Pànxing Digital

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Nens i joves –

Tornem a l’escola!

3c734eda38bc3a13b6d1019271924720.jpg

Setembre s’associa, inexorablement, a la fi de les vacances. De sobte, les criatures s’adonen que els tres mesos han passat quasi sense adonar-se. Cal posar-se les piles per iniciar un nou curs escolar. Les aules s’ompliran de criatures, i no tan criatures, amb més o menys ganes d’estudiar però amb moltes ganes de retrobar amics, coneguts i fins i tot algun mestre. Les cases es retrobaran amb els deures, la quadratura d’horaris, les corredisses dels matins, les presses i els esmorzars engolits a córrer cuita…

Ha arribat el moment de reprendre rutines i establir uns bons horaris que permetin seguir uns hàbits saludables de son, alimentació, estudi i exercici físic.
 
Adoptar i mantenir, des del principi, uns bons hàbits d’estudi i saber-los gestionar, juntament amb altres activitats complementàries i/o extraescolars, és essencial per tenir un rendiment acadèmic satisfactori al llarg de tot el curs.
 
A més, abans que arribi el 12 de setembre, tret de sortida oficial per a la tornada a la “normalitat” hivernal, caldrà preparar-se bé. Una bona idea és fer una llista de tot el que caldrà preparar abans que arrenqui el curs, a banda dels llibres, s’haurà de preparar tot el material escolar, llibretes, carpetes, colors i bolígrafs, regles, compassos i cartabons, motxilles… Però no només això, molts necessitaran roba nova, després de les estirades de l’estiu la roba de la temporada anterior és fàcil que hagi quedat curta. Una nova llista que inclourà pantalons, jerseis, peces d’abric, no només de la talla que toqui sinó seguint les noves tendències de tardor, i també bates noves per als més petits.
 
Cobert tot allò per iniciar el curs arribarà una altra qüestió fonamental perquè tot rutlli durant l’hivern: la quadratura dels horaris de les criatures amb l’horari laboral dels pares. Per aconseguir-ho existeix una gran oferta d’extraescolars, activitats perfectes  per ajudar a la quasi impossible conciliació treball/família i a la vegada perquè els nens descobreixen les seves passions. Dues premisses bàsiques a tenir en compte abans de començar a fer tria és que sigui la criatura la que triï i evitar una excessiva càrrega d’activitats. Amb l’anglès com a extraescolar estrella, més per imperatiu familiar que per elecció pròpia, les activitats esportives són extenses des dels clàssics futbol, basquet o judo, passant per esports aquàtics, hoquei, patinatges o fins i tot acrobàcies. A això podem sumar activitats artístiques com la dansa, la música, la pintura o les arts escèniques. 
 
Des de Pànxing us donem unes quantes pistes per fer-vos tot aquets procés més fàcil!

 
ACIN – Puigcerdà
Tel. 972 880 820
Bates escolars, bosses pel berenar, per la muda, pitets….tot el que necessites per tornar a l’escola.
 
 
CENTRE ACADÈMIC SYSTEM – Puigcerdà
Tel. 972 140306
Un bon pla d’estudi és important des del primer dia. El SYSTEM us pot ajudar amb una  experiència de més de 25 anys en el sector i bons professionals titulats i especialitzats en la docència. També podem oferir-vos serveis de psicopedagogia i logopèdia. 
 
 
Alfil.be – Puigcerdà
Tel. 972 965 180
A l’Alfil.be trobareu tot tipus de material d’oficina, papereria i manualitats. I si us agraden les manualitats no us podeu perdre els tallers que fem durant el curs escolar i també els dissabtes! Nosaltres hi posem el material… i vosaltres la creativitat.
 
 

Centre Òptic Cerdanya – Puigcerdà
Tel. 972 88 20 70
Entre el 15 i el 30% de les dificultats d’aprenentatge dels nens estan relacionades amb un problema d’eficàcia i/o de percepció visual. Els símptomes, signes o conductes que l’alumne pot manifestar a l’aula són entre altres: negar-se a llegir, o dir que no li agrada; tenir poca velocitat lectora; no entendre el que es llegeix; tancar o tapar-se un ull en el moment de llegir o escriure o tenir poca memòria visual.
Per tot plegat és important fer una bona revisió visual abans d’iniciar el nou curs.

 
 
C. E. Cerdanya Pirineus
Tel. 636 79 05 80
Més que una Escola de Trail Running som una gran família d’infants entre 6 i 14 anys amb moltes ganes de passar-ho bé combinant esport i natura.
El nostre esport principal és córrer per la muntanya, però intentem que la canalla toqui tots els esports relacionats amb el medi que ens envolta: esquí de fons, raquetes de neu, esquí de muntanya, escalada, orientació…etc
L’objectiu principal del Club Esportiu Cerdanya Pirineus és ensenyar una sèrie de valors sans a través d’eines com la natura, l’esport i la companyia.
 
 
PSICOLOGIA BAOBAB – Puigcerdà
Tel. 660 718 176
En el Centre de Psicologia BAOBAB trobareu totes aquelles atencions necessàries per a tota la família i el seu benestar: atenció a l’embaràs, a la infància, a l’adolescència, als adults i als processos de dol i pèrdues.
Des del Centre oferim orientació diagnòstica, un ampli ventall d’eines terapèutiques, propostes psicoeducatives, formacions específiques i diversitat de tallers grupals.

 
 
Ensenyament Dolcet – Puigcerdà
Tel. 972 880 669

A ENSENYAMENT DOLCET ens dediquem a la formació de nens, joves i adults. Oferim suport i reforç escolar personalitzat, cursos de llengües estrangeres i preparació per als exàmens oficials de Cambridge, Institut Francès i Goethe Institut. També comptem amb servei de psicopedagogia, logopèdia i teràpia visual.
 
 
Escola Vedruna – Puigcerdà
Tel. 972 880 384
L’Escola Vedruna continua apostant d’una banda, per les noves tecnologies: pissarres digitals en totes les aules; ús de tauletes a Infantil i de chromebooks, tant a Primària com a Secundària; l’aprenentatge de la majoria de les matèries mitjançant llicències digitals a Secundària i la consolidació de la robòtica a tots els nivells de l’escola. D’altra banda, l’aprofundiment de l’aprenentatge de la llengua anglesa, mitjançant la figura de l’auxiliar de conversa, les estades a Anglaterra i la preparació pels exàmens oficials de Cambridge; així com l’ús de la llengua anglesa en les matèries d’EVP, ciència, música i educació física a tota la Primària.
Com a novetat, aquest curs inaugurem un pati nou per Educació Infantil que esperem faci les delícies dels més petits de l’escola.

 
 
Gimnàs Carme – Puigcerdà
Tel. 972 881 775 // 639 199 001
Molts anys dedicant-nos a la salut de nens i adults. Dansa i gimnàstica per a totes les edats. Si vols benestar per a tu o els teus fills, no dubtis a trucar-nos i sol·licitar informació.
 

 
Escola Jordi Pere Cerdà – Saillagouse
Tel. +33 4 68 30 01 24
L’ Escola Jordi Pere Cerdà promou el català a la Cerdanya i ofereix una educació plurilingüe. El treball per projectes, l’ambient familiar, els agrupaments múltiples i el joc són alguns dels principis que se segueixen a l’escola. 
Oferim escola d’infantil i primària, des dels 2 fins als 12 anys. Cursos de català i de francès per a adults. Informa-te’n sense cap compromís!
 

 

Puigcerdà Ensenyament – Puigcerdà

Tel. 620 518 318 // 972 141 022
Inicies un nou curs escolar i ja estem preparats per a oferir-te el reforç que necessitis de totes les assignatures amb un equip de professionals docents. Bon inici de curs!!

 
 
 

Estímul – Bellver de Cerdanya

 

Tel. 972 880 150
El grup Estímul el formem diferents professionals de la Logopèdia, Psicologia, Optometria, Fisioteràpia i Osteopatia. La nostra experiència i professionalitat ens avalen. Oferim una unitat de Trastorns d’Aprenentatge i Llenguatge (Unitat TALL).Utilitzem el Projecte Binding (Universitat de Barcelona) per dificultats lectores.
 
 
L.C. Informàtica – Llívia
Tel. 699 927 912
No només et venem els millors ordinadors, a més te’ls instal·lem i t’oferim servei tècnic.
 
 
InforCerdanya – Puigcerdà
Tel. 972 14 00 91
Professionals de la informàtica a la comarca amb la millor tecnologia en portàtils i PCs al millor preu.
 

 
LINGO – Puigcerdà
Tel. 678 404 947
Lingo, l’acadèmia més dinàmica i divertida de la Cerdanya celebra el seu 5è aniversari amb un curs ple de novetats! Pels més petits: aprenentatge a través del joc i classes molt amenes. Pels adults: comprensió i expressió oral i escrita. A més, classes particulars “a mida”, classes extraescolars a diverses escoles de la comarca i grups “business” pel teu negoci. No t’ho pots perdre, apunta’t al nostre lema: Learning is fun! 

 
 
TAMBALÍ – Alp
Tel. 972 144 206 / 626 114 632
Totes les activitats que busques, a TAMBALÍ: NOVETAT! 
-Taller de TELES ACROBÀTIQUES i CIRC per a totes les edats!! (infants, adolescents i adults)
– XERRADES-TALLERS per a escoles i famílies
– Classes de REFORÇ ESCOLAR
– Classes d’ANGLÈS per a infants, adolescents i adults.
– ACOLLIDA INFANTIL tots els caps de setmana i període de vacances escolars (des dels 4 mesos als 12 anys).
– ACOLLIDA de dilluns a divendres en grups reduïts d’infants de 4 mesos a 3 anys (Places limitades).

 

 
Dansart –  Puigcerdà

Tel. 647 29 00 77
Troba el teu grup i balla la vida: contemporani, clàssic, modern-jazz, hip-hop… Treballem cos, ment, benestar i valors a través de la dansa. Busca el teu grup de Dansart o el teu grup extraescolar. Si vols viure la música i el ritme en estat pur, Dansart és la teva opció!

 

 

Llibreria Viladesau  – Puigcerdà

Tel. 972 88 01 91
Enguany s’han complert 90 anys de compartir llibres, diaris, revistes i passatemps amb tots vosaltres. Gràcies per seguir amb nosaltres i… bones lectures!
 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.