Pànxing Digital

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Nens i joves –

Com els cavalls ens ajuden a millorar el nostre benestar

fe95ce28ba90c27e652899bf82c9cf6d.jpg
Quan veiem un cavall ens inspira sensacions de bellesa, poder o llibertat, estar al seu costat i acariciar-los ja és un moment que aporta benestar. Els cavalls, per la seva condició d'animal de presa, han desenvolupat una gran sensibilitat per captar i interpretar tot el que passa al seu voltant, així han pogut identificar molt bé el perill i sobreviure.

És per això, que quan estem amb els cavalls ells estan llegint contínuament tot el que els hi diem amb el nostre llenguatge no-verbal, i ens responen, a la seva manera ens diuen si ens entenen o no, si els hi estem dient d'una manera clara i justa allò que volem, i aquesta resposta dels cavalls és per nosaltres una oportunitat d'aprenentatge. A partir d'aquí podem potenciar o millorar cada habilitat com la confiança, l'empatia, l'assertivitat, la comunicació o el lideratge. 
 
El treball amb nens es basa en un primer moment en la confiança, la seva autoestima augmenta quan veuen que poden portar un animal tan gran, a més de sentir-se feliços i alegres quan estan al seu costat, el cuiden i l'acaricien. Amb el maneig del cavall els nens aprenen a posar límits, a fer-se forts sense utilitzar la violència, amb una suau fermesa. També aprenen l'empatia quan han d'aprendre a interactuar amb el cavall tenint en compte la seva manera d'entendre el món. I es fan responsables de la cura d'un altre ésser viu. Tot això ajuda al seu desenvolupament personal.
 
Ara bé, l'equitació i el maneig del cavall és una disciplina que no només ajuda als nens sinó també als adults. Tots els exercicis que es fan amb els cavalls sigui peu a terra o muntat necessiten de nosaltres una actitud de confiança, seguretat, claredat i fermesa, al mateix temps cal desenvolupar la mateixa sensibilitat que tenen els cavalls i saber comunicar-ho. Amb els cavalls aprenem a millorar la nostra comunicació, la nostra coherència i el nostre lideratge, per després portar aquesta vivència al món dels humans. Cada aprenentatge amb els cavalls es pot traslladar al nostre quotidià, a la nostra vida personal i professional. 
 
Els cavalls són un manual vivencial d'intel·ligència emocional. Liderar un cavall és liderar la nostra pròpia vida amb un sentit de justícia i companyonia com ho fan ells dintre de la manada.

 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.