Pànxing Digital

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Nens i joves –

El moment de triar escola a la Cerdanya: tornen les portes obertes

730acfbf9cdada9571daf98284b8f6f8.jpg
S’acosta el moment de triar l’escola dels fills, una elecció que suposa, per a moltes famílies, un autèntic repte esquitxat per les típiques angoixes de saber si estarem triant el millor per als nostres fills. El mes de març és sinònim de portes obertes als centres educatius, i aquestes es converteixen en l’oportunitat perfecte per ajudar-nos a escollir l’escola que més s’adeqüi als nostres fills.
Aquest és també un bon moment per a les famílies per reflexionar sobre quines són les prioritats educatives que volem per als fills. No hi ha escoles bones o dolentes, sinó que n’hi ha que es regeixen per un sistema pedagògic determinat o que potencien més unes assignatures o uns valors que altres. En aquest punt, cada família s’ha de deixar guiar per les afinitats entre els valors que promulga l’escola i el seus propis. Quan els nens són més petits, i en el tram d’educació obligatòria, és sovint on més dubtes sorgeixen als pares. Quin model d’escola volem per als nostres fills?
Les portes obertes són un moment perfecte per visitar les diferents escoles que ens criden l’atenció o que tenim més pròximes al nostre domicili. És el moment de formular dubtes, de preguntar sobre el projecte educatiu, l’equip docent i fer-nos una impressió general de com és l’escola abans de prendre una decisió important per al futur dels nostres fills i filles.
A continuació us presentem alguns dels centres educatius de Cerdanya que han volgut obrir les seves portes als lectors del Pànxing:

École Libre de Cerdagne (Ur)

La nostra escola acull infants de 3 a 10 anys. Acompanyem als infants en el seu autoaprenentatge lliure, considerant el benestar de la persona. Acompanyament en francès i català.
Tel. 675 71 60 53
Portes obertes: 21 de març de 10h a 16h.

Llar d’Infants El Rovelló (Bellver)

Per a nosaltres els infants són per si mateixos capaços, (d’aprendre, d’encuriosir-se, d’autorregular-se…). En el seu interior tenen tot allò necessari per desenvolupar-se; per això, confiem en ells i els respectem. Creiem que només els cal un adult atent al costat per acompanyar-los emocionalment i un ambient que potenciï aquest desenvolupament. Pretenem, doncs, respectar els diferents ritmes, conservar la seva pròpia identitat i personalitat. Aquesta és la manera més natural i sana de desenvolupar-se per poder ser adults tranquils, creatius i feliços.
Treballem en AMBIENTS PREPARATS: espais dissenyats en microambients que responen als llenguatges que ells utilitzen amb els materials a la seva disposició i cuidats estèticament i sensorialment. La nostra PROGRAMACIÓ està basada en les sortides a l’entorn proper, les celebracions d’aniversaris i festes, les experimentacions i la psicomotricitat, tot procurant una estreta relació amb les FAMIÍLIES.
Facebook: Llar d’infants El Rovelló
llardinfants@bellver.org
Tel. 973 51 10 25
Escola Mare de Déu de Talló (Bellver)
Els principis del nostre projecte es sustenten en pràctiques educatives que tenen com a eix l’alumnat com a centre de l’aprenentatge i el seu entorn. Els alumnes han de tenir una participació activa en el procés per tal d’anar construint coneixement. L’escola té el compromís de fomentar en l’alumne una actitud activa, curiosa, investigadora i crítica que, mitjançant la comunicació i el treball, serà la base de la seva formació i de l’adquisició dels seus aprenentatges i coneixements.
Oferim treball per ambients i projectes a Ed. Infantil, introducció a la robòtica, anglès a partir de P3 i francès a partir de 3r, jocs lingüístics i matemàtics, tauletes i pissarres  digitals, activitats intercicles, escola verda, dimecres blancs i esport blanc escolar, colònies i sortides per l’entorn, extraescolars de l’AMPA i l’associació esportiva, servei de menjador amb cuina pròpia.
Tel. 973 511 147
Portes obertes: Dilluns 16 de març a les 15 h.

Escola Bac de Cerdanya (Alp)  

Vetllem per l’educació integral dels nostres alumnes; perquè esdevinguin persones autònomes, amb recursos per aprendre, esperit crític i criteris de valors ben fonamentats. Oferim: Acollida matinal gratuïta, Menjador amb cuina pròpia, Estimulació primerenca de P3 a 2on, projectes de l’entorn proper, atenció individualitzada, noves tecnologies, pissarres digitals, tauletes, robòtica, anglès i francès, esquí, natació, setmana Cultural, colònies, cantània, xarxa Escola Nova 21, extraescolars.
Portes obertes: Dimecres 11 de març.
De 9.15 a 16.30h- “El nostre dia a dia”. Visita l’escola en ple funcionament.
17 h Xerrada: “Com aprenem a l’escola”. Visita guiada i berenar

Institut Pere Borrell (Puigcerdà)  

Formació integral de persones lliures i amb pensament crític, ràtios reduïdes i desdoblament de grups per promoure activitats comunicatives i experimentals, seguiment personalitzat dels alumnes i suport psicopedagògic, impuls del treball competencial i cooperatiu relacionat amb l’entorn proper de l’alumne, suport escolar i activitats esportives extraescolars en horari de tarda, programa de convivència Tutoria Entre Iguals (TEI), formació plurilingüe (programa GEP), projectes STEAM per promoure l’activitat científica entre l’alumnat, treball transversal de la competència digital en un entorn protegit i ús responsable de les noves tecnologies, promoció de l’expressió i de la creativitat, foment del gust per la lectura (ILEC), transport escolar i lloguer d’armariets.
Tel. 972 88 46 42
Portes obertes ESO: 
11 de març a les 19 h.
19 h Visita guiada a les instal·lacions.
20 h Xerrada informativa a la sala d’actes.

ZER Baridà i Batllia (Martinet, Montellà, Prullans, Prats i Lles)  

És una zona escolar rural amb tot el que això representa. Som quatre escoles petites i rurals que compartim els recursos, amb grups heterogenis, que desenvolupament un mateix Projecte Educatiu, que ens ajudem i cooperem per seguir millorant el procés d’ensenyament/aprenentatge i fer-ho sempre garantint la felicitat, la il·lusió, la coherència amb l’entorn i proximitat amb les famílies, alhora que busquem l’excel·lència en l’assoliment competencial.
Els nostres eixos són: Aprenentatge Basat en Projectes. Respectem el ritme d’aprenentatge de cada infant. Compartim idees, optimitzem els recursos. Projectes mediambientals, artístics, musicals i esportius. Propostes properes, significatives, manipulatives,… Treballem la innovació (robòtica) i les llengües (francès, anglès). Potenciem l’esport com a font d’aprenentatge i creixement: setmana blanca, piscina, EBE ACNA,… Organitzem i participem en moltes sortides, tallers, xerrades.
Més informació: www.zerbaridabatllia.org
Sempre estem oberts a la vostra visita!
Escola Sant Serni de Prats – Tel. 972 144 109
Escola El Puig de Prullans – Tel. 973 510 671
Escola Portella Blanca de Lles – Tel. 973 515 245
Escola Pere Sarret de Martinet – Tel. 973 515 154

ZER La Cerdanya (Bolvir, Llívia i Ger)  

Les escoles de Bolvir, Ger i Llívia formem part de la Zona Escolar Rural (ZER) de la Cerdanya gironina. Som escola rural i treballem amb grups reduïts d’alumnes. Gaudim dels privilegis de l’escola petita, inclusiva i del poble. Alhora que tenim els avantatges de ser un centre més gran ja que també ens trobem amb els nenes i nens de les tres escoles de la ZER i fem activitats conjuntes.
Podeu consultar totes les activitats de ZER a https://agora.xtec.cat/zerlacerdanya.
Portes obertes personalitzades del 9 al 20 de març. Truqueu a l’escola per concertar hora de visita.
Escola Santa Cecília de Bolvir – Tel. 972 895 055
Escola Santa Coloma de Ger, Isòvol i Meranges – Tel. 972 894 250
Escola Jaume I de  Llívia – Tel. 972 896 224

ZInstitut/Lycée Le Mas Blanc (Bourg-Madame)  

L’institut Le Mas Blanc, ofereix la possibilitat d’obtenir el diploma d’escolaritat obligatòria del sistema educatiu francès. A continuació, es pot cursar en tres anys el batxillerat professional sociosanitari (Bac Pro SAPAT) a través del qual es pot accedir a diferents oficis relacionats amb els serveis sociosanitaris (entre d’altres, llar d’infants, residències geriàtriques i hospitals). La formació inclou dinou setmanes de pràctiques en tres anys. Gràcies a una pedagogia centrada en que l’alumne guanyi confiança en si mateix i al seguiment individualitzat, l’institut ha obtingut un 100% d’aprovats als exàmens oficials l’any 2019.
Jornades de portes obertes:  
Dissabte 21 de març de 10 a 16h. 
Dimecres 25 de març de 14 a 18h.
Divendres 24 d’abril de 14 a 18h.
Le Lycée Le Mas Blancaccueille des élèves dès la 4ème avec l’objectif de préparer le diplôme national du brevet et de réussir l’orientation post-3ème. Après la 3ème, l’établissement propose une formation concrète, dans un secteur en pleine expansion, le bac pro « Services aux personnes et aux territoires », en 3 ans. Une pédagogie innovante, basée sur la reprise de confiance de l’élève, la mise en situation de réussite, grâce à un accompagnement individualisé et un cadre clairement posé, des apprentissages dynamiques, à travers des projets, des travaux pratiques et au coursdes 19 semaines de stage en 3 ans.
Journées de portes ouvertes :  
Samedi 21 mars de 10  à 16h. 
Mercredi 25 de mars de 14  à 18h.
Vendredi 24 d’avril de 14  à 18h.
ALTRES PORTES OBERTES
Escola Alfons I. Puigcerdà
Portes obertes: divendres 20 i el dissabte 21 de març.
Escola Bressol Municipal. Puigcerdà
Portes obertes: 25 i 26 de març, de 10,30h a 12h.
Escola Llums del Nord. Puigcerdà
Portes obertes:  dijous 19 de març de 15 a 18 h.
Escola Ridolaina. Montellà del Cadí
Per conèixer la nostra escola podeu venir qualsevol dia, a les 9h, a l’hora dels ambients lliures, amb previ avís.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.