Pànxing Digital

16, juny del 2024

Search
Close this search box.

16, juny del 2024

Nens i joves –

El moment de triar escola: tornen les Portes Obertes

52be26673d3ae4d4344e243b981c6e8f.jpg
El moment de triar escola és una oportunitat per a les famílies per reflexionar sobre quines són les prioritats educatives que volem per als fills. No hi ha escoles bones o dolentes, sinó que n’hi ha que es regeixen per un sistema pedagògic determinat o que potencien més unes assignatures o uns valors que altres. 
En aquest punt, cada família s’ha de deixar guiar per les afinitats entre els valors que promulga l’escola i el seus propis.
 
Al Maresme, el ventall d’opcions és molt divers. La comarca aplega un total de 288 centres educatius, 193 dels quals són escoles públiques i n’hi ha 95 de privades. A més dels centres d’educació infantil i obligatòria (escoles bressol, escoles de primària i instituts), la comarca compta també amb centres de formació complementària, com 3 centres d’educació especial, 2 escoles oficials d’idiomes, 21 escoles de música i dansa i 16 escoles d’adults.
 
Quan els nens són més petits i en el tram d’educació obligatòria és sovint on més dubtes sorgeixen als pares. Quin model d’escola volem per als nostres fills? A la comarca hi ha tantes possibilitats de matriculació com alternatives existeixen. Des dels centres més tradicionals als que aposten per una transformació del sistema educatiu sota el paraigües d’Escola Nova 21.
 
Les portes obertes són un moment perfecte per visitar les diferents escoles que ens criden l’atenció o que tenim més pròximes al nostre domicili. És el moment de formular dubtes, de preguntar sobre el projecte educatiu, l’equip docent i fer-nos una impressió general de com és l’escola abans de prendre una decisió important per al futur dels nostres fills i filles.
 
DADES:
Les escoles al Maresme:
288 centres educatius
193 centres públics
95 centres privats
82 llars d’infants
127 centres de primària
49 instituts (dotze són instituts-escola)
3 centres d’educació especial
2 escoles oficials d’idiomes
21 escoles de música i dansa
16 escoles d’adults
 
DATES DE PREINSCRIPCIÓ
Educació infantil de segon cicle, educació primària i educació secundària obligatòria: del 23 de març a l’1 d’abril de 2020.
Batxillerat i cicles de grau mitjà de formació professional, i d’arts plàstiques i disseny: primera quinzena de maig de 2020.
Cicles de grau superior de formació professional, i d’arts plàstiques i disseny: segona quinzena de maig de 2020.
 

Institut Turó d’en Baldiri (Teià)  

L’Institut Turó d’en Baldiri és el centre públic de secundària obligatòria a Teià. Tenim bones instal·lacions, un projecte educatiu potent i solvent, un bon equip de professionals i unes famílies compromeses amb l’educació de llurs fills i filles. Fomentem l’ús de les llengües estrangeres, tot preparant l’alumnat per a l’obtenció de títols oficials de les llengües que impartim. Un centre petit amb bons recursos per poder fer un ensenyament de qualitat. Ens avalen els bons resultats del nostre alumnat. Us esperem a la jornada de portes obertes el proper dissabte 14 de març de 10 h a 13.30 h.
 
 
Teià 
C/ Charles Darwin, 19
Tel. 93 540 78 44
 

IE SANT JORDI (Vilassar de Dalt)  

Som una escola concertada, cooperativa de pares i treballem des de fa més de 50 anys a Vilassar de Dalt, oferint una atenció individualitzada a tots els nostres alumnes des de P3 fins a 4t d’ESO. Apostem perquè cada infant i jove desenvolupi al màxim el seu potencial estimulant la creativitat, la curiositat per aprendre, l’esforç i constància, el treball en equip, la gestió de les emocions i l’adquisició de la competència digital, científica i multilingüística que els garanteixi un futur d’èxit.
 
 
C/ Sant Antoni, 32. Vilassar de Dalt.
Tel. 93 7531203
 

Escola Assís (Premià de Mar)

Escola concertada catalana, d’una línia i amb 130 anys de trajectòria pedagògica.
Acompanyem infants i joves perquè esdevinguin persones competents, amb uns principis sòlids a partir d’un projecte educatiu ambiciós, integral i exigent, que no deixa a ningú enrere.
 
 
Premià de Mar.
 T. 937 524 171. 
 

Institut Mediterrania (El Masnou)  

És un centre fundat el 1977 que imparteix ESO, batxillerat científic i tecnològic, batxillerat humanístic i social i batxillerat artístic. Al nostre web podeu consultar el nostre projecte educatiu. Hi trobareu un equip docent expert i cohesionat i un alumnat que persegueix la seva formació i el seus bons resultats acadèmics en un ambient dinàmic de treball i respecte, sense oblidar les nombroses activitats complementàries, estades lingüístiques, festes tradicionals i extraescolars encaminades al domini de llengües estrangeres i obtenció de títols oficials (Cambridge, Delf). Destaquem els nostres projectes de robòtica. Promovem conferències i tallers d’orientació i de formació per a les famílies.
Portes Obertes: 7 de març de 2020.
 
 
C/ Rosa Sensat 1
El Masnou
T. 935 550 404
 

Escola La Presentació (Vilassar de Mar)  

Des del dia de la fundació de l’escola, fa 139 anys, allò que ens defineix és que som una escola familiar, oberta, integradora, solidària i compromesa.
Eduquem els nostres alumnes en el món d’avui però pensant en el futur, enfortint les seves arrels perquè si aquestes són profundes, els valors interioritzats i els hàbits assolits, seran persones que superen les adversitats i frueixen del dia a dia.
Treballem per a què la nostra escola sigui una comunitat d’aprenentatge oberta, viva i participativa; referent en creativitat i innovació, en la què els nostres alumnes siguin reconeguts pel seu nivell competencial, la seva gestió emocional, la seva educació en valors, i compromesos amb una societat plural i globalitzada. 
 
 
Av. Montevideo, 14.
Vilassar de Mar.
 
 

Escola Sant Feliu (Cabrera de Mar)  

L’educació integral de l’alumne mitjançant el desenvolupament harmoniós de les seves facultats. L’Escola Sant Feliu, amb més de 55 anys d’història, està situada a Cabrera de Mar, en un entorn natural privilegiat. Oferim un acompanyament a les famílies en l’educació dels seus fills i filles de 0 a 16 anys. Amb una atenció acurada, individualitzada i d’estima, fomentem que el nostre alumnat es formuli interrogants, cerqui informació, doni respostes competents i amb criteri, i estigui capacitat a continuar aprenent al llarg de la vida.
 
 
Cabrera de Mar
 

Escola L’Olivera – Escola Mas Maria – INS Cabrils (Cabrils)  

Les escoles i l’institut públics de Cabrils, L’Olivera, Mas Maria i l’Institut de Cabrils aposten per l’educació integral de l’alumnat. El foment de l’esperit crític, l’esforç i l’autonomia de l’alumnat, potenciant les seves capacitats i les seves formes d’expressió i competències són valors compartits per aquestes centres. Els tres utilitzen els mitjans informàtics i audiovisuals com a eines d’aprenentatge integrades en el treball diari de l’escola i fomenten el treball en grup per afavorir el treball cooperatiu.
Portes obertes:
Escola L’Olivera, el 14 de març a les 11 h
Escola Mas Maria, el 29 de febrer a les 11 h
L’Institut Cabrils, el 10 de març de 18 a 20 h
 
 
Cabrils
Escola L’Olivera – T. 937 508 060 – agora.xtec.cat/escolaolivera
Escola Mas Maria – T. 937 539 282 – www.masmaria.org
INS Cabrils – T. 937 531 198 – www.inscabrils.cat
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.