Pànxing Digital

21, juny del 2024

Search
Close this search box.

21, juny del 2024

Nens i joves –

Ioga per a nens: un ajut pel seu desenvolupament físic i emocional

9b5a0a3fd69afdefa5535542b438e3b5.jpg
Et sembla mentida que el teu fill aconsegueixi mantenir-se quiet i concentrat en una de les postures del ioga? A molts pares els semblarà quasi impossible, però la veritat és que la pràctica del ioga demostra que tot és possible. Únicament es requereix que els nens estiguin motivats i que la classe sigui divertida. 

 
A quina edat convé que el nen comenci a practicar Ioga?
La millor edat perquè el nen comenci amb el ioga és a partir dels 3 anys. A aquesta edat, l’objectiu essencial és la recerca de l’equilibri, de l’harmonia i dels valors essencials de la vida. És una bona base per a una vida adulta alegre i saludable.
 
Beneficis del ioga en els nens
El ioga és una pràctica positiva en l’etapa de creixement. Mitjançant el ioga, els nens exerciten la seva respiració i aprenen a relaxar-se, per fer front a l’estrés, a situacions conflictives, i a la falta de concentració, problemes evidents en la societat actual, afavorint la seva salut física i emocional. Al no ser un exercici de competició, disminueix l’agressivitat i afavoreix la capacitat de concentració; tot plegat summament important per al progrés escolar i la integració social. Els nens petits poden estar mancats d’agilitat i estar massa rígids, element que es supera amb facilitat mitjançant la pràctica de Ioga. Les postures i moviments de Ioga ofereixen als nens, la possibilitat de divertir-se imitant en les diverses postures, els diferents animals que les posicions simulen. El ioga per a nens és una manera divertida de desenvolupar el seu potencial creatiu i la seva capacitat de resoldre problemes i superar reptes.
 
Per al nen inquiet o ansiós, el curiós o l’actiu, resulta una manera de canalitzar la seva energia i creativitat i no convertir-lo en estrés o frustració, problema cada cop més comú en edats primerenques.
 
Al nen tranquil i menys actiu, l’ajuda a activar el seu cos, a refermar la seva autoestima; pels dos és una oportunitat d’aprendre jugant, de connectar els dos hemisferis del cervell i de reconèixer i exercir els seus propis talents.
 
El Ioga  aporta seguretat i confiança
En el Ioga no hi ha recompensa ni càstigs, vencedors ni perdedors, millors ni pitjors. La recompensa del ioga procedeix simplement de la pràctica en si mateixa.  Als nens els entusiasma aquest prisma. Quan descobreixen que no hi ha que competir, comencen a sentir-se lliures per expressar-se sen-se por als judicis o les crítiques, i aquesta llibertat els ajuda a desenvolupar una sensació de confiança i autoestima que perdura en l’època adulta.
 
La confiança interior que el ioga aporta constitueix un antídot excel·lent per a la pressió que els nens experimenten en el col·legi. Des de molt petits, molts nens aprenen que per tenir èxit han d’intentar ser millors que els seus companys, treure bones notes, aprovar més exàmens i ser “el millor de la classe”. Aquesta  intensa competitivitat fa que els nens siguin massa sensibles a les lloances i a les crítiques. Si són bons estudiants es senten orgullosos de si mateixos; però si són estudiants mediocres, es desanimen i es poden començar a considerar fracassats. Per això el Ioga els referma en el que SÓN i en qui SÓN i quan un té aquestes respostes la ràbia interna calla, la ment es calma i la felicitat ho inunda tot.
 
Alguns beneficis del ioga
1. Desenvolupament i habilitat des músculs motors.
2. Flexibilitat en les articulacions.
3. Millora dels hàbits posturals de la columna vertebral.
4. Massatge dels òrgans interns
5. Millora en els hàbits de la respiració.
6. Estimulació de la circulació sanguínia.
7. Millora de l’autoestima
8. Baixa en el nivell d’estrés infantil.
9. Perfeccionament dels sentits
10. Agilitat.
11. Calma i relaxació.
12. Estirament.
10. Desenvolupament de l’atenció, concentració, memòria i imaginació.
11. Harmonització de la personalitat i caràcter.
12. Optima canalització de l’energia física.
13. Millor comprensió y relació amb els altres.      

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.