Pànxing Digital

18, maig del 2024

Search
Close this search box.

18, maig del 2024

Nens i joves –

Especial Casals d’Estiu: un estiu per viure’l

98c065ea552cc030729f7e825f2d5884.jpg

I… amb el mes de juny arriba de nou un final de curs, ple de rialles i segur que d’algun plor, com qualsevol altre final es barregen sensacions i desitjos oposats. Davant l’esclat d’alegria dels petits estudiants pensant en tots els dies de vacances que tenen per davant, l’angoixa de molts pares davant el problema que representen 3 mesos de de temps de lleure i de la gestió de tot aquest temps lliure i sense rutines prefixades. 

Per a moltes famílies, fins que no arribin les vacances dels adults de la casa, es plantegen greus problemes logístics: què fem amb les criatures?. Fins que la conciliació familiar no sigui una realitat unes vacances escolars de tres mesos comportaran sempre un problema, gros per a moltes llars del país.
 
Afortunadament, a més de la solució, ja tradicional, de recórrer als avis perquè es facin càrrec de les criatures, actualment l’oferta de casals, tallers i colònies ha crescut en quantitat i en qualitat i les criatures i les famílies poden triar i remenar abans de decidir-se per una activitat en concret.
 
Casals esportius, casals artístics, casals d’idiomes i tallers científics, colònies a la comarca o a l’estranger. Opcions públiques, organitzades per ajuntaments, o opcions privades a càrrec d’ empreses de lleure, de clubs esportius, d’acadèmies d’idiomes… L’oferta és ingent i molt recomanable perquè tres mesos donen per molt i el fet de tenir un petit període d’aquestes llargues vacances dedicat a aprendre coses noves, a introduir-se en noves activitats, a sortir de casa on exercir un certa autonomia i fer noves amistats no deixarà mai de ser una experiència positiva i enriquidora per les criatures de qualsevol edat.
 
Des de Pànxing Tot Cerdanya volem oferir una selecció de casals i de colònies de la comarca perquè els més menuts gaudeixin de l’estiu sense temps per avorrir-se. 

 
 
Campus Ceretà Outdoor
Alp
Novetat pels més atrevits! 1er Campus per canalla iniciada ja a la muntanya i que vulguin gaudir de sessions dedicades exclusivament al Trail Running, a la BTT, escalada, orientació… i uns dies exclusius de ruta a la muntanya.
Inscripcions limitades a 20 nens per setmana
Org.: Club Esportiu Cerdanya Pirineus amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alp
De 6 a 14 anys.

 
Colònies Estiu Pyrene
Guils-Fontanera
Organitzades en 5 torns de 7 dies, des de diumenge 24 de juny fins dissabte 28 de juliol, les Colònies Estiu Pyrene són  campaments per viure la muntanya més autèntica. Proposem experiències úniques i intenses, perquè sabem que allò que aprenem a la natura no ho perdem mai i enriqueix de manera genuïna la nostra vida.
 
De 7 a 18 anys. 
 
Ensenyament Dolcet. 15 anys dedicats a la formació de joves i adults 
Puigcerdà
info@ensenyamentdolcet.cat – 972 88 06 69
Ensenyament Dolcet és un centre d’ensenyament privat dedicat a la formació que ofereix un servei  personalitzat (en grups reduïts o particulars) en aquelles assignatures, idiomes o àrees que cada alumne necessita millorar. A més aquest any com a novetat anglès on-line També oferim preparació per exàmens oficials de francès, anglès i alemany, i comptem amb un servei de teràpia visual, psicopedagogia i logopèdia.  

 
Saltaestiu és Cool
Puigcerdà
Dansa, anglès, natura, piscina i arts&craft, diverteix-te amb Saltastiu és cool, un juliol amb 90 hores d’activitats ben creatives. Lingo i Dansart s’uneixen per oferir-te una opció ben diferent. Aquest estiu aprenentatge i diversió 2×1 a prop de casa.
Grups reduïts de 3 a 10 anys. 
 
Sunrise Basketball Camp
Martinet
www.sunrisebasketballcamp.com
2a edició del Sunrise Basketball Camp a la Cerdanya a Martinet! Un campus per fer gaudir els nens i millorar el seu nivell d’anglès i de bàsquet. Amb entrenadors anglesos, que actualment estan jugant i entrenant a Anglaterra, i entrenadors que estan jugant i entrenant a Espanya en la categoria Leb Or i Leb Plata. A part del bàsquet, el campus es complementa amb altres activitats lúdiques com jocs de nit, activitats en anglès, ràfting i equitació… sempre fomentant la convivència entre els participants.
1r torn: 15 – 22 de juliol / 2n torn: 22-29 juliol / 3r torn: 29 juliol – 5 d’agost
Jugadors externs: 240 €. Jugadors interns: 365 €. De 7 a 15 anys
 
I ajuntaments i altres administracions s’afegeixen a l’oferta amb qualitat i professionalitat:

Ajuntament Alp – Casal d'estiu 
Noves propostes per Casal d’estiu i Casal Jove. Properament més info!!! 

 
Ajuntament de Bellver – Casal d'estiu 
txell@txellaventura.com
Del 2 de juliol al 31 d’agost amb dues opcions d’horaris, de 9 a 13h o de 9 a 17h
Excursions, activitats a la natura, piscina, jocs, manualitats, tallers, bicicleta…
Places limitades. 
Cal fer inscripció prèvia.
De 3 a 14 anys.

 
Esplai de Ger
Pre-inscripcions obertes de dilluns 7 a dijous 31 de maig (places limitades)
Info: Ajuntament de Ger.

 
Ajuntament de Bolvir – Campus lúdic esportiu i Campament BTT esportiu  
Campus lúdic pels mesos de juliol i agost amb activitats esportives, medi natural, excursions, tallers, gimcanes i jocs a la piscina… Un esplai per conèixer millor l’entorn de Bolvir i ajudar a reforçar lligams d’amistat amb vells companys i fer-ne de nous.
De dilluns a dijous de 9 de 13h i divendres de 9 a 16h (excursió). De 5 a 12 anys.
En el Campus Esportiu es realitza molta activitat física cada dia. Entenem que aquesta ha de ser variada perquè els joves que hi participin practiquin un ventall d’esports ampli al medi natural: piscina, activitats aquàtiques, activitats sorpresa i activitats estrella (watter jump, tirolines, bike park..), bicicleta de muntanya com a mitjà de transport per a desplaçar-se per la comarca i proposta d’una nit d’acampada (refugi o càmping) la segona setmana.
Termini d’inscripció: 11 juliol. 
Inscripcions per setmanes. 
Places limitades.
De 12 a 15 anys.

 
Ajuntament Puigcerdà – Casal d’estiu La Quitxalla i Ksal Jove’stiu
El Casal d’estiu La Quitxalla arriba de nou amb un munt d’activitats: piscina, gimcanes, jocs, sortides per l’entorn de la Cerdanya, tallers, manualitats, esports, teatre, música, danses, nits temàtiques, cinema, bibliollac, anglès i educació vial!
Amb diferents opcions d’horaris: de 9 a 13h, de 13 a 15h  i de 15 a 17h. Amb servei de càtering i acollides matinals i de tarda. 
Inscripcions per setmanes, del 2 al 31 de maig.
El Ksal Jove’stiu ofereix un munt d’activitats d’aventura, coneixement del medi natural de la Cerdanya, activitats de senderisme, esports, bici, idiomes, acampades, curtmetratges, dinàmiques per treballar habilitats socials, aprenentatges per competències, intel·ligències emocionals i formació d’educació en el lleure. Els joves són els protagonistes de la programació, ells decideixen quines activitats fer! L’espai perfecte per fer amics i conèixer gent amb ganes de divertir-se. Tots els matins de juliol i agost i els dijous es participa en les sortides de l’Estiu Viu que són de tot el dia. 
Inscripcions per setmanes, al Local Jove a partir del dia 1 de juny.
 
Consell Comarcal – Estiu Viu i Campus Esportiu
Un any més l’Estiu Viu programa una activitat setmanal tots els dijous de juliol i agost: una sortida a la platja, gimcanes, esports, piscina, una acampada… 
Inscripcions des de l’1 de juny als Locals Joves, Ajuntaments i Consell Comarcal. Places limitades
De 12 a 18 anys. 
D’altra banda pels més petits s’organitza el Campus Esportiu d’Estiu, de dilluns a divendres  de 9 a 13h amb l’objectiu que els infants gaudeixin de fer activitats físiques i esportives.
Amb 4 torns de 15 dies també s’ofereix la possibilitat d’apuntar-se només una setmana.
De 6 a 14 anys.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.