Pànxing Digital

16, juny del 2024

Search
Close this search box.

16, juny del 2024

Nens i joves –

Com fer un calendari d’advent amb rotllos de paper higiènic

img_20201122093836-1

Per: Eva Remolina Torres / AMIC


A tot just una setmana de l’inici del mes de desembre, i amb Nadal molt a la vora, és un bon moment per a fer el treball manual que us presentem avui

L’activitat que us presentem és molt senzilla i econòmica, ja que els materials que s’utilitzen els tenim per casa o es poden adquirir fàcilment en qualsevol botiga d’art o gran basar per pocs diners. I a més, és una activitat per a realitzar amb els més petits de la casa, per la qual cosa a més de ser una activitat pràctica per a aquests dies, passaran una tarda ben divertida. T’expliquem com fer un calendari d’advent amb rotllos de paper higiènic.

Materials necessaris

– 24 rotllos de paper higiènic (tot i que també en podem fer servir 12 i tallar-los per la meitat). Si el que volem ficar dins són llaminadures o xocolatines és un espai més que suficient.
– Tisores.
– Cola, grapadora o silicona.
– Paper de regal o pintura (en aquest últim cas, també un pinzell)
– Retolador o plantilla de números impresa.
– Cartolina verda.

 

L’elaboració és molt senzilla
  1. Agafem els tubs de cartó, i formem un arbre nadalenc amb ells. Per a aguantar-los entre si, els engraparem o bé enganxarem amb la cola.
  2. Si optem per l’opció de pintar-los, haurem de fer-ho prèviament a engrapar-los, ja que d’una altra manera, hi haurà racons del rotllo al qual no podrem accedir completament.
  3. Si optem per folrar-los, agafar el paper i anar-lo enganxant de forma acurada.
  4. Per a tapar els rotllos per la part de darrere del calendari, tallarem 24 cercles de la circumferència del rotllo i enganxarem. Això ens servirà de tapeta.
  5. Introduirem els regals o llaminadures dins dels rotllos (aquest pas, millor fer-ho nosaltres, per tal que el contingut sigui una sorpresa).
  6. Finalment, retallarem els números impresos (si hem utilitzat plantilla) i els enganxarem en els tubs. No tenen per què estar col·locats per ordre. Això ho deixarem a la nostra elecció. Si en canvi, no disposem de plantilles, retallarem de nou 24 cercles amb la cartolina, escriurem els números amb retolador negre, i taparem els nostres rotllos.

 

Seguint aquesta mateixa idea, hi ha moltes altres opcions per poder fer el nostre calendari d’advent. Els podem enganxar en forma de caseta, en forma de corona o simplement, aixafar-los, com mostrem en una de les fotografies, tancant-los amb cintes de motius nadalencs i decorant-los al final amb alguns adornaments.

Segur que us agradarà molt a tots participar d’aquesta activitat. I els petits de la casa, tindran la satisfacció d’haver-ho fet amb les seves pròpies mans.

Si t’ha agradat llegir Com fer un Calendari d’Advent amb rotllos de paper higiènic, també et pot interessar Reciclant ceres escolars.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.