https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, juliol del 2024

Search
Close this search box.

25, juliol del 2024

Nens i joves – Maresme

Compte enrere per les colònies i casals d’estiu!

Maresme
estiu
El mes de maig ja fa baixada cap a l’estiu. Els dies llargs i la bonança climatològica ens empenyen amablement cap a gaudir de l’exterior, com si d’un entrenament pels mesos de vacances es tractés. Així, mentre esperem pacientment (o no) que arribin aquesta època festiva, recordem tot allò que la nostra comarca té per oferir pel que fa a casals, colònies i altres activitats de lleure infantil i juvenil per passar els mesos d’estiu.

Un escenari infinit

El Maresme compta amb el millor de cada àmbit. Ens expliquem. Quan es tracta d’escollir el lloc on gaudiran els nostres fills i filles de les seves activitats d’estiu, normalment se’ns planteja una dicotomia electiva: mar o muntanya? Doncs la resposta en terres maresmenques no té per què ser d’una cosa o de l’altra, es pot gaudir per igual dels dos! Som uns grans privilegiats de poder comptar amb aquests ambients, i poder desenvolupar en ells totes les activitats hagudes i per haver. Des de la descoberta del món submarí de la mà del submarinisme a les activitats d’aventura sobre les capçades dels arbres; des de solcar les onades amb un veler o una taula de surf a practicar el nostre esport d’equip favorit. Per què triar quan ho podem tenir tot?

Passar-s’ho bé aprenent

La diversió i el desconnectar de la rutina diària de tot el curs no haurien d’estar mai renyides amb el fet d’aprendre, d’enriquir les inquietuds dels nostres fills i filles, fins i tot amb consolidar aquells conceptes que durant l’any no han acabat de quedar assolits. Les colònies i casals d’estiu són una oportunitat magnífica per practicar un idioma, aprendre o perfeccionar les habilitats amb un instrument, millorar la tècnica de l’esport que practiquem regularment o descobrir allò que ens apassiona, però que encara no coneixem.

L’educació a les aules queda restringida (cada vegada menys) a l’espai que comprenen les parets dins les quals es duen a terme l’activitat lectiva. La naturalesa exterior de les diferents colònies i casals d’estiu és un gran reclam i oportunitat per aprendre de i a l’aire lliure: descobrir ecosistemes, posar en pràctica aquells experiments que no es poden fer a l’interior d’una aula, acostar-se fins a tocar aquells elements del nostre entorn que poblen en forma de text els llibres de l’escola. El món sencer serà el vostre laboratori! 

Créixer com a persona

Siguin a l’altra punta del país o al costat de casa, les colònies, estades, casals i totes les activitats estiuenques que els nostres petits (i no tan petits) protagonitzin els serviran per desenvolupar una gran varietat d’habilitats socials imprescindibles per formar part d’una societat sana i respectuosa. Treball en equip, empatia, ajuda mútua, acceptació, introspecció, sacrifici, aprendre a perdre i a guanyar, autosuficiència i un llarg etcètera són només alguns dels exemples de les nombroses aptituds que aprendran quan surtin del niu per unes hores, dies o setmanes. Les tasques compartides durant l’estada els farà assumir responsabilitats com parar taula, tenir cura de l’ordre de la seva roba i les seves pertinences, netejar els espais comuns i tot un seguit d’accions quotidianes que, no sempre, es duen emparats per la confiança domèstica.

A més, si l’elecció de les activitats, els casals o les colònies són recurrents al llarg dels anys, es creen autèntiques xarxes d’amistat que es retroben estiu rere estiu, veient com creixen i teixint aquest lligam que perdurarà molt més enllà de la fi de l’estada a la casa de colònies.

Conèixer l’estranger

L’oferta de casals i colònies d’estiu transcendeix les nostres fronteres i ens permet viatjar a altres indrets per conèixer i submergir-se en noves i diferents cultures. Els avantatges són nombrosos: la descoberta o perfeccionament d’un idioma diferent del nostre és un dels grans atractius de gaudir d’unes estades a l’estranger; viure en un ambient cultural i de costums diversos i nous només fa que enriquir l’ànima i els valors de les ments joves i en construcció. Si bé és cert que és una de les opcions econòmicament més costoses (els vols, l’allotjament, els àpats, les activitats, els souvenirs…), l’experiència val tots i cadascun dels cèntims invertits. Sense cap mena de dubte, una vivència que canviarà la vida dels afortunats i afortunades que la puguin gaudir.

L’art de conciliar

Sense perdre de vista els autèntics protagonistes d’aquestes pàgines, per la part que treballa de la família també són importants aquests espais de lleure per poder garantir que els seus fills i filles estaran ben atesos les hores que, malauradament, no podem dedicar-los. En aquest apartat hi juguen un paper cabdal els casals municipals que els diferents consistoris de la comarca organitzen. Juntament amb l’oferta privada complementen un riquíssim ecosistema d’activitats perquè l’estiu dels nostres infants sigui memorable.

Sigui com sigui, l’oferta de casals, colònies o estades és prou àmplia per trobar aquella proposta que encaixa amb allò que als nostres fills i filles, els autèntics protagonistes al cap i a la fi, els agrada i gaudeixen fent.

Si t’ha agradat llegir el reportatge Compte enrere per les colònies i casals d’estiu!, també et pot interessar llegir Escollir escola, una decisió transcendent.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.