Pànxing Digital

18, maig del 2024

Search
Close this search box.

18, maig del 2024

Nens i joves –

Ja tornem a l’escola!

13e5d07df0eed5eac7ac5b2af3c35e51.jpg

El setembre és el mes de tornada a l’escola, un moment de l’any intens i ple de novetats. Els infants inicien el curs amb ganes de retrobar-se i compartir les seves experiències d’estiu. Les famílies tornen a organitzar-se per tenir tot el material a punt i per fer compatibles els horaris. Cal revisar armaris, renovar el material escolar i planejar les activitats extraescolars, una tasca ingent que des del Pànxing volem fer menys feixuga amb recomanacions que poden ser molt útils.

La llum és més blanca. Els parcs comencen a cobrir-se de fulles seques que amaguen les primeres castanyes. Es fa fosc abans. Els aparadors comencen a ser de llana. Tornen els horaris. Olor de llibres nous, llapis per estrenar, gomes amb les cantonades intactes. Bates amb olor de suavitzant. Agafa un jaqueta que al vespre refresca. Ja has trobat moniatos? Tanca la finestra que tinc la pell de gallina. Graelles de programació nova a la ràdio. 
 
Les vacances ja són imatges emmagatzemades a l’ordinador, records que revisem de tant en tant per comprovar que el temps es pot aturar, que, durant uns dies, el mòbil  va quedar oblidat sobre la taula, només útil per fixar el blau del mar, el verd de la muntanya. 
 
Els infants tenen la pell més bruna, potser alguns necessiten un número més de sabata, s’ha de baixar alguna vora. Els més petits han de reprendre a retallar, a pintar sense trepitjar la ratlla del dibuix. La vergonya tornarà a ser intensa, només amb els dies s’anirà desfent com un terròs de sucre al cafè. 
 
Els més grans han oblidat com pesa la cartera, torna la mandra, la son, els nervis, però també l’emoció del retrobament, la curiositat per les novetats que pot portar un nou curs. I això que encara no saben que, quan portin anys treballant, sentiran nostàlgia del temps a l’escola, dels dies  d’aprenentatge, de les converses secretes. 
 
Setembre pot ser un mes àrid, però també ens porta olor de net i colors de xocolata. 
 
Tot comença de nou, per sort, i des de Pànxing us donem unes quantes pistes perquè aquest començament escolar us sigui més senzill.
 
LES MANS DE LA JOSU – Puigcerdà
Tel. 661 822 017
Fes que la tornada a l’escola dels teus fills, sigui divertida i diferent. Fem carteres, estoigs, bosses per l’esmorzar…
 
 
ACIN LENCERIA – Puigcerdà
Tel. 972 880 820
Pijames per tota la família i per totes les edats! I per estrenar el nou curs també trobaràs bates, barnussos, tovallons, pitets i bosses de berenar!
 
 
CENTRE ACADÈMIC SYSTEM – Puigcerdà
Tel. 972 140306
Un bon pla d’estudi és important des del primer dia. El System us pot ajudar amb una  experiència de gairebé 30 anys en el sector i bons professionals titulats i especialitzats en la docència. També podem oferir-vos els serveis de psicopedagogia i logopèdia. 
 
 
Centre Òptic Cerdanya – Puigcerdà
Tel. 972 88 20 70
Entre el 15 i el 30% de les dificultats d’aprenentatge dels nens estan relacionades amb un problema d’eficàcia i/o de percepció visual. Els símptomes, signes o conductes que l’alumne pot manifestar a l’aula són entre altres: negar-se a llegir, o dir que no li agrada; tenir poca velocitat lectora; no entendre el que es llegeix; tancar o tapar-se un ull en el moment de llegir o escriure o tenir poca memòria visual.
Per tot plegat és important fer una bona revisió visual abans d’iniciar el nou curs.
 
 
InforCerdanya – Puigcerdà
Tel. 972 14 00 91
Professionals de la informàtica a la comarca amb la millor tecnologia en portàtils i PCs al millor preu.
 
 
Ensenyament Dolcet – Puigcerdà
Tel. 972 880 669
A ENSENYAMENT DOLCET ens dediquem a la formació de nens, joves i adults. Oferim suport i reforç escolar personalitzat, cursos de llengües estrangeres i preparació per als exàmens oficials de Cambridge, Institut Francès i Goethe Institut. També comptem amb servei de psicopedagogia, logopèdia i teràpia visual.
 
 
5 Sentits – Puigcerdà
Tel. 636 296 319 / 617 148 308 / 972 882 574
Servei de guarderia de 8 a 20 hores. Per alumnes d’infantil i primària totes les tardes oferim tallers de deures, repàs i activitats d’entreteniment per desconnectar després de les classes, amb el joc com a eina d’aprenentatge. Fem pressupostos a mida segons les necessitats de cada família. Possibilitat de transport fins al Centre. Obrim festius, caps de setmana i vacances escolars.
 
 
Vitlic
Tel. 637 839 962
Experts en informàtica per a professionals, particulars i escoles, on estem especialitzats en monitors digitals interactius.
 
 
PSICOLOGIA BAOBAB – Puigcerdà
Tel. 660 718 176
En el Centre de Psicologia BAOBAB trobareu totes aquelles atencions necessàries per a tota la família i el seu benestar: atenció a l’embaràs, a la infància, a l’adolescència, als adults i als processos de dol i pèrdues.
Des del Centre oferim orientació diagnòstica, un ampli ventall d’eines terapèutiquesi propostes psicoeducatives.
 
 
Dansart –  Puigcerdà
Tel. 647 29 00 77
Noves propostes al curs 19-20! Ioga, tai-txi, flamenc, tango, flexibilitat, poledance, dansa del ventre, contemporani, clàssic, modernjazz, hiphop i salsa. Grups infantils, juvenils i adults. Dedica’t temps per tu, ballar és moure el cos i les emocions. Ballar és viure!
 
 
Arrels Escola 
Tel. 615 93 26 66
L’Escola Bosc Arrels és un projecte educatiu a la natura, on des d’un acompanyament respectuós dels infants, es dóna molt valor al joc espontani en entorns naturals com a forma d’aprenentatge i de creixement personal i col·lectiu. Matrícula oberta tot l’any.
 
 
LINGO – Puigcerdà
Tel. 678 404 947
Lingo, l’acadèmia més dinàmica de la Cerdanya et presenta les novetats d’aquest curs! Pels més petits: aprenentatge a través del joc. Pels joves i adults: comprensió i expressió oral i escrita i preparació per als exàmens oficials. A més, classes particulars “a mida”, extraescolars a diverses escoles de la comarca i grups “business” pel teu negoci. Apunta’t al nostre lema: “Learning is Fun”!
 
 
GC Espai Salut – Puigcerdà
Tel. 639 199 001
La nostra finalitat és ensenyar a ballar a partir de 3 anys i sense límits d’edat ni condició, d’una manera disciplinada amb esforç i treball, constància i il·lusió però sempre d’una manera divertida, coneixent diferents estils i endinsar-nos en el món de la dansa.
GC espai salut participa a diferents activitats del poble com ara l’encesa de llums que es fa a Puigcerdà per Nadal. Cada any organitzem el festival de dansa on hi participa tothom, nenes, mares, etc. Els diners recaptats de les entrades del festival són donats integrament per a l’associació Rapdiomiosarcoma (càncer infantil) per a la investigació de l’hospital Sant Joan de Déu.
 
 
Colònies Cadí-Cortariu – Bellver de Cerdanya
Tel. 636 195 113
Aquest any des de l’Aula de Natura Cortariu-Cadí proposem estades i tallers per nens, joves, famílies o adults per divertir-se i aprendre a la natura. Treballem activament en projectes amb tecnologia dron, projectes de seguiment de fauna salvatge, projectes educatius a la natura i altres projectes amb impacte mediambiental i social. Podeu veure més informació a l’Instagram @aulanatura_cortariucadi o al web www.aulanatura.org.
 
 
Puigcerdà Ensenyament – Puigcerdà
Tel. 620 518 318
Inicies un nou curs escolar i ja estem preparats per a oferir-te el reforç que necessitis de totes les assignatures amb un equip de professionals docents. Bon inici de curs!!
 
 
 

L.C. Informàtica – Llívia
Tel. 699 927 912
No només et venem els millors ordinadors, a més te’ls instal·lem i t’oferim servei tècnic.
 
 
Llibreria Viladesau  – Puigcerdà
Tel. 972 88 01 91
Enguany s’han complert 91 anys de compartir llibres, diaris, revistes i passatemps amb tots vosaltres. Gràcies per seguir amb nosaltres i… bones lectures!
 
 
Inforjess  – Puigcerdà
Tel. 872 50 90 07
Som una empresa jove i dinàmica creada al 2011, dedicats al món de la informàtica. Constantment en aprenentatge. Reparem Macs, ordinadors, portàtils, telèfons mòbils i perifèrics. Ajuda personalitzada per aprendre o ampliar els coneixements d’informàtica. Especialistes Gaming. Disposem d’ordinadors per a connectar-se a internet o per realitzar tasques. Enquadernació, fotocòpies, plastificació i fax. Venda de tot el relacionat amb informàtica. Pàgines web. Programari a mida i general. Instal·lació de xarxes, informatització i manteniment d’empreses. Ordinadors i portàtils de segona mà.
 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.