Pànxing Digital

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Nens i joves –

La Geocerca (Geocaching) com a recurs educatiu

29801a11219245646fe71d2ee979bc13.jpg
La geocerca (o Geocaching) és una activitat lúdica que es pot jugar tant a la ciutat com a la natura i que consisteix a buscar tresors amagats per altres jugadors per mitjà de pistes i utilitzant un aparell GPS i compartir-ho a la web: www.geocaching.com.

Precisament basant-se en la geocerca, a l’octubre de 2014, un grup de mestres i el Centre de Recursos Pedagògics de Cerdanya va crear un curs, dins del Pla de Formació de Zona del personal docent de la Cerdanya, que finalitzarà el pròxim  mes de maig.
 
El seu origen està en la Festa de l’Arbre de l’any passat, celebrada a Ger i Isòvol, la qual va generar molt material de treball al voltant del bosc de ribera, aprofitable per dur a terme iniciatives pedagògiques alternatives. Això va provocar pensar en el seu aprofitament per un curs de geocerca per mestres i professors de Cerdanya.
 
El curs consta de 5 blocs, cadascun dels quals té una sessió teòrica i una sessió pràctica a diferents indrets de la comarca (castell de Llívia, riberes de l'Alt Segre, Bell-lloc, bassa de Sanavastre, Quadres, Esterregalls d'Isòvol i Olopte). 
 
Les sessions teòriques es basen en l'obtenció de coneixements sobre cartografia, tecnologia GPS i geocerca que després s'aplicaran en les sessions de camp, les quals serviran per practicar els coneixements adquirits a l'aula.
 
L'objectiu del curs és fer geoamagatalls pedagògics per aprendre aspectes de la comarca. Es construeixen tresors pedagògics que quedaran a disposició de la comunitat educativa, dels turistes i dels habitants de la comarca a través de la publicació a www.geocaching.com.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.