Pànxing Digital

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Nens i joves –

Torna el programa EBE a la Cerdanya

e9b503b6a99eb644398b0092505cda89.jpg
Per segon any consecutiu la Cerdanya s’afegeix al programa Esport Blanc Escolar (EBE), després que es detectés una certa mancança  dels seus infants en tot allò que feia referència a la pràctica dels esports d’hivern. EBE està integrat al programa d’Educació Física de les escoles i coordinat per un tècnic de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern i el responsable del consell esportiu.
El programa a la comarca es posa en pràctica durant el segon trimestre del curs escolar (de gener a març) amb 8 sessions anuals de pràctica, distribuïdes en 3 sessions d’esquí alpí, 3 sessions d’esquí de fons i 2 sessions de surf de neu (“snowboard”) que es van intercalant. Cada sessió es porta a terme durant un matí a la setmana, de manera que tots els alumnes puguin realitzar aquesta activitat durant dos cursos escolars (3r i 4t de primària). Enguany com a novetat hi ha la proposta de realitzar una 9a jornada col·lectiva entre totes les escoles, agrupant totes les comarques participants en dues seus diferents. Hi podran participar els alumnes de 4t, on es treballaran totes les activitats del programa amb sentit lúdic-competitiu.
 
Organitzat per la secretaria General de l’Esport del Departament de la Presidència i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern i el suport del Consell Esportiu de la Cerdanya qui es fa càrrec dels forfets i el monitoratge i també subvenciona el 50% del material a aquells infants que no en tenen. 
 
 
Els objectius generals del programa és ajudar en la formació integral dels alumnes, educant mitjançant l’esport a l’aire lliure a respectar i gaudir de la muntanya. Amb l’aprenentatge dels esports blancs els alumnes adquireixen habilitats com la coordinació, l’equilibri, el valor i la confiança que els ajudaran en el desenvolupament de les seves aptituds físiques. L’eix del programa EBE és aconseguir que tots els alumnes que viuen a les comarques pirinenques tinguin l’oportunitat d’aprendre a esquiar, donada la proximitat i facilitat per a la pràctica d’aquests esports.
 
A Cerdanya aquest any repeteixen en el programa les escoles del ZER Baridà Batllia, Zer Cerdanya i l’Escola Bac de Cerdanya i s’hi han afegit l’Escola Alfons I, l’Escola Llums del Nord i l’Escola Mare de Deu de Talló, en aquestes escoles de nova incorporació només hi participen els alumnes de tercer de primària, a la resta s’hi afegeixen també els de quart curs.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.