Pànxing Digital

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Nens i joves –

Reciclant ceres escolars

Used colored candles
Used colored candles

Font: ecocosas.com / AMIC


Una bona manera d’aprofitar aquelles restes de ceres de colors que tenim escampades pels calaixos de casa és seguint aquesta senzilla recepta que us proposem

Els llapis de cera (com són els Plastidecors o les ceres Dacs i similar), tots sabem que després d’usar-los durant un temps, acaben trencant-se. Finalment, queden en trossets petits de tots els colors que acaben en les escombraries o en calaixos sense usar-se. Ja no resulten útils per dibuixar ni fer-los servir. Per aquest motiu, us portem aquesta idea. Reciclant ceres escolars i transformant-les en nous llapis multicolors, deixem de llançar material que encara té vida. Per a aquest projecte només necessitem els llapis vells o trencats i un motlle per a forn amb formes. Ens serviran els que utilitzem per a fer magdalenes, per exemple.

El primer que cal fer és treure totes les restes de paper que puguin tenir les ceres i tallar-los més petits. Alhora, anem preescalfant el forn a la màxima temperatura. Omplim els motlles amb els trossets de ceres deixant espai lliure, ja que si ho omplim massa podria sortir-ne el contingut. Quan el forn aconsegueixi la màxima temperatura, introduïm la safata uns 8 minuts aproximadament, tot i que dependrà del forn. Les ceres es fondran i en formaran una de sola. Quan estiguin, retirem del forn i deixem refredar. Una vegada que aconsegueixin la temperatura ambient i estiguin ja solidificades, les traiem del motlle amb un ganivet i ja estaran llestes per a gaudir i continuar dibuixant.

Si t’ha agradat llegir l’article Reciclant ceres escolars, també et pot interessar Adornaments per decorar la casa per Halloween.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.