https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Nens i joves – Maresme

Què fer si el meu fill no té un bon rendiment escolar?

Maresme
little boy tired exhausted stressed of reading, doing homework

La situació d’un fill que no aprova en el col·legi pot ser molt preocupant per als pares. En primer lloc, és important mantenir la calma i no fer que el nen se senti encara més pressionat o avergonyit. En lloc d’això, és necessari prendre mesures per a ajudar el nen a millorar els seus resultats acadèmics.
Aquí hi ha alguns suggeriments que podrien ajudar en aquesta tasca:

1. Comença per parlar amb el teu fill i tracta d’entendre per què no està aconseguint els resultats que esperes. A vegades, el baix rendiment pot ser el resultat de problemes personals o emocionals, com l’ansietat, la falta de motivació o problemes de concentració. Tracta d’escoltar atentament i sense jutjar per a poder oferir l’ajuda adequada.

2. Identifica les àrees problemàtiques: És rellevant saber quines matèries al nen li costen més i per què.

3. Busca ajuda externa: Si el nen està tenint dificultats per a entendre els conceptes acadèmics, és possible que necessiti ajuda addicional. Considera contractar un tutor perquè l’ajudi amb les matèries problemàtiques. El tutor treballarà de manera individualitzada i a un ritme adequat per al seu aprenentatge.

4. Estableix metes realistes, que siguin assolibles i específiques. Per exemple, en lloc de dir “vull que aprovis matemàtiques”, ves una mica més al detall i digues “vull que puguis entendre i resoldre problemes matemàtics simples”.

5. Crea un pla d’estudis: Ajuda al teu fill a establir un horari d’estudi i a complir-lo. Crea un ambient adequat per a l’estudi i redueix les distraccions. Assegura’t que tingui un lloc còmode per a asseure’s, una bona il·luminació i un escriptori ordenat. A més de tenir temps suficient per a completar les seves tasques o estudiar per als exàmens, ha de quedar-li temps lliure per a jugar i divertir-se.

6. Brinda motivació i suport: Celebra els seus petits assoliments i fes-li saber que ets al seu costat per a ajudar-lo. És important que se senti secundat i no sols jutjat per les seves qualificacions. Això ajudarà a mantenir la motivació i l’interès en l’estudi. Anima al teu fill a parlar sobre els seus sentiments i preocupacions.

7. Reuneix-te amb els seus professors i informa’t de quines estratègies seguir per a ajudar el teu fill a millorar. És crucial treballar en conjunt amb ells per a trobar solucions. Fes trobades periòdiques per a estar atent al seu progrés a l’escola.

8. Ajuda al teu fill a trobar una activitat que li agradi, com poden ser esports, art o música, i fomenta la seva participació. Això pot ajudar-ho a trobar motivació i confiança en altres àrees de la seva vida.

9. Fes que l’estudi sigui divertit: Busca formes creatives de fer que l’estudi sigui atractiu per al teu fill. Pots utilitzar jocs educatius, activitats interactives i eines en línia per a fer que l’aprenentatge sigui més interessant.

10. Un bon descans i una alimentació saludable són essencials per al rendiment acadèmic, per la qual cosa comprova que estigui dormint prou i tingui una dieta equilibrada.

I sobretot, recorda que cada nen és diferent i pot necessitar diferents enfocaments per a l’estudi, per la qual cosa mai el comparis amb la resta de companys.

Font: AMIC

Si t’ha agradat llegir l’article Què fer si el meu fill no té un bon rendiment escolar?, també et pot interessar llegir Compte enrere per les colònies i casals d’estiu!.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.