Pànxing Digital

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Nens i joves –

El moment de triar escola

fa2f36e1bc15f4a1116a1ac31032be64.jpg
En la nostra edició de la primera quinzena de febrer ja vam parlar de les dificultats que representa el moment de triar l’escola dels fills. De fet, molts cops aquesta elecció es converteix en un repte per trobar la millor escola, la més idònia per a cada nen, la que està més a prop, la que presenta el millor mètode… Sigui per iniciar l’escolarització, per canviar de centre o per començar nous estudis, sempre és difícil, però malgrat els dubtes, les pors, les indecisions… caldrà prendre la decisió.

I és que el moment de les preinscripcions està a tocar, el gran moment. Ja no es pot dilatar més i s’ha de triar. Ja no valen dubtes ni indecisions, els nens han d’anar a escola al setembre i cal decidir. Alguns pares es fixaran en les instal•lacions, altres en el projecte educatiu dels centres, altres es refiaran de l’equip docent, alguns triaran perquè confiaran en el que els hagi explicat el germà, la cunyada o a la veïna, segons l’experiència de cadascun. Cadascú té les seves eines per fer la tria, els seus motius i les seves preferències.
 
Però no hi ha dubte que la millor eina per triar és aprofitar les xerrades informatives i les jornades de portes obertes que ofereixen les escoles. Entre febrer i març la majoria de les escoles (públiques, concertades i privades) realitzen aquestes xerrades, o bé jornades de portes obertes, actes que permeten als pares recórrer totes les instal·lacions; parlar amb molts dels docents; escoltar les explicacions sobre el projecte educatiu de boca de l’equip directiu; molts cops intercanviar punts de vista amb membres de l’AMPA, i fins i tot, en alguns centres de secundària, poder parlar amb alumnes que ajuden a les visites per copsar un altre punt de vista…

 
Caldrà aprofitar aquesta oportunitat que ofereixen els centres i confiar en el propi criteri per fer la difícil elecció. Alguns dels centres educatius del Maresme, els més matiners, han volgut obrir les seves portes als lectors del Pànxing, i al març… més:
 

Col·legi Badalonès (Badalona)  

El Col·legi Badalonès és una escola privada-concertada amb més de 120 anys d’experiència docent.  Proposem una educació i una formació de qualitat, des d’infantil fins a secundària post obligatòria, on l’alumne és el centre del seu aprenentatge.
La nostra oferta en estudis post obligatoris:
– Batxillerat Científic, Tecnològic, d’Humanitats i Ciències Socials.
– CFGM de Gestió Administrativa.
– CFGS d’Administració i Finances.
– Doble titulació CFGS d’Administració i Finances i Comerç Internacional.
– CFGS d’Administració i Finances amb especialitat en assegurances FP DUAL.

 
 
Badalona
C/ dels arbres, 17
Tel. 93 389 57 16
www.badalones.com

 

La Immaculada: Aprenentatge km 0 (Vilassar de Dalt  

Som una escola on acompanyem cada infant respectant el seu procés maduratiu per ajudar-lo a desenvolupar el seu talent personal. Ens centrem en la vida del poble i en allò que tenim més proper per trobar nous contextos generadors d’aprenentatge. Així neix el concepte d’Aprenentatge km 0, que ens serveix, a grans i petits, per establir lligams amb els altres, posar en valor les relacions humanes, enfortir el nostre teixit social, prendre consciència de comunitat i, sobretot, aprendre significativament i créixer com a persones.
 
 
Vilassar de Dalt  
C/ Àngela Perera, 4
Tel. 93 753 29 58
Portes obertes: dissabte 3 de març a partir de les 10.30h.
www.lanovaimmaculada.cat

 

Escola Francesc Macià (Vilassar de Dalt)  

Benvolgudes famílies, esteu convidades a venir a les portes obertes de l’Escola Francesc Macià de Vilassar de Dalt el pròxim dia 17 de febrer a partir de les 10 del matí. Podreu gaudir de les instal·lacions, materials, espais i diverses xerrades que estan organitzades per explicar els nostres projectes i el funcionament de l’escola. Una escola oberta a tothom, plural, respectuosa amb la diversitat, el ritme i les necessitats de cada infant. Us hi esperem!

 
 
Vilassar de Dalt  
C/ Pius XII, 22-26 
Tel. 93 753 98 48
Portes obertes: 17 de febrer.
www.escolafmacia.cat
 

Institut Turó d'en Baldiri (Teià)  

L’Institut Turó d’en Baldiri és el centre públic de secundària obligatòria de Teià. Tenim bones instal·lacions, un projecte educatiu potent i solvent, un bon equip de professionals i unes famílies compromeses amb l’educació dels seus fills i filles. Fomentem l’ús de les llengües estrangeres tot preparant l’alumnat per a l’obtenció de títols oficials de les llengües que impartim. Un centre petit amb bons recursos per a poder fer un ensenyament de qualitat, avalat pels bons resultats del nostre alumnat.
 
 
Teià 
C/ Charles Darwin, 19
Tel. 93 540 78 44
 

Col·legi La Presentació (Arenys de Mar)  

Construïm junts el teu futur! El col·legi La Presentació d’Arenys de Mar, situat en un enclavament privilegiat, compta amb una gran extensió de terreny que permet als alumnes beneficiar-se del contacte amb la natura. Gaudeix d’un prestigi avalat per més de 100 anys d’història. Concertat amb la Generalitat de Catalunya en els nivells d’Infantil, Primària, Secundària obligatòria i Batxillerat, basa el seu aprenentatge en una pedagogia activa i innovadora. L’escola ofereix també els estudis de Cicle Formatiu de Grau Mig de Jardineria i el Batxillerat Dual Americà.
 
 
Arenys de Mar
C/ Pompeu Fabra, 2
Tel. 93 792 02 41

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.