Pànxing Digital

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Nens i joves –

La llibertat de triar en educació II

c9307f88d295c13d96c945887785b41e.jpg

En la nostra edició de la primera quinzena de febrer ja vam parlar de les dificultats que representa el moment de triar l’escola dels fills. Molts cops, aquesta elecció es converteix en un repte per trobar la millor escola, la més idònia per a cada nen, la que està més a prop, la que presenta el millor mètode… Sigui per iniciar l’escolarització, per canviar de centre o per iniciar nous estudis, sempre és difícil però, malgrat  els dubtes, les pors, les indecisions… caldrà prendre la decisió.

I és ara quan el moment de les preinscripcions està a tocar, el gran moment. Ja no es pot dilatar més i s’ha de triar. Ja no valen dubtes ni indecisions, els nens han d’anar a escola al setembre i cal decidir. Alguns pares es fixaran en les instal·lacions, altres en el projecte educatiu dels centres, altres es refiaran de l’equip docent, alguns triaran perquè confiaran en el que els hagi explicat el germà, la cunyada o a la veïna, segons l’experiència de cadascun. Cadascú té les seves eines per fer la tria, els seus motius i les seves preferències.
 
Però no hi ha dubte que la millor eina per triar és aprofitar les xerrades informatives i les jornades de portes obertes que ofereixen les escoles. Entre febrer i març, la majoria de les escoles (públiques, concertades i privades) realitzen aquestes xerrades o bé jornades de portes obertes, actes que permeten als pares recórrer totes les instal·lacions, parlar amb molts dels docents, escoltar les explicacions sobre el projecte educatiu de boca de l’equip directiu, molts cops intercanviar punts de vista amb membres de l’AMPA i, fins i tot, en alguns centres de secundària poder parlar amb alumnes que ajuden a les visites per copsar un altre punt de vista.
 
Caldrà aprofitar aquesta oportunitat que ofereixen els centres i confiar en el propi criteri per fer la difícil elecció. Alguns dels centres educatius de Maresme, els més matiners, han volgut obrir les seves portes als lectors del Pànxing:
 
La ImmaculadaVilassar de Dalt
Tel. 93 753 29 58
 
 
Som una de les 30 escoles de la mostra d’Escola Nova 21.
La nostra pràctica educativa es fonamenta en tres conceptes: Fer, Pensar i Comunicar. Per això, utilitzem una metodologia global i transversal que contempla la personalització de l’aprenentatge, ja que partim de la base que cada infant és únic i diferent, i per això aprèn i s’avalua de manera única i diferent. Això ens porta a considerar fonamentals la diversitat de llenguatges, que permeten el desenvolupament de les intel·ligències múltiples: matemàtic, lingüístic, artístics, digital, corporal… 
 
Institut Turó d’en Baldiri Teià
Tel. 93 540 78 44
 
 
L’Institut Turó d’en Baldiri és el centre públic de secundària obligatòria de Teià.
Tenim bones instal·lacions, un projecte educatiu potent i solvent, un bon equip de professionals i unes famílies compromeses amb l’educació dels seus fills i filles. Fomentem l’ús de les llengües estrangeres tot preparant l’alumnat per a l’obtenció de títols oficials de les llengües que impartim.
Un centre petit amb bons recursos per a poder fer un ensenyament de qualitat; ens avalen els bons resultats del nostre alumnat.
 
IE Sant Jordi Vilassar de Dalt
Tel. 93 753 12 03
 
 
“Una de les 5 escoles amb millors resultats en competències bàsiques del Baix Maresme”.
Som una cooperativa de pares i sabem que cada infant és absolutament únic. Per això, apostem des de fa més de 50 anys per una educació personalitzada. Som una escola propera, d’una única línia, amb un grup experimentat de professors profundament compromesos amb el nostre projecte. Eduquem els nostres infants i joves perquè s’enfrontin amb èxit al món del segle XXI, un món en transformació constant, ple de reptes i oportunitats, potenciant que cadascun d’ells desenvolupi al màxim el seu potencial acadèmic i humà.
 
La PresentacióVilassar de Mar
Tel. 93 759 16 87
 
 
Escola familiar, integradora, solidària, oberta i compromesa.
El nostre projecte educatiu, basat en l’experiència i solidesa de 138 anys d’història, fa front als reptes del s. XXI, sense perdre de vista la nostra manera de fer i de ser, combinant innovació i tradició.  La nostra tasca ha d’anar més enllà de la transmissió de continguts. Per això, donem molta importància a l’educació en valors, l’educació per a la salut, l’educació viària… és a dir, als eixos transversals de l’educació. Per esdevenir un centre educatiu de qualitat, cal vetllar no només pels objectius curriculars, sinó també pel desenvolupament integral dels nostres alumnes com a persones, amb uns valors clars que seran el motor de les seves vides.
 
Mireia C.E. Montgat
Tel. 93 469 24 50
 
 
Som el que necessiten les famílies del segle XXI per a l’educació dels seus fills i filles.
Escola familiar bolcada en tots i cadascun dels alumnes, compromesa amb les famílies per acompanyar i participar conjuntament en l’educació integral d’infants i joves. El resultat és indiscutible: alumnat feliç, molt motivat i altament preparat acadèmicament.
Donem suport i enfortim la tasca dels pares, posant èmfasi especial en l’educació de valors tan importants com el respecte, la comprensió, l’empatia, les bones maneres, la solidaritat i tants d’altres per poder afrontar amb èxit les necessitats de la nostra societat. Estimem les famílies, estimem l’alumnat; junts, tot és possible.
 
Betlem Premià de Dalt
Tel. 93 752 42 86
 
 
Les Escoles Betlem són centres que imparteixen ensenyament d’educació Maternal, Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat. En aquest, s’hi ofereix una formació integral per a tot perfil d’alumnat que contempla tant la preparació acadèmica, com una educació en valors i global, tenint en compte la personalitat de l’estudiant en cada moment i de la realitat pròpia que presenta.
De manera paral·lela i a causa de la gran projecció internacional del centre, volem que els/les nostres alumnes ho aprofitin realitzant la tasca educativa en cinc llengües: català, castellà, anglès, francès i xinès.
 
Escola Sant FeliuCabrera de Mar
Tel. 93 759 00 99
 
 
A l’Escola Sant Feliu portem més de 55 anys acompanyant a les famílies en l’educació dels seus fills i filles de 0 a 16 anys. Situats a Cabrera de Mar, en un entorn natural privilegiat, ajudem a desvetllar la curiositat i desenvolupar totes aquelles capacitats necessàries per continuar aprenent al llarg de la vida. Amb una atenció acurada, individualitzada i d’estima de tots els educadors que formem la comunitat educativa del St. Feliu. T’agradaria formar-ne part a tu també? Vine a conèixer-nos el pròxim 16 de març. Estarem encantats d’ensenyar-te la nostra escola!
 
Prat Educació – Barcelona
Tel. 93 215 58 52
 
 
Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior, al centre de Barcelona.
La nostra és una escola petita, de mida humana, amb més de 90 anys d’història i especialitzada en Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior. Aquests valors, a l’ADN del model educatiu, permeten assolir grans resultats d’aprenentatge.
Batxillerat privat: Només 100 alumnes (tots nous). Grups reduïts. Acompanyament permanent. Comunicació alumnes-escola-família fluida. Mètode d’avaluació: 80% continuada – 20% exàmens. Anglès transversal. Preparació intensiva de les PAU.
CFGS concertats: Comerç internacional, Transport i logística, Màrqueting i publicitat, Administració i finances i Turisme. Alta inserció professional i 450 empreses col·laboradores. Pràctiques professionals. Borsa de treball.
 
Institut Maremar El Masnou
Tel. 93 540 23 98
 
 
L’Institut Maremar enguany celebra el 50è aniversari. Té tres ensenyaments: ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Centre adherit a la xarxa d’escoles verdes, dinàmic i innovador, que cuida el desenvolupament de l’alumnat. 
A 1r i 2n d’ESO té grups reduïts, màxim de 20 alumnes, treballa per projectes i fa colònies a inici de curs per millorar la convivència. Organitza jocs al pati i tallers d’estudi a la tarda. S’està introduint en l’aprenentatge cooperatiu.
Organitza intercanvis lingüístics de 3r d’ESO a 1r Batxillerat i pràctiques Erasmus als cicles. 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.