Pànxing Digital

24, maig del 2024

Search
Close this search box.

24, maig del 2024

Nens i joves –

Casals d’estiu

4ac08c62fb81d110f363f3731aa58178.jpg

Acabat el curs escolar la vida continua, encara que de vegades no ho sembli. El canvi de ritme, les noves activitats, els dies de vacances… proporcionen un estat d’alegria que desbloquegen els sentits, però tota aquesta nova energia s’ha de saber canalitzar per passar-ho bé i no enyorar el setembre. Massa temps lliure no és bo quan no se saben gestionar les hores, genera avorriment, addicció al sofà o a l’ordinador sense que això reporti cap mena de satisfacció ni cap entusiasme a nivell personal. Les llargues hores de sol, la manca d’horari i de tasques poden provocar desídia, mal humor, enfrontaments familiars…

Per intentar, d’alguna manera intentar passar el millor possible els mesos d’estiu i que les criatures ni s’avorreixin, ni es tanquin, ni rondinin comptem amb una gran oferta de casals d’estiu.

Què és un Casal d’estiu?
Els casals de vacances ofereixen la possibilitat que els infants gaudeixin d’activitats lúdiques, en el seu entorn habitual, normalment en el seu municipi, utilitzant equipaments municipals. Tenen una durada de dilluns a divendres i poden ser de només matí o matí i tarda, però sense pernoctació. Els casals són una molt bona proposta educativa per aquelles famílies que, per motius laborals, no poden tenir cura dels fills durant les vacances escolars. A més existeix tota l’oferta de campaments, colònies i estades a l’estranger on els nens passaran uns dies fora de casa i del seu entorn habitual.

Però els casals de lleure no són simples espais assistencials, l’objectiu principal d’un casal d’estiu és educar els infants en els valors de la convivència, el respecte, l’amistat i la tolerància a través de les activitats lúdiques. Es treballa el lleure educatiu amb l’objectiu que els infants s’ho passin bé però sempre amb un projecte educatiu on hi hagi una bona planificació i programació.

Quines activitats té un casal d’estiu?
El casal d’estiu ha de tenir un projecte educatiu que especifiqui tota la metodologia a treballar, i una programació d’activitats variada i interessant pels infants, sempre relacionada amb l’eix d’animació que és el tema transversal que serveix d’element motivador i dóna una continuïtat en el temps, per exemple: el circ, el reciclatge, els pirates, els invents, la prehistòria, els contes tradicionals…

Un casal ben planificat tindrà un horari base i una programació amb diferents activitats entre les que es poden trobar: jocs de coneixença, dinàmiques de grup, jocs lliures, jocs d’interior i d’exterior, sortides i excursions, jocs de pistes, gimcanes, jocs esportius, jocs d’aigua i piscina, festes temàtiques…

I per els moments de relaxació tallers manuals, creatius, teatrals, musicals, contes, jocs de taula, de memòria, de raonament lògic, sensorials, d’experimentació…

Actualment es pot triar entre un gran ventall de possibilitats perquè cada criatura i cada jove trobi allò que més li escau sense haver d’anar tots al mateix lloc. La Cerdanya ofereix una gran varietat de casals, esplais, campaments, colònies, grups escoltes, camps de treball… i es podrà triar entre campus esportius ben variats i també d’aquells amb una gran inquietud per la cultura, la tecnologia i l’art. D’altra banda aquestes activitats extraescolars potencien noves relacions, fomenten hàbits i valors que arrodoneixen la formació i, molt important, ajuden a establir un ritme – rutina a les cases per no deixar d’avançar enriquint-se amb l’intercanvi de les vivències diàries.

Qui organitza aquestes activitats?
Els casals d’estiu poden estar organitzats per administracions o per empreses del sector de lleure i han de complir amb la normativa vigent. Tots han de comptar amb un equip de monitors, on hi ha d’haver un responsable com a director de l’activitat. La normativa exigeix que per cada 10 participants hi hagi un monitor, i si l’activitat té més de 25 participants, obligatòriament s’ha d’estar amb possessió del diploma de director.
L’equip de monitors és l’element fonamental en qualsevol casal d’estiu, ja que són els que garanteixen l’èxit o el fracàs de l’activitat, han de vetllar per l’atenció i la seguretat dels infants, organitzar les activitats perquè siguin adequades, divertides i amb qualitat pedagògica. Han de ser saber motivar, ser divertits i responsables. Un bon monitor s’implicarà en el projecte i sabrà transmetre els diferents valors que cregui necessaris en cada una de les activitats.

Dintre de l’oferta de casals i colònies organitzats per empreses privades l’oferta és d’allò més diversa, des de dansa a teatre passant per música, tota mena d’esports, natura… però probablement l’oferta reina és la d’idiomes i en concret anglès.

Can Ribals. Enjoy the summer!
info@canribals.com
Colònies  de multiaventura i anglès. Els nens podran gaudir d’una setmana d’esports i d’activitats a la natura, envoltats pel medi natural, mentre milloren els seus coneixements d’anglès amb nous amics. Campus de 7 dies de colònies.

Casa de Colònies del Pedraforca. Colònies d’estiu
info@coloniesestiu.com
Per gaudir d’unes colònies en una casa en plena natura, amb la possibilitat de triar 1 setmana, 10 dies o una quinzena. Equitació, tir a l’arc, tirolina, joc de pistes, excursions, orientació, circuit de quads… De 6 a 13 anys.

Dansart & Lingo – Saltaestiu és cool
info@saltastiuescool.com
Casal d’estiu on els nens podran aprendre o perfeccionar el seu anglès i a la vegada gaudir de la dansa, els tallers, activitats en la natura i moltes més sorpreses.

English Summer. Un estiu en anglès
info@englishsummer.com
Amb l’opció de 13 ó 7 dies el Campus a la Cerdanya, a més de les classes d’anglès, intentarà en tot moment que els alumnes utilitzin l’anglès d’una manera espontània i natural a través de diverses activitats, com activitats d’oci, esportives, tracte amb els monitors… De 5 a 17 anys.
D’altra banda el Campus Tecno-lògic amb metodologia LEGO EDUCATION® està dissenyat per a descobrir i experimentar el món de les noves tecnologies de manera activa i té com a objectiu potenciar l’enginy i creativitat dels participants. De 8 a 16 anys.

Escola Vedruna. Casal d’Estiu
casalvedrunapuigcerda@gmail.com
Un Casal dividit en tres torns, des de mitjans de juliol a finals d’agost, on els infants gaudiran en un entorn escolar d’activitats lúdiques i sortides educatives.
De 3 a 12 anys.

Hotel Muntanya. Casal del Follet Cerdà
info@prullans.net
Possibilitat de triar, hores, setmanes, mesos. En funcionament del 25 de juny al 10 de setembre amb flexibilitat horària de 9 a 19.30h.

Tambalí. Vine a divertir-te!
tallerseducatius@gmail.com
Obert a totes les edats. Noves activitats, excursions, tallers, hort…. Classes de reforç escolar, d’anglès de tècniques d’estudi…

I d’altra banda, pràcticament, tots els ajuntaments organitzen els seus casals municipals també amb molta oferta i més abocats a ser una bona alternativa per a les famílies treballadores amb necessita de conciliar les vacances escolars amb la feina dels pares.

Consell Comarcal Cerdanya. Campus esportiu
De dilluns a divendres de 9 a 13.00h, estarà dividit en quatre torns de quinze dies cadascú. Té com a objectiu que els nens i nenes gaudeixen de les activitats proposades aprofitant el potencial formatiu de l’esport. De 6 a 14 anys.

Ajuntament Alp, La Molina i Masella. Casal d’Estiu
www.alp.cat    
Cada dia de 10 a 18.00h (amb la possibilitat d’acollida de 9 a 10.00h). Activitats lúdiques i esportives gaudint de la natura. Amb monitors titulats i àmplia experiència. Opció de dinar amb menjar casolà. De 3 a 12 anys.

Ajuntament de Bellver. Estades d’Estiu, lleure i esport
esports@bellver.org
Des del 30 de juny i fins el 29 d’agost, matins i tardes amb servei de menjador i la possibilitat de preus per setmanes. Un món per descobrir: jocs, BTT, tallers, esports, natura, idiomes, excursions i molt més.

Ajuntament de Bolvir. Viu Bolvir‘14
urbanisme@bolvir.cat
Un casal per gaudir de la piscina, dels tallers, dels jocs, dels esports, d’un munt d’activitats al medi natural. Possibilitats d’inscripcions setmanals. Places limitades. De 5 a 12 anys.
Viu Bolvir XL ’14. I pels més grans una altra opció més arriscada, esports, bici, aventura, excursions… De 10 a 14 anys.

Ajuntament de Ger. Casal de Vacances Estiu 2014
www.ddgi.cat/ger
Des del 30 de juny i fins el 29 d'agost, de 9 a 13.00h i de 15 a 19.00h amb opció de menjador. Un ampli programa d'activitats al voltant de les arts escèniques, les arts plàstiques i l'esport. Un programa que desenvoluparan els petits gaudint de l'entorn, els companys, les activitats i les festes.

Ajuntament de Guils de Cerdanya. Casal d’Estiu
txell@txellaventura.com
Des del 30 de juny i fins el 29 d’agost, de 9 a 13.00h els nens podran gaudir d’aquest casal municipal al que es pot assistir per setmanes. Places limitades.

Ajuntament de Llívia
Esplai Llívia. joventut@llivia.org
Oferta pels mesos de juliol i agost. Amb possibilitat de combinar per setmanes i amb assistència oberta a matins, tardes o dia sencer amb servei de menjador.

Ajuntament de Puigcerdà. Casal d’estiu 2014
joventut@puigcerda.cat
Organitzat pel Grup d’Esplai “La Quitxalla” l’oferta d’aquest esplai és del 25 de juny al 29 d’agost amb horaris de 9 a 13h i de 15 a 17h amb possibilitat de serveis de menjador i acollides tant de 8 a 9.00h com de 17 a 18h. Una bona manera de gaudir de l’estiu sense sortir de Puigcerdà. De 4 a 12 anys.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.