Pànxing Digital

12, abril del 2024

Search
Close this search box.

12, abril del 2024

Nens i joves –

Jugar a ser l’últim càtar

79dd842ddcab073f72b86c99ae50af76.jpg

És l’any 1321. Belibasta, el darrer dels càtars, fa de tornada el mateix camí que el va portar a la llibertat uns anys abans. L’acompanyen la música dels trobadors i a certs llocs especials s’hi deixa algunes cançons amagades que, alhora, oculten pistes i missatges. És l’anomenat llegat de Belibasta.

Buscar les pistes, trobar on s’amaguen les cançons, escoltar-les i desvetllar els missatges ocults és l’experiència que proposa “Belibasta, el Camí de l’Últim Càtar”. Es pot jugar a través del web belibasta.cat i l’App TuristIQ, on es col·leccionen les paraules clau alhora que permet guanyar premis i recompenses.  Es tracta d’un nou format transmèdia que combina la narració i les noves tecnologies per jugar, gaudir i conèixer el Camí de l’Últim Càtar i el Parc Natural de l’Alt Pirineu.
 
D’aquesta manera, la ruta vol ampliar el seu públic obrint-se també a les famílies. La proposta està dissenyada per l’empresa Iternatura i promoguda pel Camí dels Bons Homes amb el suport del Parc Natural de l’Alt Pirineu.
 
El Camí de l’Últim Càtar discorre entre Gósol (Berguedà) i Tarascon d’Arièja (Arieja) i recrea el darrer viatge de Guillem Belibasta, considerat l’últim càtar. La ruta senderista, emmarcada dins el Camí dels Bons Homes, consta de 189km que connecten el Parc Natural del Cadí-Moixeró i el de l’Alt Pirineu amb el Parc Regional d’Arieja.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.