Pànxing Digital

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Nens i joves –

Tornem al cole!

50b9891c971e08f71081e0d7ef8d584a.jpg

Sí, sí, tornem! Tots tornem, perquè la tornada al cole és per a tots els membres de la família. Ha arribat el moment de deixar les xancletes i el banyador, d’oblidar-se del desgavell d’horaris, de posar ordre i concert en els àpats… perquè després de quasi tres mesos de desordre la tornada al cole vol dir tornar a l’ordre, a les rutines, als horaris… A partir del 12 de setembre, o del 14 per a alguns alumnes de Secundària i de Cicle, els horaris escolars marcaran els ritmes de la majoria de llars catalanes i l’ordre serà la rutina del llarg hivern.

Punt i final a les vacances d’estiu, cal posar-se les piles per iniciar un nou curs escolar. Les caretes de desencís i d’avorriment de les criatures, davant l’imminent començament de curs, i del final d’una època de llibertat, contrastarà amb les de molts pares que ja no saben com organitzar-se després de tres mesos de vacances escolars. Les classes aviat es tornaran a omplir de criatures, i no tan criatures, amb més o menys ganes d’estudiar però amb moltes ganes de retrobar amics, coneguts i fins i tot algun mestre. Les cases es retrobaran amb els deures, la quadratura d’horaris, les corredisses de bon matí, les presses, els esmorzars engolits a córre- cuita, els deures per la tarda, l’estudi per als exàmens, el repàs de les lliçons i les rutines de les extraescolars.
 
Però abans que arribi el 12 de setembre, tret de sortida oficial per a la tornada a la “normalitat” hivernal aquest 2017, caldrà preparar-se bé. Una bona idea és fer una llista de tot el que farà falta, a banda dels llibres, marcats per cada centre, s’haurà de preparar tot el material escolar: llibretes, carpetes, colors i bolígrafs, regles, compassos i cartabons, motxilles… Però no només això, molts necessitaran roba nova, a més d’uniformes i bates per als més petits, les estirades de l’estiu hauran deixat inservible la roba de la temporada anterior. Així caldrà encetar una nova llista que inclogui pantalons, jerseis, faldilles, peces d’abric, que a més hauran de seguir les noves tendències de la temporada.
 
I un cop cobert tot el material necessari per iniciar el curs arribarà el moment de fer front a una qüestió fonamental: la quadratura dels horaris de les criatures amb l’horari laboral de molts pares. Afortunadament l’oferta d’extraescolars és inabastable, activitats perfectes per ajudar a la tan complicada conciliació família/treball i, a la vegada, perquè els nens descobreixin les seves passions. Donada la gran oferta actual, les dues premisses bàsiques seran deixar triar a la criatura i evitar sobrecarregar-la d’activitats.
 
Amb l’anglès com a extraescolar estrella, més per imperatiu familiar que per elecció pròpia, les activitats esportives són extenses des d’esports a danses diverses passant fins i tot per acrobàcies. A això podem sumar activitats artístiques la música, la pintura o les arts escèniques. Tot un món per investigar, amb la companyia de l’infant, per poder tenir una temporada d’allò més plàcida.
 
Per començar a fer boca, (o llistes!!!), des del Pànxing us oferim unes quantes pistes!!
 
ACIN – Puigcerdà
Tel. 972 880 820
Bates escolars, bosses pel berenar, per la muda, pitets….tot el que necessites per tornar a l’escola.
 
 
CENTRE ACADÈMIC SYSTEM – Puigcerdà
Tel. 972 140306
Un bon pla d’estudi és important des del primer dia. El SYSTEM us pot ajudar amb una  experiència de més de 25 anys en el sector i bons professionals titulats i especialitzats en la docència. També podem oferir-vos serveis de psicopedagogia i logopèdia. 
 
 
Centre Òptic Cerdanya – Puigcerdà
Tel. 972 88 20 70
Entre el 15 i el 30% de les dificultats d’aprenentatge dels nens estan relacionades amb un problema d’eficàcia i/o de percepció visual. Els símptomes, signes o conductes que l’alumne pot manifestar a l’aula són entre altres: negar-se a llegir, o dir que no li agrada; tenir poca velocitat lectora; no entendre el que es llegeix; tancar o tapar-se un ull en el moment de llegir o escriure o tenir poca memòria visual. Per tot plegat és important fer una bona revisió visual abans d’iniciar el nou curs.

 
 
Puigcerdà Ensenyament – Puigcerdà
Tel. 620 518 318 // 972 141 022
Inicies un nou curs escolar i ja estem preparats per a oferir-te el reforç que necessitis de totes les assignatures amb un equip de professionals docents. Bon inici de curs!!

 
 
Dansart –  Puigcerdà
Tel. 647 29 00 77
Omple’t de dansa! Balla amb l’escola de dansa DANSART CERDANYA. Tria l’estil de dansa que més va amb tu i millora la teva tècnica en dansa, flexibilitat, to muscular, coordinació i l’expressió. Tenim grups i nivells de nens, joves i adults on treballem la tècnica dels ballarins i ballarines de l’escola. Reserva l’opció que més et convingui: des d’una hora a la setmana fins a tarifa plana.

 

 

Ensenyament Dolcet – Puigcerdà
Tel. 972 880 669

A ENSENYAMENT DOLCET ens dediquem a la formació de nens, joves i adults. Oferim suport i reforç escolar personalitzat, cursos de llengües estrangeres i preparació per als exàmens oficials de Cambridge, Institut Francès i Goethe Institut. També comptem amb servei de psicopedagogia, logopèdia i teràpia visual.
 
 
Llibreria Viladesau  – Puigcerdà
Tel. 972 88 01 91
Enguany s’han complert 89 anys de compartir llibres, diaris, revistes i passatemps amb tots vosaltres. Gràcies per seguir amb nosaltres i… bones lectures!
 
 
Escola Vedruna – Puigcerdà
Tel. 972 880 384
L’ESCOLA VEDRUNA aposta d’una banda, per les noves tecnologies: pissarres digitals en totes les aules; ús de tablets a Infantil i de chromebooks, tant a Primària com a Secundària; l’aprenentatge de la majoria de les matèries mitjançant llicències digitals a Secundària i la introducció de la robòtica a tots els nivells de l’escola. D’altra banda, l’aprofundiment de l’aprenentatge de la llengua anglesa mitjançant la figura de l’auxiliar de conversa, les estades a Anglaterra i la preparació per als exàmens oficials de Cambridge; així com l’ús de la llengua anglesa en les matèries d’EVP, ciència, música i educació física a Primària.
 
 
Estímul – Bellver de Cerdanya
Tel. 972 880 150
ESTÍMUL som un grup de professionals de la Logopèdia, Psicologia, Optometria i Osteopatia que treballem totes les especialitats individuals. A més, valorem, diagnostiquem i tractem de manera multidisciplinar totes les dificultats d’aprenentatge i llenguatge.
 
 
Gimnàs Carme – Puigcerdà
Tel. 972 881 775 // 639 199 001
31 anys dedicant-nos a la salut de nens i adults. Dansa i gimnàstica per a totes les edats. Si vols benestar per a tu o els teus fills, no dubtis a trucar-nos i sol·licitar informació.
 

 
L.C. Informàtica – Llívia
Tel. 699 927 912
No només et venem els millors ordinadors, a més te’ls instal·lem i t’oferim servei tècnic.
 
 
Inology  –  Puigcerdà
Tel. 972 14 00 91
Professionals de la informàtica a la comarca amb la millor tecnologia en portàtils i PCs al millor preu.
 

 
LINGO – Puigcerdà
Tel. 678 404 947
LINGO Language Academy és una acadèmia moderna, innovadora i dinàmica on podràs aprendre idiomes d’una manera divertida. Els grups són reduïts, tant per a nens com adults, i ens adaptem a les necessitats dels nostres alumnes aconseguint els millors resultats!
 
 
TAMBALÍ – Alp

Tel. 972 144 206 / 626 114 632
Totes les activitats que busques, a TAMBALÍ: 
Taller de TELES ACROBÀTIQUES i CIRC per a totes les edats!! (infants, adolescents i adults)
XERRADES-TALLERS per a escoles i famílies
Classes de REFORÇ ESCOLAR
Classes d’ANGLÈS per a infants, adolescents i adults.
ACOLLIDA INFANTIL tots els caps de setmana i període de vacances escolars (des dels 4 mesos als 12 anys).

 

 
BAOBAB – Puigcerdà
Tel. 660 718 176
El Centre de Psicologia BAOBAB és un espai dedicat al desenvolupament i al benestar de tota la família: atenció a l’embaràs, a la infància, a l’adolescència, als adults i als processos de dol i pèrdues.
Des del Centre oferim orientació diagnòstica, un ampli ventall d’eines terapèutiques, propostes psicoeducatives, formacions específiques i tallers grupals on poder compartir la vostra experiència.

 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.