Pànxing Digital

24, juliol del 2024

Search
Close this search box.

24, juliol del 2024

Nens i joves –

Idees per a fomentar la creativitat en els nens

Idees per a fomentar la creativitat en els nens
Gifted child drawing an abstract picture with colorful splatters

Per Cometelasopa.com / AMICLa creativitat s’associa a l’art (pintura, escultura, poesia, música) i tot i ser cert, no és quelcom exclusiu, perquè creativitat també és la capacitat de crear idees noves o solucions a problemes quotidians. Tots tenim talent per a alguna cosa, però cal desenvolupar-ho i treballar-ho. El problema de la societat és que castiguem la capacitat innovadora. Volem nens obedients, que no qüestionin el que diem, que responguin «correctament» als exàmens o a les nostres preguntes, etiquetant als nens imaginatius de transgressors o problemàtics. Així, et proposem idees per a fomentar la creativitat en els nens.

Llibertat creativa

Els pares hem de fomentar que sigui el nen qui busqui solucions als seus problemes i prengui les seves decisions. Això no vol dir, que no els marquem pautes, ja que el procés d’aprenentatge s’ha d’estimular i ensenyar a poc a poc.


No critiquis o remarquis els errors, ja que són oportunitats per a aprendre. Deixa-li dibuixar lliurement sense normes (no dir “el sol és groc, no ho pintis vermell”) o permet-li pintar animals inventats, acabar una història que relatem a mig fer o pregunta-li sobre coses impossibles: Què passaria si poguéssim volar? Crea un clima de lliure producció sense restriccions. Si a casa hi ha massa normes, el limitarem. Si mai pot embrutar-se o no té un espai on pintar o jugar sense por de desordenar, restringim les seves possibilitats creatives.


Si t’ha agradat llegir la notícia Idees per a fomentar la creativitat en els nens, també et pot interessar Mètode KONMARI per a l’habitació infantil.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.