https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

19, juny del 2024

Search
Close this search box.

19, juny del 2024

Nens i joves – Maresme

Mataró posa en marxa el projecte #Transicions per saber les necessitats de les persones joves en diferents àmbits

Maresme
El Consell de la Formació Professional (FP) de Mataró i la regidoria de Joventut amb la col·laboració de l’investigador, educador i guia, Xavier Pujol, han creat el projecte #Transicions. L’objectiu és conèixer de primera mà, a través d’una enquesta digital i la creació de grups focals, les opinions, inquietuds, motivacions i grau de satisfacció de les persones joves per poder programar i fer propostes de millora en relació a les polítiques de joventut i educació de la ciutat.

Objectius del projecte #Transicions

El projecte #Transicions, que posa en marxa la regidora de Joventut amb el Consell de la Formació Professional (FP) de Mataró té com a principals objectius:

  1. Obtenir el grau de coneixement i satisfacció dels serveis i recursos per a les persones joves.
  1. Detectar necessitats, preocupacions i motivacions entorn els eixos d’interès com: la formació, l’ocupació, la cultura, la participació, el lleure i l’oci, la sostenibilitat, el canvi climàtic i les qüestions relacionades amb la igualtat i el gènere.
  1. L’obtenció de propostes de millora en relació amb polítiques de joventut i educació.

Enquestes i grups focals

Per aconseguir-ho es dirigirà una enquesta digital, a través dels centres educatius i la Universitat TecnoCampus Mataró-Maresme, a les persones d’entre 14 i 29 anys i també es farà extensiva a través de les xarxes socials i altres vies comunicatives per arribar al màxim de població possible.

L’enquesta es fa a través del mètode Computer Assited Web Interviewing (CAWI), un qüestionari per a conèixer l’opinió d’una mostra representativa de la població.

Transicions enquestes
Es dirigirà una enquesta a través dels centres educatius i la Universitat TecnoCampus. #Transicions

A banda d’aquesta enquesta, també està previst crear grups focals que combinin la presencialitat amb les sessions virtuals amb grups d’entre 12 i 15 persones per poder fer dinàmiques d’aprofundiment en aquests temes.

Tant la participació en l’enquesta com en els grups focals serà anònima i es respectaran totes les normatives de protecció de dades. La mostra són els joves d’entre 14 i 29 anys de Mataró o que fan vida a la ciutat als que es vol arribar a través dels centres educatius, entitats i la xarxa d’espais joves però també a través dels clubs esportius.

De totes maneres, també es farà una campanya comunicativa a les xarxes socials per arribar a aquells joves d’altres perfils que no estiguin vinculats a cap d’aquests espais.

Línies de treball i actuacions

Per portar a terme el projecte, s’ha comptat amb l’assessorament de l’investigador, educador i guia, Xavier Pujol Auden, qui ha participat en la creació del projecte i un cop finalitzat el període de captació de les enquestes, farà amb l’equip municipal l’anàlisi de les dades i la seva interpretació.

Les línies de treball i actuacions concretes que es derivin del projecte #Transicions responen a diverses prioritats del Pla de Mandat 2019-2023 com són garantir el dret a l’educació de qualitat i posterior accés al mercat laboral, garantir el dret a l’habitatge en el procés natural d’emancipació, fomentar la pràctica de l’esport, les activitats de lleure en una societat cohesionada on les persones joves són la base del futur.

Ajuntament de Mataró

Font: Ajuntament de Mataró

Si t’ha agradat llegir la notícia Mataró posa en marxa el projecte #Transicions per saber les necessitats de les persones joves en diferents àmbits, també et pot interessar L’Oficina Jove del Maresme-Sidral programa 4 cursos per a l’estiu 2021.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.