Pànxing Digital

24, juliol del 2024

Search
Close this search box.

24, juliol del 2024

Nens i joves –

Pediatria i la infecció per Coronavirus

image-1

Per: Doctora Anna Maria Marti Ramon, pediatra de Metges Manresa i centre mèdic Berguedà


Com a pediatres, hem de tenir en compte que el coronavirus és un virus respiratori, i com passa amb altres virus similars responsables de catarros comuns o la grip, les mesures higièniques són la forma més efectiva de fer-hi front. Els nens amb més risc de patir aquesta malaltia, són els inmunodeprimits (nens amb immunodeficiències, trasplantats o malalties respiratòries cròniques, com la fibrosi quística, nens que fan tractament amb quimioteràpia, malalties neuromusculars, encefalopaties. S’han establert una sèrie de recomanacions per fer front al coronavirus:

  1. Mesures d’higiene (rentat sistemàtic de les mans, i fer-ne prendre consciència als nens, ensenyar a tossir, en un mocador de paper).
  2. Mantenir les rutines i horaris de menjar, dormir, i fer les tasques escolars, les escoles són segures, els nens han d’anar a l’escola i sentir-se segurs, sinó després hi haurà trastorns psicològics de relació.
  3. Si convivim amb persones grams o grups de risc, evitar el contacte amb ells, si adults o nens inicien manifestacions catarrals.
Coronavirus - nens i nenes amb mascareta
Dibuix de nens i nenes amb mascareta

Els símptomes de covid-19 poden incloure tots aquests efectes: febre, congestió nasal, tos, mal de coll, falta d’aire, mal de cap, nàusees, vòmits, diarrea, pèrdua de gust o olfacte. Està demostrat que els nens petits tenen menys probabilitats de patir la malaltia o infectar als altres, hi ha una hipòtesi que explica això i és perquè tenen menys receptors AC2, i que els seus pulmons no són tan eficaços com els d’un adult en emetre gotetes en respirar o generar aerosols.

Els principis que s’estan aplicant per la vacunació del covid 19, són els següents:

  1. Residències de persones grans i personal sanitari.
  2. Personal sanitari de primera línia.
  3. Professionals sanitaris de centre privats.
  4. Persones amb discapacitat elevada.
Coronavirus (Covid-19)
Representació de la Covid-19 (coronavirus)

Després s’aniran afegint altres grups de població de manera progressiva, segons es vagin tenint més vacunes i més informació. Les vacunes que actualment disposem no han estat investigades en nens i per motius per seguretat no es vacunaran fins a tenir estudis que avalin que les vacunes són eficaces i segures pels nens

Si t’ha agradat llegir l’article Pediatria i la infecció per Coronavirus, també et pot interessar Les relacions interpersonals: contacte-pantalla.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.