Pànxing Digital

19, juliol del 2024

Search
Close this search box.

19, juliol del 2024

Nens i joves –

El col·legi i els nens amb TDAH

ADHD. Child writing Abbreviation ADHD on a blackboard. ADHD is Attention deficit hyperactivity disorder.
ADHD. Child writing Abbreviation ADHD on a blackboard. ADHD is Attention deficit hyperactivity disorder.

Per: familiaysalud.es – AMIC


Hem de ser conscients que els nens i nenes amb trastorns de l’aprenentatge necessiten unes necessitats educatives específiques i adaptades per a poder progressar adequadament

Si els pares creuen que el centre no atén les necessitats educatives del nen o no el tracta adequadament, poden demanar el canvi, fins i tot amb el curs iniciat. Però abans de fer el pas, cal conèixer bé el nou centre i estar segurs que aquest sí que té els recursos adequats. El col·legi i els nens amb TDAH, un tema a tenir en compte.

Els nens amb trastorn de dèficit d’atenció i hiperactivitat solen tenir problemes de comportament i dificultats d’aprenentatge, que condicionen l’evolució del trastorn. El grau d’hiperactivitat, d’impulsivitat i de falta d’atenció, influiran en el comportament del nen a l’aula i a la seva relació amb professors i companys. Per a les famílies amb nens amb TDAH pot ser molt preocupant pensar com els hi anirà a l’escola. Allà passen molt temps i han d’aprendre coneixements, hàbits d’estudi i a relacionar-se, per la qual cosa l’elecció del centre educatiu és molt important.

En els casos de problemes de conducta importants, enfrontaments entre alumnes o assetjament escolar, els pares han de saber que en els centres existeix un ‘Pla de Convivència’ i un Equip educatiu especialitzat en Trastorns Greus de Conducta que pot intervenir en els casos necessaris.

Si t’ha agradat llegir l’article El col·legi i els nens amb TDAH, també et pot interessar Com evitar el mal d’esquena en nens quan porten la motxilla.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.