Pànxing Digital

11, octubre del 2024

Search
Close this search box.

11, octubre del 2024

Nens i joves –

L’escola bressol Rocafonda afronta la crisi amb noves idees

L’EB Rocafonda decideix reinventar-se apostant per un millor servei, ampliant horaris, enfortint el vincle amb les famílies i participant amb el teixit associatiu del barri.

Reinventar l’escola ha estat l’aposta d’aquest any de l’Escola Bressol Rocafonda, que ja en comença a notar els resultats positius. Un d’ells, que famílies d’altres barris, com per exemple el  barri del centre, se sentin atretes per aquesta escola.

Amb la crisi, l’escola va patir fa dos cursos el tancament de dues de les seves aules (una de 1-2 i l’altra de 2-3). Convertir-se en una escola més petita va obligar a replantejar-ne el futur i reinventar l’escola per tal d’oferir una millora en el servei i adaptar-se a la realitat social actual.

L’escola ha apostat per a la obertura i la flexibilitat. La nova modalitat d’horaris que ofereix aquest curs ha estat un factor clau per facilitar a les famílies l’accés a l’EB  i ha estat mot ben valorada. Actualment, l'escola obre de les 8h del matí fins les 18h i les famílies poden triar diferents tipus de modalitat horària: matí o tarda, completa o intensiva.

Pel que fa a la relació amb les famílies la finalitat ha estat crear vincles de col·laboració i confiança. L’EB ha obert les portes a les famílies per tal que se sentin part de l’escola i s’impliquin en la vida quotidiana, un aspecte que s’ha valorat molt positivament. La col·laboració amb l’AMPA  és més estreta i participativa i actualment s’estan tirant endavant diversos projectes molt engrescadors.

Aquest curs s’ha encetat també un nou espai a l’escola, l’Espai Infants i Família. Aquest espai està pensat per donar servei a aquelles famílies d’infants de 1 a 3 anys que no estan escolaritzats. És una altra de les propostes que oferim per tal de tirar endavant un projecte d’escola on tot l’equip se sent implicat.

Una novetat molt enriquidora pels infants ha estat també la obertura de les portes de les aules. Aquesta nova idea d’aules obertes ha generat espais de relació i intercanvi d’experiències molt diverses i sorprenents entre els infants d’edats diferents.

No només ha estat una obertura cap a les famílies sinó també cap el barri. L’escola col·labora mb el projecte de l’Espai Materno Infantil (Totes Plegades) i amb l’Espai Jove, cedint el centre i establint una estreta relació.

Tots aquests projectes han anat fent que l’escola anés integrant de forma natural, una visió de treball comunitari amb el barri, un barri sovint estigmatitzat per les situacions estructurals de necessitats socials i algun escull de convivència que porta l’acomodació mútua de la diversitat. En aquest barri tant ric en realitats i capital cultural: la xarxa comunitària, el treball entre les AMPA i altres entitats, l’enfortiment de la xarxa relacional i en definitiva tots els projectes socials i culturals que es porten a terme (tants i tantes persones darrere), hem de poder mostrar projectes d’èxit i de comunitat. Un èxit treballat des de l’estima i l’amor.

L’escola, forma part d’aquest teixit, tant com a xarxa de famílies com a escola que EDUCA en tots els seus sentits. “Actualment ens considerem una escola que ha anat aprenent, creixent i evolucionant. En aquest camí recorregut hem prioritzat la reflexió, el diàleg, la coherència, conscients que aquests canvis ens han ajudat a créixer, i entenem que l’experiència que hem adquirit pot ajudar a d’altres escoles que es vulguin plantejar futurs.”

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp