Pànxing Digital

21, abril del 2024

Search
Close this search box.

21, abril del 2024

Nens i joves –

Un estiu per viure’l: colònies, casals, campaments…

da76fb63fef40245e2e506d287b24c18.jpg

Durant el mes de maig, davant l’imminent final de curs escolar, moltes famílies es comencen a plantejar què fer amb les criatures davant de tres llargs mesos de vacances, coincidint amb els curts períodes vacacionals dels pares, perquè… acabat el curs la vida continua, encara que de vegades no ho sembli. Equilibris i repartiment de torns per intentar cobrir el màxim de temps possible, perquè massa temps lliure no és bo quan no se saben gestionar les hores. Cosa que genera avorriment, addicció al sofà o a l’ordinador sense que això reporti cap mena de satisfacció ni cap entusiasme en l’àmbit personal. Així doncs, l’opció dels casals, amb un ampli ventall cada any, es presenta com la salvació de moltes famílies.  

Caldrà buscar la manera de gestionar tantes hores de temps lliure mentre els pares encara treballen. Moltes criatures continuaran al mateix centre educatiu fent activitats més lúdiques. D’altres marxaran amb els avis i moltes s’apuntaran a un casal d’estiu, unes colònies o a la infinitat d’oferta pública i privada d’educació en el lleure que existeix avui dia. Els casals d’estiu seran l’opció més recurrent, oferint la cobertura d’un temps lliure de qualitat. Ofereixen la possibilitat que els infants gaudeixin d’activitats lúdiques i experimentin uns valors concrets, en el seu entorn habitual, normalment en el seu municipi. Tenen una durada de dilluns a divendres i poden ser de només matí o matí i tarda i segurament són la millor proposta educativa per aquelles famílies que, per motius laborals, no poden tenir cura dels fills durant les vacances escolars. A més existeix tota l’oferta de campaments, colònies i estades a l’estranger on els nens passaran uns dies fora de casa i del seu entorn habitual.
 
Actualment es pot triar entre un gran ventall de possibilitats perquè cada criatura i cada jove trobi allò que més li escau sense haver d’anar tots al mateix lloc. La Cerdanya ofereix una gran varietat de casals, esplais, campaments, colònies, grups escoltes, camps de treball… i es podrà triar entre campus esportius ben variats i també entre aquells en els que el seu interès principal sigui la cultura, la tecnologia o l’art. D’altra banda aquestes activitats extraescolars potencien noves relacions, fomenten hàbits i valors que arrodoneixen la formació i ajuden a establir un ritme – rutina a les cases tot i ser període vacacional.
 
Dintre de l’oferta de casals i colònies organitzats per empreses privades l’oferta és d’allò més diversa, des de dansa a teatre passant per música, tota mena d’esports, natura… però probablement l’oferta reina és la d’idiomes i en concret anglès.
 
 
Aula de Natura Cortariu-Cadí
Bellver de Cerdanya
Aquest juliol i agost des de l’Associació Aula de Natura Cortariu-Cadí proposem estades i tallers per nens, joves, famílies o adults per aprendre i gaudir de la nostra experiència sobre drons, robòtica i domòtica, energies renovables i flora i fauna a Cortariu, a Colònies Cadí – Cal Caló.
 
Saltaestiu és Show – Dance & English
Puigcerdà
Una experiència artística, lúdica i creativa! Anglès dinàmic i divertit, dansa i hip hop en estat pur i tallers de música, teatre, maquillatge i vestuari, tot això representat en un Show final. Lingo i Dansart t’ofereixen un nou format per aquest juliol: intensiu de dansa i anglès per a infants de 4 a 12 anys. Aprenentatge i diversió amb molta energy!
 
May Luengo Esquí Club
Castellar de n’Hug
Campus de 7 dies de multiactivitats de muntanya i esportives adaptades al nivell, edat i objectius de cada participant, patins, excursions a peu i amb BTT, trekking aquàtic, llit elàstic, jocs de nit… Monitors 24 hores i allotjament a La Closa (Castellar de n’Hug).
 
Masterchef – Campus Cerdanya
Puigcerdà
No importa si estàs començant a fer les teves passes en el món de la cuina, o si ets ja un/a xef en potència. El nostre currículum formatiu cobreix des dels aspectes més bàsics fins a les tècniques més innovadores. Les classes s’organitzen en grups reduïts en funció de l’edat. A part de les classes de cuina, realitzaràs competicions culinàries per equips de colors, i activitats esportives a l’aire lliure. 
Apunta’t al campus per a residents de Campamentos MasterChef. T’esperem aquest estiu!
 
Ensenyament Dolcet. 17 anys dedicats a la formació de joves i adults 
Puigcerdà
info@ensenyamentdolcet.cat – 972 88 06 69
17 Anys dedicats a la formació de joves i adults.
Ensenyament Dolcet és un centre d’ensenyament  privat dedicat a la formació d’infants, joves i adults que ofereix un servei  personalitzat (en grups reduïts o particulars) en aquelles assignatures, idiomes o àrees que cada alumne necessita millorar. També oferim preparació per als exàmens oficials de francès, anglès i alemany, i comptem amb un servei de teràpia visual, psicopedagogia i logopèdia. 
 
Sunrise Basketball Camp
Martinet
3a edició del SUNRISE BASKETBALL CAMP a Martinet de Cerdanya! Un campus per fer gaudir els infants i millorar el seu nivell d’anglès i de bàsquet. Amb entrenadors anglesos, que actualment estan jugant i entrenant a Anglaterra, entrenadors que han jugat a les lligues de les universitats americanes i entrenadors que juguen a la categoria de Leb Or o Primera Divisió Femenina a Espanya.
A part dels entrenaments de bàsquet el campus es complementa amb altres activitats lúdiques com jocs de nit, activitats en anglès, ràfting, equitació… sempre fomentant la convivència entre els participants.
1er torn: 30 juny – 7 juliol 
2on torn: 21 – 28 juliol 
3er torn: 28 juliol – 4 agost
Jugadors interns: 385 euros, Jugadors externs: 240 euros.
De 7 a 16 anys.  
I aquest any també anem a ESCÒCIA!!!!
 
Casal Follet Cerdà – Cerdanya EcoResort 
Prullans
Excursions, piscina, tallers, dinars de proximitat opcionals i més de 500m2 d’espai lúdic interior per a nens de 2 a 10 anys. Un casal d’estiu amb total llibertat horària, des del 23 de juny fins l’11 de setembre!
 
 
Però els casals a La Cerdanya no es limiten a l’oferta privada, ajuntaments i altres administracions s’afegeixen a l’oferta amb qualitat i professionalitat:
 
Consell Comarcal:
 
Campus esportiu 2019
Info: 972 884 884
esport@cerdanya.org 
El Consell Esportiu de la Cerdanya amb la col·laboració del Consell Comarcal organitza durant els mesos de juliol i agost el CAMPUS ESPORTIU D’ESTIU al Poliesportiu de Puigcerdà.
El campus està dirigit a infants de 6 a 14 anys, de dilluns a divendres de 9 a 13 h i té per objectiu que els participants gaudeixin d’activitats físiques i esportives.
El Campus s’organitza en 4 torns de 15 dies, amb la possibilitat d’apuntar-se només durant una setmana.
 
Estiu Viu 2019
Des de l’Oficina Jove, l’Estiu Viu, és l’activitat setmanal que permet als joves d’entre 12 i 18 anys (6è de primària a 2n de BAT) a gaudir de diferents activitats, tots els dijous dels mesos de juliol i agost. Una sortida fora de la comarca, gimcanes, esports, piscina, una acampada…
Info: Les inscripcions s’obriran a començaments de juny: Consell Comarcal, Oficina Jove de la Cerdanya, qualsevol dels locals joves i ajuntaments del municipis de la comarca, o a joventut@cerdanya.org. 
 
Casal d’estiu:
 
Ger
poliesportiuger@gmail.com
600 402 194
Casal de l’1 de juliol al 30 d’agost, esports, sortides, manualitats. Possibilitat de quedar-se a dinar amb cuina pròpia.
 
Bolvir
bolvir@bolvir.cat
Vine a gaudir del millor estiu i comparteix-lo amb amics com tu. Juliol i agost, de dilluns a divendres de 9 a 13 h, per a infants de 5 a 12 anys: tallers, bici, piscina, excursions, gimcanes, activitats al medi natural, esports, jocs, balls i molta diversió.
Places limitades.
 
Ajuntament Puigcerdà – Casal d’estiu La Quitxalla i Ksal Jove’stiu
El Casal d’estiu La Quitxalla arriba de nou amb un munt d’activitats: piscina, gimcanes, jocs, sortides per l’entorn de la Cerdanya, tallers, manualitats, esports, teatre, música, danses, nits temàtiques, cinema, bibliollac, anglès i educació vial!
Amb diferents opcions d’horaris: de 9 a 13h, de 13 a 15h  i de 15 a 17h. Amb servei de càtering i acollides matinals i de tarda. 
Inscripcions per setmanes, del 2 al 31 de maig.
El Ksal Jove’stiu ofereix un munt d’activitats d’aventura, coneixement del medi natural de la Cerdanya, activitats de senderisme, esports, bici, idiomes, acampades, curtmetratges, dinàmiques per treballar habilitats socials, aprenentatges per competències, intel·ligències emocionals i formació d’educació en el lleure. Els joves són els protagonistes de la programació, ells decideixen quines activitats fer! L’espai perfecte per fer amics i conèixer gent amb ganes de divertir-se. Tots els matins de juliol i agost i els dijous es participa en les sortides de l’Estiu Viu que són de tot el dia. 
Per més informació podeu trucar al 972 882 121
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.