Pànxing Digital

18, abril del 2024

Search
Close this search box.

18, abril del 2024

Nens i joves –

Gimnàstica i Pilates

0168423241a0678521ccf427016e00be.jpg
Cada vegada els pares estan més preocupats per la salut dels seus fills. L’obesitat infantil creix any rere any, així com malalties com la hiperactivitat. 
 
L’exercici físic, no només manté en forma als nens i controla que no tinguin sobrepès, també els augmenta la seva resistència respiratòria, la seva coordinació, força, flexibilitat; així com un son més ràpid i durador i els beneficia l’estat d’ànim, la independència i la seguretat en si mateixos, que és important que assoleixin des de ben petits.

La coordinació i la flexibilitat són claus durant la infància, quan més d’hora ho practiquin, més temps durarà al llarg dels anys. La coordinació de l’ull amb el peu i de l’ull amb la mà, així com la percepció del seu propi cos i de l’espai els ajudarà a ser més àgils. Poden començar a fer activitats físiques i esports a partir dels 3 anys.
 
Els nens ja practiquen esport a l’escola però necessiten fer alguna activitat física més fóra de les classes. No tots els dies, perquè els nens també necessiten estar a casa, estar amb els pares, i jugar sols i amb amics, així com fer deures. Fer una activitat física extraescolar que els encanti, que els hi serveixi per fer amics i on puguin riure, parlar i jugar; els pot aportar molt. El cap de setmana també és necessari que tota la família surti a fer activitat física a l’aire lliure: passejos per la platja, nedar, passejos en bicicleta, per la mun-tanya, surf, paddle surf, etc.
 
No es poden passar tota la tarda a casa veient la tele, l’ordinador o jugant quiets. No són gossets que s’han de treure una estoneta cada tarda. S’han de moure més. Es passen la major part del dia asseguts a l’escola. Això no vol dir obligar-los a fer un esport que no els hi agradi. Són ells els que han de provar i escollir, i no passa res si cada any proven una cosa diferent.
 
És bo evitar pressions, fer moltes hores diàries o especialitzar-se de molt petits.
 
Ni els nens ni els adolescents poden practicar esport de peses, han de practicar esports i exercicis cardiovasculars i exercicis de tonificació lleugers com la gimnàstica i el pilates.
 
La gimnàstica infantil o artística és per a ells com un joc. Fer tombarelles, verticals, rodes, salts, voltes, remuntats, rondades, olímpiques. Moviments acrobàtics de tots els nivells, que permet avançar a cada alumne dins del seu nivell però sense competir, ja que no tots els nens  gaudeixen amb l’exercici competitiu i ho hem de respectar.
 
Pilates per a nens? 
Sí, els nens també poden practicar exercicis de pilates. Els educa la postura, els aporta agilitat, força, coordinació i flexibilitat.
 
Com també ens passa als adults, a l’estar tantes hores asseguts a l’oficina, ells ho estan a les cadires de fusta dura de l’escola i, a més, han de carregar o empènyer motxilles molt pesades. Heu pensat en les seves esquenes? Esquenes dolorides que, a més estan creixent, és a dir, que aniran agafant els desviaments segons la posició de la columna. Cal que reforcin la musculatura entorn de la seva columna i cal reeducar-los en la seva postura.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.