Pànxing Digital

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Nens i joves –

L’experiència de saltar en llits elàstics

d255b694f9f35aa005e9338c6af15804.jpg
Saltar és una activitat bàsicament cardiovascular. En saltar es mouen quasi tots els músculs i articulacions del cos. Alhora és divertit i l’esforç que es fa en saltar repetidament queda minvat per la sensació de passar-s’ho bé. Les articulacions pateixen menys en saltar en un llit elàstic que, per exemple, quan fas un esport com podria ser anar a córrer. 

Segons la NASA (National Aeronautics and Space Administration) saltar sobre un llit elàstic és un 68% més eficaç que córrer. Saltant sobre un llit elàstic es cremen ràpidament calories i s’ajuda a mantenir la línia. També ajuda a reduir l’estrès i és una activitat apta i beneficiosa per a qualsevol persona. Per això, tot aquell que desitgi millorar la seva condició física, encara que sofreixi limitacions físiques o mentals, pot utilitzar el llit elàstic.
 
Saltant sobre un llit elàstic es millora la condició mental i física; s’oxigena millor la sang, els vasos sanguinis s’eixamplen i millora la circulació. En millorar la circulació s’aconsegueix una major sensació de benestar; es respira més oxigen amb el qual es netegen els pulmons i la pell; es millora l’alineació de malucs, cuixes i cames; millora la flexibilitat, igual que el sentit de l’equilibri i el sentit de la coordinació i, a més, redueix al mínim la càrrega sobre malucs, genolls, turmells i peus.
 
 
La coordinació de braços i cames també millora considerablement saltant, especialment en el cas dels nens. Saltar en llits elàstics és un esport molt complet. Jumping Extreme és adequat per a qualsevol persona que gaudeixi de bona salut i de condicions físiques normals, és a dir, bona mobilitat i que no pateixi de malalties del cor o de lesions recents en articulacions o músculs.
 
Petita història dels llits elàstics
 El seu inventor va ser el gimnasta George Nissen, qui per facilitar els seus entrenaments, va agafar unes barres d’acer del marc d’un llit vell i les va utilitzar per tibar una tela utilitzant ressorts. Així naixia al 1934 el primer trampolí o llit elàstic. Nissen, al 1942, fundava, al costat del seu entrenador, la companyia Griswold-Nissen Trampoline & Tumpling. Steve Penny, president de l’organisme que governa la gimnàstica als EUA, considera que George Nissen va posar així les llavors per a un nou esport. L’any 2000 el llit elàstic debutava als Jocs Olímpics de Sidney.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.