Pànxing Digital

8, setembre del 2024

Search
Close this search box.

8, setembre del 2024

Nens i joves –

Vacances d’estiu post confinament per als nens

Little girl playing at beach
Little girl at tropical beach making sand castle

Arriben unes vacances d’estiu post confinament que es presenten com un repte, especialment per als nens. Un bon moment per plantejar-nos com afrontar el temps lliure i les rutines. Som-hi?

Doncs sí, ha arribat el moment i es presenten com un repte: les vacances d’estiu post confinament per als nens. Unes vacances que arriben en un estiu que no serà com d’altres. El període de confinament ha estat un temps diferent tant pels adults com pels infants.

Han estat dies i setmanes en els quals s’han compartit moments únics que han ajudat als nens i a les nenes a créixer. També a aprendre. És molt important, però, que tot i tenir present que ara venen les vacances d’estiu, se segueixin uns hàbits i unes rutines.

Algunes recomanacions

M’agradaria donar-vos una sèrie de recomanacions per tal de realitzar activitats educatives enriquidores al llarg de l’estiu, d’una manera més lúdica i vivencial.

• Fer un diari de les vacances. Explicar el que fem a les vacances i afegir fotos, dibuixos, objectes, entrades o tiquets de les activitats que es realitzen… Ho podem posar tot dins una capsa que també podem decorar al nostre gust. Al setembre, ho podrem explicar a la mestra i als companys.

• Llegir contes, llibres, revistes, còmics, cartells que et trobes pel carrer, tríptics…

• Inventar i representar un conte. Ho podem fer també amb un conte ja conegut però el podem explicar nosaltres creant-ne els personatges. Podeu visualitzar i escoltar els contes de “La maleta de la Sofia” al canal YouTube que segur que us agradaran i us aportaran moltes idees. https://www.youtube.com/channel/UC2pMCoOKYYlmXYbOf-EEYzg N’hi ha en català i també en castellà.

• Si anem a algun lloc de vacances, podem escriure una postal i enviar-la a algun amic/a o familiar. Si ens quedem a casa, podem escriure una carta explicant què fem i com estem.

• Si anem a la platja, podem recollir petxines. N’hi ha de moltes mides diferents. Amb elles podem fer sèries. També en trobarem algunes que tenen un foradet així que ens podem fer un collar o un braçalet. Una altra idea per fer amb les petxines és pintar-les i decorar-les com més ens agradi.

• Podem agafar pedres i pintar-les. Un cop pintades, les podem utilitzar per jugar al joc del tres en ratlla, per exemple i així estarem treballant la lògica d’una forma diferent i divertida.

Activitats creatives

• També podem jugar a jocs de taula: Parxís, puzles, escacs, dòmino, l’oca, jocs de cartes… (aprenentatge competencial, lògica, matemàtiques i treball en equip).

• Escoltar diferents estils de música i cantar i ballar.

• Cuinar: Seguir una recepta entenent cada pas (lectura i comprensió lectora) i mesurar les quantitats que diu la recepta (matemàtiques: calcular les mesures amb la balança, amb un pot de mesura…). Es poden fer receptes senzilles com: gelats, granissats, batuts, gelatina, truites, galetes, magdalenes, pastissos …

• Fer experiments. Podem veure’n exemples a la pàgina web del Dinàmiks del Club Super 3. https://www.ccma.cat/tv3/super3/dinamiks/

 

Nena-bany-platja-castell-de-sorra

 

Activitats amb bany

A més a més, hi ha moltes altres activitats que podem fer a l’aire lliure, sempre tenint en compte les recomanacions que es facin des del Departament de Salut. Aquests en són alguns exemples:

Banyar-se a la platja,  a la piscina, al riu, en un llac … (fem exercici, descoberta de l’entorn, medi natural).

A la platja, també podem construir castells de sorra i al bosc, podem fer una cabana .

Crear mandales (Land art) a partir de materials que podem trobar al nostre entorn (petxines, pals, pedretes, sorra, fruits, fulles). En podeu fer una fotografia per ensenyar-nos que bonic que ha quedat.

Us podeu inspirar visualitzant aquest vídeo:  https://www.youtube.com/watch?v=bnODIA2Q9YU

Altres activitats

Excursions caminant, sortides amb bicicleta… D’aquesta manera farem exercici alhora que descobrim el medi natural que ens envolta.

Experimentar amb jocs d’aigua: globus, xeringues, galledes, esponges, mànega… També podem fer aigua de colors.

Experimentar, també,  amb altres elements: sorra, gel, fang, plastilina, gelatina, colorants, fer bombolles de sabó petites, grans i gegants…

Enllaç per veure com podem fer les bombolles de sabó: https://www.youtube.com/watch?v=opOP9LJFG8I

 

 

Un moment que cal viure amb alegria

Pot ser que per moltes famílies serà un estiu diferent, anul·lacions de vacances o viatges, situacions familiars que han canviat durant el confinament. Per això és molt important viure el dia gaudint de totes les coses bones que té la vida.

Aprofitar al màxim el temps que es pot compartir amb família i amics. Tenint en compte uns hàbits, rutines, menjar saludable i sobretot molta alegria.

 

De l’autora:

Llic. Lídia Galasso – Col.1040 – Psicopedagoga Centre CILF, Vilassar de Mar.

Altres articles:

Si t’ha agradat llegir Vacances d’estiu post confinament per als nens també et pot interessar llegir Com educar als nens en el respecte a la diversitat.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.