Pànxing Digital

15, juny del 2024

Search
Close this search box.

15, juny del 2024

Nens i joves –

Tornem al cole!

b429640684ae9f25eff3db085ea34600.jpg
S’acaben les vacances d’estiu, tan i tan desitjades, i, de sobte, les criatures s’adonen que els tres mesos han passat quasi sense adonar-se’n. De nou cal posar-se les piles per iniciar un nou curs escolar. Les aules aviat s’ompliran de criatures, i no tan criatures, amb més o menys ganes d’estudiar però amb moltes ganes de retrobar amics, coneguts i, fins i tot, algun mestre. Les cases es retrobaran amb els deures, la quadratura d’horaris, les corredisses dels matins, les presses i els esmorzars engolits a córrer cuita…
Podem preparar d’alguna manera aquesta tornada, per a alguns, traumàtica? La Raquel Turull, psicòloga i psicoterapeuta de CILF, ofereix un seguit de pautes per fer-ho fàcil.

Com ajudar als infants a tenir una bona tornada al cole
La fi de les vacances pot generar també en els infants l’anomenada “síndrome postvacacional”, que no és cap trastorn mental tipificat, sinó un conjunt de malestars propis del procés d’adaptació a les noves exigències que suposa el retorn a la rutina després de les vacances. Aquests signes de desconfort com l’insomni, la irritabilitat, les molèsties estomacals o l’ansietat, entre d’altres, apareixen com a conseqüència de la dificultat per ajustar-se a una estructuració més rígida dels horaris, els espais i les activitats. 
 
En el cas dels infants, a l’esforç per habituar-se de nou a les rutines, se li sumen les expectatives d’encarar un curs superior amb noves exigències. Això és especialment rellevant en menors amb algunes dificultats en els aprenentatges o que han experimentat els cursos anteriors amb molt esforç, així com alumnes amb nivells alts d’autoexigència. En el cas dels infants de preescolar, la tornada a l’escola representa també la separació dels pares després d’una llarga temporada de compartir tot el temps amb la família, i manifestaran el seu desconfort davant d’aquest canvi amb queixes, plors i molèsties somàtiques (com mals de panxa), que en principi aniran desapareixent en qüestió de setmanes. És important posar-los paraules i explicar-los com anirà el dia, amb quins mestres estaran, a quina hora dinaran i qui anirà a recollir-los després. 
 
És normal que l’infant ja es mostri més neguitós uns dies o, fins i tot, setmanes abans de tornar a l’escola, normalment coincidint amb el retorn de l’activitat laboral dels pares. En aquest sentit, és molt important que els pares tinguin una visió optimista de la tornada a l’escola i donin un model positiu afrontant amb motivació la seva pròpia reincorporació a la feina. 
 
Convé buscar el moment per parlar amb els infants de com se senten davant la imminent tornada a les classes i al pati, que expressin les seves preocupacions vers el nou curs i, si s’escau, que els pares puguin contrastar sense minimitzar, les creences negatives que puguin sorgir sobre els professors, els companys, les exigències, etc. Cal tranquil·litzar-los explicant que és natural sentir una certa ansietat davant d’una situació de canvi i que aquesta inquietud passarà en pocs dies. Posar-los exemples de situacions personals i fer-los recordar altres moments en què es van enfrontar a situacions semblants i explicar-los que aquesta ajudarà a adoptar una actitud positiva, recordar-los allò que els agrada d’anar a l’escola i utilitzar el símil de la llibreta en blanc per ressaltar l’oportunitat que presta l’inici d’un nou curs on tot està per fer. 
 
En aquest sentit, en nens més grans fer-los pensar en quines actituds i conductes els van ajudar a superar el curs anterior, i posar en valor el gaudi que brinda el procés d’aprenentatge.
 
CASA GERMANIA – Premià de Mar
Tel. 699 069 062
Lo que nos motiva, nos hace más felices. Este es uno de los lemas de nuestra escuela. ¡Aprender inglés o alemán sí puede ser divertido! En Casa Germania trabajamos para que todas las personas experimenten progreso y disfruten de los idiomas con acento nativo desde el primer día. Para ello, aplicamos la gestión de talentos, el aprendizaje por proyectos y la interpretación en nuestra innovadora sala escénica. Profesores, padres y alumnos se involucran compartiendo aficiones, logros, cultura y tradiciones. Hemos creado un espacio luminoso y acogedor para grandes y pequeños, en el que no faltan las sorpresas.
 
 

THE ENGLISH CORNER – Vilassar de Mar
Tel. 93 754 21 84
A The English Corner estem molt orgullosos dels resultats acadèmics dels nostres alumnes. Oferim classes al matí, migdia, tarda i nit. Podem recollir els nens a les escoles de primària al migdia i aprofitar aquest temps perquè després del cole puguin seguir amb les seves activitats extraescolars sense problema. Preparem als nostres alumnes per als exàmens oficials de Cambridge i som conscients de les necessitats individuals de cada alumne, sigui anglès general, anglès per al comerç, turisme, conversa, etc. Tots els nostres cursos inclouen fonètica i entonació perquè sabem que és molt important a l’hora de comunicar-se en el món real. Les classes són interactives i les aules compten amb tecnologia de darrera generació. Som centre organitzador i impartidor de la Fundació Estatal i subvencionem cursos per a treballadors sense despesa extra. Novetat: Nou centre a Mataró amb preus especials per l’obertura!

 
 
THE HUGHES LANGUAGE SERVICE – Vilassar de MarTel. 93 759 13 10
Anglès. Classes amenes i dinàmiques, 100% en anglès amb professors nadius amb molta experiència, per a nens de 5 a 12 anys, joves i adults. Material didàctic i audiovisual adequat al nivell dels alumnes. Un clar èmfasi en la comunicació. 
Progrés garantit. Servei personalitzat per reforçar i accelerar l’aprenentatge. Centre oficial de preparació exàmens de Cambridge. Descomptes per a famílies.

 
 
EL RATOLÍ TRAPELLA – Premià de Mar
Tel. 652 939 860
Si la teva filla o el teu fill volen dibuixar, pintar, modelar, fer collages o d’altres activitats en les quals el fil conductor és l’art, el centre El Ratolí Trapella, a Premià de Mar, és el lloc adequat on poden desenvolupar la seva creativitat amb diferents tècniques artístiques, així com incentivar la seva expressió individual. El centre també proposa tallers per treballar les emocions a través dels contes infantils, així com consulta d’art-teràpia per a nens.

 
 
PRINT I MÉS – Premià de Mar
Tel. 937 512 447
Descompte del 20% en motxilles, 3 x 2 en llibretes i blocs (regalem la de menor import) i més ofertes en agendes i material escolar.
Cartutxos i tòners per a la seva impressora, teclats, ratolins i memòries USB per a PC’s. Material d’oficina i empreses. A més, disposem de catàlegs per encàrrecs. 
Ofertes en pel·lícules DVD i Blu-ray.
 
 
AULA DE MÚSICA – Vilassar de Mar
Tel. 937 50 64 75
L’Aula de Música de Vilassar de Mar és un centre de formació que ofereix activitats destinades a persones de totes les edats amb l’objectiu de facilitar un espai pel gaudi de la pràctica musical, individual i en grup. Un entorn que facilita a alumnes i usuaris el creixement personal, l’expressió emocional, la comunicació, l’aprenentatge a través del joc i del gaudi, el benestar, el diàleg, la convivència, la motivació vers la superació de reptes, la responsabilitat, la consciència individual i d’equip, el respecte, la solidaritat i la sensibilitat.
Les activitats pel curs 2018-19: música en família–nadons, cor infantil i juvenil, instruments, música jove i per a adults, música i moviment expressiu, cant modern i clàssic, conjunts instrumentals, Cor Vila Azari, Cor VilasSons, Vilassar Big Band, Turrunats Band.
 
 
L'ATELIER DE CARLOTA – Premià de Mar
Tel. 669 107 732
A L’Atelier de Carlota ensenyem ART, l’art de la concentració, de la paciència, de fer les coses amb amor. És per això que els resultats que traiem de les nostres mans són tan sorprenents. 
Cursos setmanals, tallers puntuals, tallers familiars, extraescolars i celebracions d’aniversaris, dibuix, pintura, treballs manuals, restauració de mobles… Per a totes les edats.

 

 
7 CIÈNCIES – Vilassar de Dalt
Tel. 629 934 217
Estudiar bé és una feina llarga i difícil. Cal saber organitzar-nos per tal de no desanimar-se davant del primer entrebanc que se’ns presenti. 
El 7 Ciències disposa d’una Aula d’Estudi per a tots aquells estudiants que volen realitzar les seves tasques, resoldre dubtes, preparar un examen, consolidar i/o reforçar els continguts assolits.
L’aula està dirigida per un docent, especialitzat en suports a l’estudi, que realitza un seguiment individualitzat a cadascun dels alumnes i, dissenya el pla d’estudi més adient per a cada cas. 

 
 
CILF. Centre integral de logopèdia i fonoaudiologia –  Vilassar de Mar
Tel. 937 506 595 // 696 237 000
CILF és un centre integral dedicat a la salut i l’educació, amb qualitat en els serveis i un tracte molt personalitzat. Utilitza tecnologia d’última generació. Especialitzat en logopèdia i fonoaudiologia, també compta amb els serveis de psicopedagogia, psicologia, neuropsicologia, fisioteràpia, nutrició, psicomotricitat, ioga infantil, aula de reforç i reeducacions. Es realitzen diagnòstics i tractaments de nens i adults.

 

 

ACADÈMIA D'ALELLA – Alella
Tel. 935551711
Acadèmia Alella, amb una gran trajectòria i l’experiència adquirida durant anys, té la professionalitat, la qualitat i la serietat com a elements prioritaris. Hem vist créixer molts dels nostres alumnes i comprovat que es desenvolupen perfectament en anglès en l’actualitat.
Experiència. Al llarg dels anys hem treballat en la millora contínua fins a aconseguir la millor motivació per a cada persona.
Professionalitat. El nostre compromís i implicació personal és únic.
Classes en grups molt reduïts. Per garantir la qualitat en l’aprenentatge i seguiment personalitzat.
Professors amb experiència. Totalment preparats pedagògicament per ensenyar l’idioma.
Seguiment personalitzat. Informes i seguiment real.
Mètodes audiovisuals. Últims avenços tecnològics en mètodes audiovisuals.
Preparació per a exàmens de Cambridge. Exàmens de P.E.T., F.C.E., C.A.E. i C.P.E. Un 98% dels alumnes aproven.
 

 
TALENTS – Vilassar de Dalt
Tel. 93 638 54 95 // 692 697 814
El Centre Talents és una acadèmia d’estudis que ofereix atenció personalitzada a tots els seus alumnes, amb mestres especialistes en totes les matèries.
Oferim classes individualitzades i grupals per a alumnes de 3 a 99 anys, de llengua catalana, llengua castellana, llengua anglesa, matemàtiques, història, ciències, física i química, robòtica… aquest any també oferim classes de llatí i grec.

 
 
SENSACIONS – Vilassar de Dalt
Tel. 93 180 48 99 // 675 533 569
A Sensacions apostem fort pels més petits de la casa i per això treballem perquè les nostres extraescolars siguin la millor opció per a ells. Enguany, a part de l’atletisme i el trail, incorporem l’escalada. Tots tres esports on fomentem molts valors a part dels merament esportius
 
 
CLAU DE SOL – El Masnou
Tel. 93 141 44 60 – 637 736 203
Si t’agrada la música, vine a gaudir-ne a l’aula de música Clau de sol! Després de 20 anys, seguim amb el mateix esperit i il·lusió d’ensenyar música a tothom, grans i petits, i ho fem de manera dinàmica i divertida, a través del moviment. Ensenyem llenguatge musical, instruments, música moderna… També realitzem moltes activitats de musicoteràpia i tallers per a famílies amb nadons. Vine també a participar dels combos per joves i adults.
 

 
CLASSES PARTICULARS JORDI BARROS – Vilassar de Mar
Tel. 93 750 13 25
Classes Particulars Jordi Barros Repàs Tot l’Any és un estudi de repàs de diferents assignatures i de preparació per a exàmens oficials de primària, ESO, batxillerat, selectivitat, cicles formatius de grau mig i superior, proves d’accés de grau i universitat per a majors de 25/45 anys, entre altres opcions. Les classes són individuals i fetes a mida segons les vostres preferències, tant per a nens, com a adolescents o adults. 
Els horaris són de dilluns a dissabte, al matí, a la tarda i al vespre. 
 

 
CENTRE DE PSICOLOGIA I LOGOPÈDIA CABRERA – Cabrera de Mar
Tel. 93 754 22 29 
Ser pares no és fàcil, ben al contrari. És una de les tasques més difícils i de més responsabilitat que podem tenir a la nostra vida. Al Centre de Psicologia i Logopèdia Cabrera, treballem per ajudar, orientar i intervenir en les dificultats que poden sorgir i que presenten els fills. Treballem en l’àmbit escolar i clínic, relacions, vincles, estils educatius, conductes, actituds i emocions. Fem teràpia infantil, per joves, adults i famílies. També ens hem especialitzat en trastorns del llenguatge, dificultats escolar, reforç escolar, tècniques d’estudi i orientació escolar. El nostre treball és personalitzat i especialitzat, i som professionals amb una àmplia experiència.

 
 
SOUL TRAIN DANCE SCHOOL – Vilassar de Mar

Tel. 609 808 355
SOUL TRAIN Dance School és una escola de ball especialitzada en danses urbanes, hip-hop, Bboying, DanceHall, Popping, Locking, entre d’altres. Una escola creada perquè gaudeixis ballant i per formar-te com a professor, amb el reconegut mètode Hip Hop School, únic a Europa. Professors acreditats per Irene Pallares, fundadora de la primera escola de hip-hop a España, La Urban Dance Factory. 
Oferim altres classes como zumba, salsa, pilates, jazz i més. Prova una classe gratis! Love, Peace & Soooooouuuuuuuul! 

 

 
ART VILASSAR – Vilassar de Dalt
Tel. 93 013 47 45
A Art Vilassar tenim tot allò que necessiten els “grans pintors” aficionats: teles, blocs de dibuix, pinzells, pintures a l’oli i acrílic. 
També som especialistes en el món dels marcs, emmarquem quadres, fotos i miralls i també transformem aquella foto tan especial de la família, de les vacances… en un record per sempre, passant-la a tela perquè la puguis lluir allà on vulguis.
També hi trobaràs quadres en venda, porta-fotos de totes les mides i preus i miralls de molts estils, i si cap t’encaixa, doncs te’l fem a mida.
 

 
DONZENRYU DOJO – Premià de Dalt
Tel. 607 472 545
Comença el curs escolar i haurem d’organitzar les activitats extraescolars dels nostres fills. Les arts marcials són un exercici físic complet, treballem bilateralment, utilitzem totes les extremitats, realitzem exercicis d’estiraments, flexibilitat, força, velocitat i resistència, equilibri i coordinació, i sempre d’una forma lúdica i divertida. Promovem valors mitjançant els quals gestionem les nostres pors, augmentem la nostra autoestima, aprenem el significat de paraules com, compromís, humilitat, respecte, sacrifici, comprensió, enteresa, amistat. Grans companys en l’emocionant aventura del seu desenvolupament i maduresa.
 

 
NASCIA (GEMMA SABATÉ) – Vilassar de Mar
Tel. 93 518 45 36
A Nascia disposem de noves tecnologies aplicades per a nens amb TDA/TDAH en l’entorn escolar per millorar l’atenció, concentració i memòria.
Vols ajudar el teu fill/a a millorar la seva concentració i atenció? Play attention és un autèntic entrenador personal per millorar el dèficit d’atenció i la seva concentració.  Mesura en temps real les ones cerebrals directament relacionades amb la concentració i memòria. 
Millora el rendiment escolar d’una forma divertida i eficaç integrant les habilitats de la concentració i memòria de forma permanent. Augmenta l’autoestima i habilitats de gestió emocional, modificant i reduint les conductes de distracció.
 
 
THE ENGLISH CLASSROOM – Cabrera de Mar
Tel. 629 064 993
A The English Classroom, els nostres professors d’anglès són especialistes en l’ensenyament. Molts anys de treball constant amb alumnes de totes edats i nivells ens avalen.
Juniors: Per a nens de primària. Grups amb especial èmfasi en la comunicació oral i les bases gramaticals.
Teenagers: Alumnes d’ESO i Batxillerat. Preparació per a exàmens oficials de la Universitat de Cambridge.
Adults: Tots els nivells, des de Basic fins a l’Advanced. Classes dinàmiques i pràctiques amb situacions diàries a nivell laboral i domèstic.
One to One: Un tipus de curs personalitzat i individual a la mesura de l’alumne. Si mai has pogut parlar anglès, ara ho faràs.
 
 
MON PETIT ATELIER – El Masnou
Tel. 93 348 20 91 – 655 917 352
Mon Petit Atelier va néixer fa dos anys i estem especialitzats en l’ensenyament de la llengua francesa per a totes les edats, i ara també fem anglès i alemany. Els grups són reduïts i tenim tots els horaris. Atenció personalitzada amb què tothom troba el que busca: aprendre, refrescar el seu francès, passar una estona distesa en francès… Els nostres alumnes aprenen francès d’una manera seriosa, familiar, divertida i amb la qualitat i rigor que ens caracteritza assolint els objectius d’aprenentatge previstos. 
Aquest any 100% d’aprovats al DELF B1 i B2! Veniu a conèixer-nos!
 

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.