Pànxing Digital

25, juny del 2024

Search
Close this search box.

25, juny del 2024

Nens i joves –

Com evitar el mal d’esquena en nens quan porten la motxilla

Little boy with heavy schoolbag
Little boy tried of pulling a heavy schoolbag

Font: paresinens.cat – AMIC


La imatge la tenim ben present. Els més menuts de casa, encorbats de camí a l’escola pel pes d’unes motxilles que quasi igualen la mida dels nostres fills. Tot i ser cada matí i cada tarda una estampa recurrent, no ha de convertir-se en un hàbit.

De tots és sabut que, nens, nenes i també adolescents que diàriament van a classe, porten més pes que el recomanable a les seves motxilles. Hi ha una norma universal que diu que per evitar lesions d’esquena, no s’ha de carregar més d’un 10% del pes corporal. Un pes que, per descomptat, no es compleix i que, d’aquesta manera, pot desencadenar en mal d’esquena o lesions severes que convé evitar.
Així doncs, us expliquem com evitar el mal d’esquena en nens quan porten la motxilla de l’escola.

  • En primer lloc, evitarem portar pes innecessari dins la motxilla. No cal portar tots els llibres de l’escola a casa i de casa a l’escola i deixarem a l’aula el que no sigui imprescindible per a fer els deures a casa o estudiar pels exàmens.
  • Els llibres més pesats han d’estar a la part més propera a l’esquena per evitar l’arqueig innecessari de l’esquena.
  • Utilitza motxilles amb cintes amples i encoixinades que siguin còmodes de portar. Tanmateix, sempre farem servir les dues nanses, perquè el pes es distribueixi millor al llarg de la columna.
  • Si han d’aixecar la motxilla, ensenya’ls a carregar-la sobre una taula i posar-la a l’esquena des de la taula sense ajupir-se. En el cas que estigui a terra, s’han d’ajupir doblegant els genolls, mai fent força amb l’esquena.

 

Si t’ha agradat llegir l’article Com evitar el mal d’esquena en nens quan porten la motxilla de l’escola, també et pot interessar llegir La importància de motivar als nens a rentar-se les dents.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.