Pànxing Digital

24, maig del 2024

Search
Close this search box.

24, maig del 2024

Nens i joves –

Casals d’estiu a la Cerdanya

4d236371af0c7d343a2b8a431af50882.jpg

Arribat finals de juny comencen les desitjades vacances d'estiu pels infants. Acaba el curs escolar però la vida continua. Massa temps lliure no és bo quan no se saben gestionar les hores, genera avorriment, addicció al sofà o a les noves tecnologies, sense que això reporti cap mena de satisfacció ni cap entusiasme a nivell personal. Les llargues hores de sol, la manca d'horari i de tasques poden provocar desídia, mal humor, enfrontaments familiars…

S'haurà de buscar la manera de gestionar tantes hores de temps lliures mentre els pares encara treballen. Moltes criatures continuaran al mateix centre educatiu fent activitats més lúdiques. D'altres marxaran amb els avis i moltes s'apuntaran a un casal d'estiu, unes colònies o a la infinitat d'oferta pública i privada d'educació en el lleure que existeix avui dia. Els casals d'estiu són segurament l'opció més recurrent, oferint la cobertura d'un temps lliure de qualitat. Ofereixen la possibilitat que els infants gaudeixin d'activitats lúdiques i experimentin uns valors concrets, en el seu entorn habitual, normalment en el seu municipi. Tenen una durada de dilluns a divendres i poden ser de només matí o matí i tarda i segurament són la millor proposta educativa per aquelles famílies que, per motius laborals, no poden tenir cura dels fills durant les vacances escolars. A més existeix tota l'oferta de campaments, colònies i estades a l'estranger on els nens passaran uns dies fora de casa i del seu entorn habitual.

Actualment es pot triar entre un gran ventall de possibilitats perquè cada criatura i cada jove trobi allò que més li escau sense haver d'anar tots al mateix lloc. La Cerdanya ofereix una gran varietat de casals, esplais, campaments, colònies, grups escoltes, camps de treball… i es podrà triar entre campus esportius ben variats i també d'aquells amb els seus centres d'interès inquietud en la cultura, la tecnologia o l'art. D'altra banda aquestes activitats extraescolars potencien noves relacions, fomenten hàbits i valors que arrodoneixen la formació i ajuden a establir un ritme – rutina a les cases tot i ser període vacacional.

Dintre de l'oferta de casals i colònies organitzats per empreses privades l'oferta és d'allò més diversa, des de dansa a teatre passant per música, tota mena d'esports, natura… però probablement l'oferta reina és la d'idiomes i en concret anglès.

 
Campus Futbol Femení – Martinet
www.campusfutfem.com 
info@campusfutfem.com
Futbol, activitats en el medi natural, piscina, jocs, experiències inoblidables! Tot això i molt més al Campus Futbol Femení.
 
Casa de Colònies del Pedraforca. Colònies d'estiu
info@coloniesestiu.com
Per gaudir d'unes colònies en una casa en plena natura, amb la possibilitat de triar 1 setmana, 10 dies o una quinzena. Equitació, tir a l'arc, tirolina, joc de pistes, excursions, orientació, circuit de quads…
De 6 a 13 anys.
 
Club Sánchez – Casal – Prat de Llobregat
www.sanchezcasal-campus.com
El Campus d'Estiu Sánchez-Casal, al Prat de Llobregat, ofereix 7 programes esportius diferents per a nens i nenes de P3 a 4rt d'ESO. Mentre es diverteixen i fan esport aprenen anglès ja que els Campus són bilingües amb monitors nadius.  El transport està inclòs des de Barcelona i altres poblacions del Baix Llobregat.
 
Dansart  & Lingo. Saltaestiu és cool – Puigcerdà
info@saltastiuescool.com
Casal Artístic d'Anglès i Dansa durant el mes de juliol. Aprendran i perfeccionaran l'anglès i la dansa de manera molt creativa amb tallers de cant, teatre, maquillatge, sortides, piscina i molt més! Gaudim de l'estiu com artistes!
 
Ensenyament Dolcet. Aprendre pot ser divertit! – Puigcerdà
info@ensenyamentdolcet.cat
Ensenyament Dolcet  és un centre d'ensenyament  privat dedicat a la formació de nens, joves i adults que ofereix un servei  personalitzat (en grups reduïts o particulars)  en aquelles assignatures, idiomes o àrees que cada alumne  necessita millorar. També oferim preparació per als exàmens oficials de francès, anglès i alemany, i comptem amb un servei de teràpia visual, psicopedagogia i logopèdia.  
 
International House 
www.ihes.com/mat
Si tens entre 12 i 17 anys i vols aprendre anglès aquest estiu, vine amb nosaltres a Irlanda o a Anglaterra. T'allotjaràs en famílies amb pensió complerta, i a més de classes d'anglès, gaudiràs d'un munt d'activitats i excursions. I d'altra banda, pràcticament, tots els ajuntaments organitzen els seus casals municipals, segurament més econòmics i més abocats a ser una bona alternativa per a les famílies treballadores amb necessita de conciliar les vacances escolars amb la feina dels pares.
 
Ajuntament Alp. Casal d'Estiu
www.alp.cat
Cada dia de 10 a 18.00h (amb la possibilitat d'acollida de 9 a 10.00h). Activitats lúdiques i esportives gaudint de la natura. Amb monitors titulats i àmplia experiència. Opció de dinar amb menjar casolà.
De 3 a 12 anys. 
 
Ajuntament de Bellver. Estades d'Estiu, lleure i esport
esports@bellver.org
Des del 29 de juny i fins el 28 d'agost, matins i tardes amb servei de menjador i la possibilitat de preus per setmanes. Un estiu per conèixer la natura.
Per a nens nascuts entre el 2011 i el 2001.
 
Ajuntament de Bolvir. Viu Bolvir '15
urbanisme@bolvir.cat
Un casal per gaudir de la piscina, dels tallers, dels jocs, dels esports, d'un munt d'activitats al medi natural. Possibilitats d'inscripcions setmanals. Del 6 de juliol al 28 d'agost. De 9 a 13.00h i de 16 a 19h. Els divendres de 9 a 16h. Places limitades.
De 5 a 12 anys.
 
Ajuntament de Puigcerdà. Casal d'estiu 2015
joventut@puigcerda.cat
Organitzat pel Grup d'Esplai “La Quitxalla” l'oferta d'aquest esplai és del 22 de juny al 28 d'agost amb horaris de 9 a 17h amb possibilitat de serveis de menjador i acollides tant de 8 a 9.00h. Una bona manera de gaudir de l'estiu sense sortir de Puigcerdà. Possibilitat d'inscripcions setmanals en horari a escollir de matí, tarda o complet.
De 4 a 12 anys.
 
Casal mini joves
Per poder gaudir de l'estiu, activitats d'aventura, coneixement del medi natural de la Cerdanya, activitats de senderisme, esports, idiomes, acampades, dinàmiques per treballar habilitats socials, aprenentatges per competències, intel·ligències emocionals i formació d'educació en el lleure. Les activitats es realitzaran durant els matins de juliol i agost, i els dijous durant tot el dia.
De 12 a 16 anys.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.