Pànxing Digital

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Nens i joves –

Cantar en una coral

6886e1958839f5b278ce49d30875e980.jpg

Cantar és un excel·lent exercici per expressar emocions, sensacions i per assolir un estat de benestar personal a qualsevol edat. Fer-ho de forma col·lectiva, a més a més, fomenta l’adquisició de competències i habilitats socials tan bàsiques i necessàries per afrontar la vida com el treball en equip, el fet de saber estar, el respecte, l’escolta activa i l’actitud proactiva davant un objectiu comú.

Cantar en una coral, ja des d’edats primerenques, esdevé una activitat que facilita assolir tots aquests aspectes socials, a més d’ajudar en la pràctica de l’educació musical d’una manera totalment pràctica i vivencial.
 
La cançó serà la base del cant coral, però també serà l’element bàsic per estructurar un bon ensenyament musical.
 
Des de l’antiguitat, l’ús de la cançó ha tingut un paper importantíssim dins les diferents societats, ja sigui per expressar emocions, narrar fets històrics, rituals, per fer menys feixugues les tasques, per bressolar, per jugar, per celebrar… Fins fa ben poc, moltes de les tradicions d’una cultura ens arribaven en forma de cançó a través de la transmissió oral que passava de generació en generació. Actualment, aquesta transmissió oral a poc a poc es va perdent i l’ús d’altres tècniques ha agafat el relleu per tal de conservar la memòria històrica d’un país, d’una cultura. El cant coral ens permet explorar tots aquests àmbits i es converteix en un espai d’aprenentatge.
 
Per a un infant, cantar en una coral li obre la possibilitat de descobrir mons nous, llenguatges nous, cultures noves a través de la música i dels estils musicals propis de cada entorn. L’aprenentatge esdevé immens quan som capaços de relacionar de manera global i transversal els significats i continguts expressats en les cançons: parlem d’èpoques, d’autors, de llocs, de fets, aprenem el llenguatge i el significat emprat, poemes, estils, cultures…
 
Donem als nostres fills i filles aquesta oportunitat.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.