Pànxing Digital

17, abril del 2024

Search
Close this search box.

17, abril del 2024

Nens i joves –

Joguines, una tria difícil

324e33a5a34abbb52193f91fb5dab04b.jpg

Arriben dies molt especials per als més petits. Davant del bombardeig d’anuncis televisius, de catàlegs, de converses… sembla que les seves necessitats creixen, es multipliquen, que necessiten una pila de coses. Arriba la màgia del Nadal i demanen sense mesura i sense pensar gaire. Seran mares, pares, tiets, avis… els que hauran de posar seny en les peticions sense perdre de vista que la joguina és un element fonamental en el desenvolupament dels infants. 

De fet, com especifica la mateixa Convenció dels Drets de l’Infant, els nens i nenes tenen dret a gaudir del joc i les joguines, d’estones de descans, lleure i oci. Per gaudir d’aquest oci, les joguines són fonamentals. Serà a través del joc que les criatures aprendran a experimentar, a conèixer el món i les seves interrelacions i, a la vegada, a través del joc, els adults podran arribar a conèixer el món interior dels infants. 
 
Mitjançant el joc i les joguines els infants aprenen a tractar les emocions i els sentiments, a consolar-se, a desenvolupar la imaginació, a ampliar el seu vocabulari, a crear…
 
I quants els adults s’adonen de la importància de la joguina és quan arriba la gran pregunta: quina és la joguina perfecta? La resposta és fàcil: no existeix la joguina perfecta, es tracta simplement de pensar abans de fer cap compra. 
 
La joguina perfecta serà aquella que sigui la més idònia per al seu destinatari tenint en compte edat, aficions, gustos, caràcter, habilitats… Tenint en compte que gran part dels seus aprenentatges, els nens els copsen jugant, la joguina triada hauria de permetre desenvolupar les seves facultats i habilitats, i promoure els seus desitjos d’experimentar. A partir d’aquí el ventall és molt ampli, és recomanable intentar sempre optar per joguines educatives. Per exemple, les joguines de manualitats i creació seran les que més fomentaran el potencial del nen. També seran una bona tria aquelles que acompanyen la criatura a construir alguna cosa per ella mateixa abans de posar-se a jugar; l’esforç emprat abans de començar el joc li donarà un plus afegit a la mateixa joguina ja que el nen ho viurà com un èxit seu.
 
Tampoc es poden oblidar els jocs de taula, tradicionals o innovadors, que permeten jugar junta a la família, o a l’infant amb els amics, de manera que el joc ajuda a reforçar vincles i a establir complicitats.
 
Abans de comprar
Davant les compres de tots els desitjos de les criatures serà fonamental tenir en compte 5 normes bàsiques:
 
Optar sempre per joguines educatives; el joc simbòlic és el que permet la introducció de l’infant en la societat que l’envolta i entendre-la.
 
Apostar sempre per un consum responsable; per jugar no és imprescindible acumular desenes de joguines i l’infant ha d’entendre que no es pot tenir tot i que no ho necessita tot.
 
Deixar sempre de banda la joguina bèl·lica;  si volem evitar la violència i que els nens creixin en una cultura de pau i amb una educació en valors seria del tot incoherent comprar joguines d’aquesta mena.
 
Evitar el sexisme en la compra de joguines, cal superar els estereotips de joguines de nena i joguines de nen. Vivim en una societat plural en la qual es lluita perquè els rols no vinguin determinats per les diferències de gènere i fóra bo no fer-ho amb els infants.
 
Sempre que es pugui, optar per jocs col·laboratius, ja que jugar amb altres fa més enriquidora l’experiència dels infants.
 
I un darrer consell: comprar sempre les joguines en botigues especialitzades on atenen professionals especialistes en el món del joc i la joguina. Seran els millors assessors en aquestes compres i al Maresme en tenim una bona mostra!!!

  • La Lluna Joguines. Mataró. Tel. 93 809 58 26 – A La Lluna Joguines trobaràs una gran varietat de joguines i articles de manualitats, una relació qualitat-preu i un tracte personalitzat immillorable. La nostra selecció és cuidada al detall, potenciant la imaginació i la creativitat dels nens, aportant aspectes molt positius a l’educació dels més petits. Provem, toquem i juguem per fer un món millor. Vine a jugar amb nosaltres!!
  • Coloraina. El Masnou. Tel.  93 010 31 17/695 530 066 – Coloraina és una botiga del Masnou on podreu trobar tota mena de joguines, jocs educatius i manualitats per a infants de totes les edats. Som al carrer de Sant Miquel, 19, en plena zona comercial. Ens distingim per l’assessorament personal i per oferir un bon servei, com la reserva de joguines, especialment per a les celebracions de Nadal. Veniu i veureu la nostra gran oferta de joguines de totes mides i de tots els preus. Us hi esperem!
  • El Món de l’Esquitx. Mataró. Tel. 93 755 60 43 – Ja tornem a ser al moment més màgic de tot l’any i us voldríem parlar de la importància del joc per als infants. Ens trobem amb persones que ens diuen que als 8-9 anys els nens ja se’ls ha acabat el temps de jugar. Volem fer la reflexió que el joc no s’acaba mai, únicament s’ha d’adequar a cada edat. No podem caure en l’error de tallar-los aquesta part de l’educació tan important com és el joc. Gaudim tots de la màgia del Nadal!
  • HISOP. Arenys de Mar. Tel. 673 841 116 – Arriba el Nadal i amb ell, les compres ràpides i d’última hora. No ens deixem emportar per la màgia del Nadal. Pensem que la joguina més venuda, no vol dir que sigui la millor per als nostres fills, senzillament és més popular. Deixem pas a la imaginació, al joc simbòlic, a les tardes de jocs… A Hisop, t’oferim un munt d’opcions, vine a veure’ns o mira la nostra web, www.hisop.cat.
  • Llibreria INDEX. Vilassar de Mar. Tel. 93 759 08 33 – A la nostra llibreria podeu trobar llibres de coneixements, de cuina, de poesia, de roba, de lletra lligada, de pal i també d’impremta. Però els que ens agraden més són els àlbums il·lustrats. Ens agraden molt les il·lustracions que acompanyen la narrativa del conte, són llibres que no passen mai de moda, que agraden a petits i grans i que sempre t’acompanyaran.
  • Joguines Rubio. Premià de Mar. Tel. 93 752 05 74 – Joguines Rubio és una botiga de joguines emblemàtica a Premià, amb més de 50 anys d’experiència. Hi trobaràs totes les novetats i totes les marques, i t’oferirem un tracte familiar i personalitzat. Disposem d’un ampli ventall de joguines de tota mena: educatives, de fusta, jocs, nines, manualitats, construccions, peluixos, música, disfresses, motxilles, patinets, bicicletes… Estem adherits a la cadena Don Dino i oferim preus competitius; aprofita les ofertes de Nadal!
    Vine a conèixer-nos i gaudeix amb nosaltres del comerç de proximitat!
  • XD. Vilassar de Mar. Tel. 692 050 515 – Al XD podràs trobar els regals més originals, així com samarretes i marxandatge de les teves sèries i videojocs favorits, figures de col·lecció, Funko, còmics, Gorjuss, Djeco… i, com no, les millors xocolates i llaminadures per al Nadal.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.