Pànxing Digital

21, abril del 2024

Search
Close this search box.

21, abril del 2024

Nens i joves –

Mura, el poble del Tió

Mura

Mura és un d’aquests poblets que enamoren. Pels seus carrerons estrets, les seves cases de pedra, la seva olor de llenya, la cordialitat de les seves gents i la tranquil·litat que transmet en cadascun dels seus racons. Situat a la comarca del Bages, dins del Parc de Sant Llorenç de Munt i l’Obac, aquesta localitat té tot just 200 habitants. Tanmateix, es converteix en un meravellós amfitrió durant les dates nadalenques. Albergar un gran museu a l’aire lliure d’una de les tradicions més arrelades a Catalunya, el Tió de Nadal.
Els seus veïns cada any comparteixen aquesta tradició amb els milers de visitants que omplen la població desitjosos de contemplar l’exposició de Tions col·locats a les portes de cada casa, de cada plaça, de cada petit racó. Coneguem Mura, el poble del Tió.

Un poble bolcat als tions

A més de visitar els Tions i fer-se fotos amb ells, es pot participar del concurs al Tió més treballat. Es pot fer mitjançant unes paperetes que lliuren en diferents botigues del municipi així com en el punt d’informació situat en l’exterior del poble. Per si això no fos poc, a la plaça Àngel Guimerà, una de les principals de Mura, se situen parades d’artesania i objectes de decoració d’articles nadalencs i es realitzen tallers infantils, teatres de titelles i altres activitats pensades per als més petits.

Mereix sens dubte, ja només per això, una visita, i més si es realitza amb nens. Però Mura no acaba aquí, ja que és una visita que pots completar realitzant alguna de les rutes per a passejar. Per exemple, la de les Mil Fonts, o el Puig de la Palma. O visitar l’ermita de Sant Antoni i poder contemplar els paisatges meravellosos amb què compta aquesta petita localitat.

Enguany, l’Ajuntament de Mura ha decidit cancel·lar l’esdeveniment a causa de la pandèmia, però han preparat un vídeo en el qual es fa una visita virtual per a compartir i donar a conèixer aquesta festa. Tornarem l’any vinent, sense dubte. Esperem que així sigui.

Si t’ha agradat llegir la notícia Mura, el poble del Tió, també et pot interessar La Fira del Tió de Solsona s’adapta a la realitat actual.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.