Pànxing Digital

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Nens i joves –

Triar escola a la Cerdanya, el moment de la veritat

b85d65454d4a6b4623aaed9a76fda9f7.jpg
Triar l’escola dels fills no és mai un moment fàcil, molts cops es converteix en un repte en la carrera per trobar la millor escola, la més idònia per cada nen, la que està més a prop, la que presenta el millor mètode… Sigui per iniciar l’escolarització, per canviar de centre o per iniciar nous estudis sempre és difícil, però malgrat  els dubtes, les pors, les indecisions…. caldrà prendre la decisió.

Entre febrer i març arribarà el gran moment. Ja no espot dilatar més i s’ha de triar. Ja no valen dubtes ni indecisions, els nens han d’anar a escola al setembre i cal decidir. Alguns pares es fixaran en les instal·lacions, altres en el projecte educatiu dels centres, altres es refiaran de l’equip docent, alguns triaran perquè confiaran en el que els hi hagi explicat el germà, la cunyada o a la veïna, segons l’experiència de cadascun. Cadascú té les seves eines per fer la tria, els seus motius i les seves preferències…
 
Però no hi ha dubte que la millor eina per triar és aprofitar les xerrades informatives i les jornades de portes obertes que ofereixen la majoria de les escoles. Són actes que permeten als pares recórrer totes les instal·lacions, parlar amb molts dels docents, escoltar les explicacions sobre el projecte educatiu de boca de l’equip directiu, molts cops intercanviar punts de vista amb membres de l’AMPA i, fins i tot, en alguns centres de secundària poder parlar amb alumnes que ajuden a les visites per copsar un altre punt de vista.

 
 
Caldrà aprofitar aquesta oportunitat que ofereixen els centres i confiar en el propi criteri per fer la difícil elecció. Alguns dels centres educatius de Cerdanya han volgut obrir les seves portes als lectors del Pànxing:
 

Escola Bac de Cerdanya (Alp)  

Una escola dinàmica que combina el treball a les aules amb la interacció amb l’entorn proper. Pissarres digitals a totes les aules, a més de tablets i ordinadors, amb una aposta clara per l’ús eficient de les noves tecnologies.
Treball amb grups reduïts, desdoblaments i atenció individualitzada. I estudi en dues llengües estrangeres. Realització de treball per projectes. 
L’activitat física és un aspecte fonamental al centre. Estimulació primerenca, esquí, esport blanc i natació. 
 
 
A més, setmana cultural, colònies, Cantània a l’Auditori de Barcelona…
Servei d’acollida matinal gratuïta, servei de menjador amb cuina pròpia i activitats extraescolars!
Telèfon: 972 144 299 
Jornada de Portes Obertes: Dilluns 20 de març a les 17h.
 

Llar d'Infants Alp (Alp)  

El principal objectiu és aconseguir una llar actual, moderna, acollidora, d’ensenyament actiu, emprenedora, amb propostes de renovació pedagògica i oberta a les famílies (implicant-les en el procés educatiu dels seus fills). Es busca que la llar sigui un lloc on els infants gaudeixin, visquin i respirin un ambient tranquil, relaxat, de pau i serenor, que els proporcioni seguretat i alegria per ajudar-los a créixer. L’objectiu principal és estimular i desenvolupar al màxim les seves capacitats. La llar potencia el desenvolupament del nen mitjançant nous aprenentatges. Cada nen és únic: respectat i valorat com és ell.
 
 
Metodologia de treball: psicomotricitat, música, activitats de contacte permanent amb la natura, experimentació, bits d’intel·ligència, circuit d’estimulació primerenca, noves tecnologies, massatge infantil, iniciació a l’anglès i francès. Mètode GLENN DOMAN.
Telèfon: 972 890 452.
Jornada de Portes Obertes: Dilluns 20 de març tot el dia.

 

Institut Le Mas Blanc (Bourg-Madame)  

L’institut Le Mas Blanc, ofereix la possibilitat d’obtenir el diploma d’escolaritat obligatòria del sistema educatiu francès. A continuació, es pot cursar en tres anys el batxillerat professional sociosanitari (Bac Pro SAPAT) a través del qual es pot accedir a diferents oficis relacionats amb els serveis sociosanitaris (entre d’altres, llar d’infants, residències geriàtriques i hospitals).
 
 
Gràcies a una pedagogia centrada en que l’alumne guanyi confiança en si mateix i al seguiment individualitzat, l’institut ha obtingut un 96% d’aprovats als exàmens oficials. 
Més informació: www.lycee-mas-blanc.fr
Telèfon: (0033) 04 68 045 265 
Visites a l’internat i a l’institut amb cita prèvia a: (0033) 04 68 045 265 o bourg-madame@cneap.fr
 

Escola Vedruna (Puigcerdà)  

Una feina amb il·lusió per l’educació i el treball pel futur dels alumnes. Projectes innovadors: noves tecnologies (tablets a Infantil i Chromebooks a Primària i Secundària; iniciació a la robòtica en tots els cursos; aules totalment digitalitzades i una plataforma digital que permet un seguiment diari de l’alumne); A més a més, Vedruna treballa amb aprenentatge cooperatiu i disposa d’un auxiliar de conversa en anglès durant tot el curs.
 
 
Col·laboració amb les famílies fent uns horaris flexibles i adaptats a les necessitats del dia a dia; transport gratuït i menjador subvencionat.
 
Més informació: www.vedrunapuigcerda.org
Telèfon: 972 880 384 
Jornada de Portes Obertes: Del 6 a l’11 de març.
Atenció individualitzada a cada família interessada.
Dilluns 13 de març a les 9 del vespre presentació del projecte educatiu.
 

Escola Lliure de Cerdanya (Ur)  

Per a infants de 3 a 6 anys. Crear, creure, llegir, pintar, buscar, trobar, riure, plorar, reunir-se, no trobar-se, estar sols, acompanyats, descansar, córrer, fer normes, desfer-les, menjar, saltar….cadascú quan, el temps i amb qui ho necessita.
 
 
Els adults acompanyen, preparen l’espai, proposen activitats i vetllen per l’infant i amb respecte. Treball amb mètodes de la pedagogia lliure.
Telèfon: 675 716 053 
Facebook École Libre de Cerdagne
Jornada de Portes Obertes: Divendres 17 de març de 10 a 13h.
 

Escola Alfons I (Puigcerdà)  

L’escola  pública Alfons I disposa d’aules d’educació infantil, primària i  d’educació especial d’àmbit comarcal. És una escola que procura adaptar els seus programes, projectes i metodologia als diferents nivells i/o situacions tenint present la diversitat per a una escola inclusiva. 
 
 
La llengua vehicular és el català i també s’imparteixen el castellà, l’anglès i el francès. 
Ofereix servei de menjador, amb cuina pròpia, i tota una sèrie d’activitats de caràcter extraescolar organitzades per l’AMPA.
Està ubicada en un lloc privilegiat, al costat del llac i del parc Schierbeck, un entorn natural i ben integrat a la vila.

Telèfon: 972 141 026 
 

ZER Baridà i Batllia (Martinet, Montellà, Prullans, Prats i Lles)  

Un projecte comú, cinc escoles: Escola Pere Sarret de Martinet; Escola El Puig de Prullans; Escola Portella Blanca de Lles; Escola Ridolaina de Montellà i Escola Sant Serni de Prats. 
 
 
Visita les nostres 5 escoles. Sempre obertes a tothom!
Més informació: www.zerbaridabatllia.org
Jornada de Portes Obertes: Del 23 de març al 4 d’abril

 

ZER La Cerdanya (Bolvir, Llívia i Ger)  

Les escoles de Bolvir, Ger i Llívia formen part de la Zona Escolar Rural (ZER) de la Cerdanya gironina. Es tracta d’una escola rural, es treballa amb grups reduïts d’alumnes. Són escoles que gaudeixen dels privilegis de l’escola petita, inclusiva i del poble. Alhora que es tenen els avantatges de ser un centre més gran ja que, setmanalment, es troben els alumnes de les tres escoles de la ZER per fer activitats conjuntes.
 
 
Més informació: http://agora.xtec.cat/zerlacerdanya/
Jornada de Portes Obertes: 
Escola Santa Cecília (Bolvir):
Dissabte 18 de març d’11 a 14h i dilluns 20 de març de 9 a 17h.
Tel. 972 895 055 
 
Escola Jaume I (Llívia):
Dilluns 20 i dimarts 21 de març de 9 a 13h i de 15 a 17h.
Tel. 972 896 224
 
Escola Santa Coloma (Ger):
Dissabte 18 de març de 10 a 13h i dimarts 21 de març de 9 a 13h i de 15 a 17h. Tel. 972 894 250.

 

Escola Vedruna (Puigcerdà)  

Una fei

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.