https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

24, maig del 2024

Search
Close this search box.

24, maig del 2024

Nens i joves – Maresme

L’Oficina Jove del Maresme-Sidral programa 4 cursos per a l’estiu 2021

Maresme
L’estiu és un bon moment perquè les persones joves complementin la seva formació educativa amb altres formacions que els hi permetin treballar en activitats relacionades amb el lleure on puguin acreditar la titulació requerida. Des de l’Oficina Jove del Maresme-Sidral s’ofereixen tres cursos de formació en el lleure i també un d’autodefensa feminista.

Aquest estiu, l’Oficina Jove del Maresme-Sidral, ofereix cursos d’estiu en l’àmbit de la formació en el lleure amb l’objectiu d’ajudar a la formació dels joves que estan fent tasques de voluntariat a esplais i agrupaments escoltes de la ciutat, o aquelles que vulguin desenvolupar activitats professionals en l’àmbit del lleure infantil o juvenil.

A banda d’aquestes formacions de lleure, a la campanya d’estiu 2021, s’ha inclòs una formació d’autodefensa feminista per a joves, donant resposta a demandes que s’han recollit des de diferents canals.

En total seran quatre cursos que s’explicaran a continuació.

Cursos

Curs de Monitor/a d’activitats de Lleure Infantil i Juvenil

És la formació bàsica per intervenir en activitats de lleure infantil i juvenil. Proporciona eines per organitzar, dinamitzar i avaluar activitats: aplicant tècniques específiques d’animació grupal, incidint en l’educació en valors i atenent les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.

La formació va a càrrec de l’Escola Traç. El curs consta de 310 hores, de les quals 125 corresponen a l’etapa lectiva, 160 hores corresponen a les pràctiques i 25 a l’elaboració de la memòria.

jove
Escola Traç

La formació es portarà a terme de manera presencial, del 5 de juliol al 21 de juliol de 2021, al Centre Cívic Cabot i Barba. El preu general del curs és de 175 €. Les inscripcions es realitzaran a través de la pàgina web de l’escola de formació.

El requisit a complir per accedir al curs és ser major de 18 anys a l’inici d’aquest. S’entregarà el títol oficial de Monitor/a de Lleure un cop realitzat el curs, superades les pràctiques i aprovada la memòria de pràctiques per part de la Generalitat de Catalunya.

Curs de Director/a d’activitats de Lleure Infantil i Juvenil

Aquest curs s’adreça a persones interessades en dirigir i coordinar activitats relacionades amb el monitoratge d’infants i joves, mitjançant la seva participació, ja sigui de forma voluntària o remunerada, en projectes en l’àmbit de l’educació en el lleure.

El curs es portarà a terme a través de l’Escola Dynamics, mitjançant la modalitat online amb videoconferències en directe, de l’1 al 28 de juliol de 2021 (etapa lectiva), de l’1 al 12 de setembre els alumnes podran realitzar les tasques de cada assignatura i les activitats avaluatives de cada mòdul.

L’horari de les videoconferències serà de 19 a 21 h (Videoconferències que es podran veure en directe o en diferit). El preu general del curs és de 255 €.

Les inscripcions es realitzaran a través de la pàgina web de l’escola.

Escola Dynamics
Escola Dynamics

Les persones que superin el curs obtindran el Diploma i Carnet de Director/a d’Activitats d’Educació en el Lleure Infantil i Juvenil, titulació oficial expedida per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Curs de Premonitor/a d’activitats de Lleure Infantil i Juvenil

Dirigit a tots/es aquells/es joves menors de 18 anys amb interès amb el món de l’educació en el lleure, realitzant activitats de suport als monitors/es amb infants i joves.

La informació sobre dates, horaris i llocs de realització a equipaments municipals de Mataró d’aquest curs de Premonitors/es es donaran a conèixer properament.

Curs d’Autodefensa Feminista per a Joves

El curs està dirigit a noies joves, entre els 16 i els 29 anys, per aprendre a utilitzar el seu potencial físic i emocional i saber establir límits. Ajudar a preveure situacions d’inseguretat i com afrontar-les. Oferir tècniques d’autoprotecció davant situacions de control, intimidació o agressions.

Es durà a terme per Karin KonKle de forma presencial, amb totes les mesures de seguretat Covid-19. Es realitzarà al Centre Cívic Pla d’en Boet, del 5 al 8 de juliol, en un horari de 17 a 20 hores.

Centre Cívic Pla d’en Boet

El curs és gratuït. Les inscripcions es realitzaran a través de la seu electrònica de l’Ajuntament.

En cas d’haver-hi més inscripcions que places, es procedirà a realitzar un sorteig.

Per a més informació, es pot contactar amb l’Oficina Jove del Maresme – Sidral (Plaça de Miquel Biada, 5. 08301 Mataró. Tel.: 93 798 96 49. Correu electrònic: maresme@oficinajove.cat).

Per estar al dia de les diferents activitats i informacions d’interès pels i les joves, es poden seguir les xarxes socials de Mataró Jove:

Instagram: https://www.instagram.com/mataro_jove/
Facebook: https://www.facebook.com/MataroJove

Font: Ajuntament de Mataró

Si t’ha agradat llegir la notícia L’Oficina Jove del Maresme-Sidral programa 4 cursos per a l’estiu 2021, també et pot interessar llegir 10 platges del Maresme aconsegueixen la bandera blava.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.