Pànxing Digital

28, maig del 2024

Search
Close this search box.

28, maig del 2024

Nens i joves –

L’ELiT: esquí, valors, oci i competició

bd7f0e9239ee23b936271d792790b48d.jpg

Més enllà de la tècnica… els valors 

Quan l’any 2000 es va posar en marxa el Club d’Esquí ELiT Cerdanya es donava el tret de sortida a un projecte que recollia anys d’experiència de professionals i amants de l’esquí convençuts que la pràctica d’aquest esport, com a oci o com a competició, calia que comptés amb el valor afegit d’una certa atenció als valors educatius i socials de la pràctica esportiva.
 
En 15 anys d’història, l’ELiT ha mantingut un equilibri, no sempre fàcil, que combina un molt alt nivell tècnic dels formadors i entrenadors, una atenció especial a la consideració individual de cada membre del club, així com la promoció dels valors de l’esport i del respecte a l’entorn natural. En aquest sentit l’ELiT és un espai privilegiat per a que els més petits s’iniciïn en la pràctica de l’esquí vinculant-la a una forma de fer i d’actuar i interactuar amb l’entorn, amb la resta del seu equip i amb tots els membres del Club. 
 
Aquesta perspectiva innovadora com a club d’esquí ha obligat l’ELiT a mantenir una mida mitjana per garantir, precisament, que aquest sistema de formació i educació sigui efectiu i es mantingui al llarg dels anys. Una mida, a més, que permet una adaptació dinàmica de les estructures del Club a cadascun dels grups d’edat segons el perfil mitjà i les necessitats dels esquiadors que el configuren. Una filosofia que es fa especialment indicada en els grups infantils i alevins i, de manera específica, en els petits esquiadors que comencen la seva activitat.
 
Petits debutants, oci i competició
Des de l’ELiT entenem que els petits esquiadors d’avui han de tenir l’oportunitat d’accedir a la competició com a continuació d’un sistema de formació esportiva i personal que, en cap cas, ha de perdre la necessària dimensió de l’oci i de la interiorització d’uns valors de comportament que són vàlids a les pistes, al si de cada grup, a l’entorn familiar i a la mateixa vida quotidiana. Som conscients, però, que no totes les nenes i els nens tenen el mateix grau de motivació per a la pràctica esportiva i per això hem generat un model en què no dividim els grups entre aquells que volen una major dedicació a la competició i aquells que no, sinó que mantenim els grups units per edats tot oferint la possibilitat de participar a les curses i a les competicions segons la voluntat i la motivació de cada esquiador.
 
Aquesta forma integral, i no segregada, d’entendre la pràctica de l’esquí ha fet possible, entre d’altres resultats, que aquest darrer estiu l’ELiT Cerdanya comptés amb un altíssim nombre de participants a l’stage d’estiu que va tenir lloc a Les Deux Alpes. 
 
El paper de les famílies
Com a club que entén els valors humans com una peça fonamental de la nostra raó de ser, el club posa molta atenció a facilitar i garantir la pràctica familiar de l’esquí. Per això comptem amb diferents grups de pares i mares -des del perfeccionament fins a la competició-, a més de cursos quinzenals per als fills de pares o mares que requereixen aquesta opció. En aquest sentit, el club ha incentivat sempre la participació de les famílies per marcar, promoure i garantir una forma de fer i una forma d’entendre la pràctica de l’esquí. L’ ELiT és, en definitiva, el club d’aquelles persones i d’aquelles famílies que volen que els esquiadors d’oci o de competició siguin, primer de tot, persones formades, conegudes i reconegudes pels seus valors.
 
Núria Nova
Tècnic Superior d'Esports – Esquí Alpí
Directora del Club Esquí ELiT
 
Tel. 686 032 472 · ceelitcerdanya@gmail.com · www.elitcerdanya.com

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.