Pànxing Digital

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Nens i joves –

Triar escola a la Cerdanya

f249d2d223759126fd91eac3235976a9.jpg
Un moment cabdal en la vida de tots els pares és quan arriba el moment d’escolaritzar els seus fills o de canviar de centre, si cal, per cursar estudis de secundària. Es un moment difícil per a molts, apareixen els dubtes, les pors, les indecisions però…. caldrà triar.

El moment clau arriba entre febrer i març. Serà el moment de triar. Arriba el moment de la veritat. Ja no valen dubtes ni indecisions, els nens han d’anar a escola al setembre i cal decidir. Alguns pares es fixaran en les instal·lacions, altres en el projecte educatiu dels centres, altres es refiaran de l’equip docent, alguns triaran perquè confiaran en el que els hi hagi explicat el germà, la cunyada o a la veïna, segons l’experiència de cadascun…
 
Però no hi ha dubte que la millor eina per triar és aprofitar les xerrades informatives i les jornades de portes obertes que ofereixen la majoria de les escoles. Són actes que permeten als pares recórrer totes les instal·lacions, parlar amb molts dels docents, escoltar les explicacions sobre el projecte educatiu de boca de l’equip directiu, molts cops intercanviar punts de vista amb membres de l’AMPA i, fins i tot, en alguns centres de secundària poder parlar amb alumnes que ajuden a les visites per copsar un altre punt de vista.
 
 
Caldrà aprofitar aquesta oportunitat que ofereixen els centres i confiar en el propi criteri per fer la difícil elecció. Alguns dels centres educatius de Cerdanya han volgut obrir les seves portes als lectors del Pànxing:
 

ZER Baridà i Batllia

La ZER: “Es tracta d’un model escolar basat en la coordinació, en el treball en equip, en el projecte educatiu compartit i en la conservació de la pròpia identitat de cada escola. Un model que buscava l’equilibri entre el conjunt i les parts, entre la zona i el poble.” (J. Soler 2005).
 
ESCOLES: 
Ridolaina (Montellà del Cadí)
Portella Blanca (Lles de Cerdanya)
El Puig (Prullans)
Sant Serni (Prats)
Pere Sarret (Martinet) 
Vista les nostres escoles, sempre estan obertes!
 

ZER La Cerdanya

Les escoles de Bolvir, Ger i Llívia formem part de la Zona Escolar Rural (ZER) de la Cerdanya gironina. Som escola rural, treballem amb grups reduïts d’alumnes. Gaudim dels privilegis de l’escola petita, inclusiva i del poble. Alhora que tenim els avantatges de ser un centre més gran ja que, setmanalment, ens trobem amb els alumnes de les tres escoles de la ZER i fem activitats conjuntes.
 
Si voleu conèixer la nostra manera de treballar veniu a l’escola a conèixer-nos: Dimarts 5 d’abril de 9 a 13h. i de 15 a 17h.
 
ESCOLES:
Escola Jaume I (Llívia) // Tel. 972896224 // b7002090@xtec.cat // http://blocs.xtec.cat/ceipjaume1r
Escola Santa Coloma (Ger) // Tel. 972894250 // b7001395@xtec.cat // http://blocs.xtec.cat/ceipsantacolomager
Escola Santa Cecília (Bolvir) // Tel. 972895055 // b7004888@xtec.cat // http://blocs.xtec.cat/ceipsantacecilia
 

Escoleta Lliure

Volem crear una escoleta on els infants puguin viure i aprendre segons les seves necessitats. Un lloc on es viu la no-directivitat i la no-imposició, en un entorn adequat i amb un acompanyament respectuós. A partir de 2 anys.  
 
Per a totes aquelles famílies que puguin estar interessades oferirem una sessió informativa dissabte 12 de març a les 11 del matí al Museu Cerdà de Puigcerdà.
 
 

Escola Bac de Cerdanya (Alp)

L’Escola Bac de Cerdanya ofereix a tots aquells pares interessats una xerrada de Portes Obertes dijous 10 de març a les 20h sota el títol ”Com treballem a l’escola” i d’altra banda de dilluns 14 de març a divendres 18 faran una Setmana de Portes Obertes de 9,15 a 17h en una iniciativa perquè els visitants puguin conèixer el dia a dia de l’escola visitant-la en ple funcionament. En una  visita guiada per totes les instal·lacions del centre es podrà veure alumnes i professors en tots els àmbits de treball en funció de l’hora triada per fer la visita.
 

Escola Vedruna (puigcerdà)

L’Escola Vedruna de Puigcerdà obrirà les seves portes a tots aquells interessats en conèixer les seves instal·lacions i el seu projecte educatiu diumenge 13 de març
 
Una primera reunió informativa tindrà lloc a les 10.30 pels interessats en Educació Infantil i Primària i la segona convocatòria, a les 12h per Educació Secundària.
 

 

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.