Els jocs de taula són una bona manera de compartir temps en família. Aquests són alguns dels més educatius i que haurien de ser presents tant a les aules com a casa.
Joc de tons
Per a desenvolupar l’àmbit musical. Dissenyat per un professor de música, consisteix a aprendre música mentre els nens es diverteixen. Es compon d’un joc de cartes i un tauler a manera de pentagrama i que compta amb 14 nivells de dificultat, segons els coneixements dels jugadors.
Speed Cubs
Per a exercitar la rapidesa i la concentració. El joc consisteix a extreure una carta i muntar els gobelets integrats en la mateixa posició en què apareixen en ella. Guanya el primer que ho faci en el menor temps.
Risk
Un clàssic de tota la vida. Els jugadors han d’establir estratègies de com afrontar l’expansió en els diferents territoris de la geografia mundial. A part de pensar i cooperar entre els jugadors de l’equip, ajuda a reconèixer i aprendre els principals països del món.
Kaleidos Júnior
Juntament amb el Dobble és un d’aquests jocs molt recomanats per a nens amb dificultats visuals, perquè millora la destresa visual. Consisteix a identificar objectes concrets com més de pressa, millor.
Pankemino
Per a aprendre les taules de multiplicar. Ve a ser un híbrid entre el dominó i un puzle. Es tracta d’anar encaixant peces segons els resultats de les operacions que es plantegen.
Elements
El clàssic: pedra, paper i tisora però amb els elements: foc, fusta i aigua. Caldrà combinar-los tan bé com sigui possible per a vèncer al teu adversari.
Apples to Apples
Joc de cartes guardonat amb nombrosos premis, ajuda a ampliar el vocabulari, ja que tracta d’anar fent comparatives lingüístiques en funció de la carta que va sortint en cada tirada.
IQ FIT
Seria com la versió moderna del Tangram. Consisteix a col·locar peces de manera que resulti la forma sol·licitada. Amb 120 reptes de diferent complexitat.
Aquests no són més que alguns dels molts jocs que existeixen en el mercat i que anirem donant a conèixer per a ajudar els nens a aprendre i millorar les seves capacitats alhora que passen una estona divertida en família o amb amics.
Font: Per Eva Remolina / AMIC
Si t’ha agradat llegir l’article Jocs educatius per a nens (1a Part), també et pot interessar Com pot ajudar un logopeda?