Pànxing Digital

30, maig del 2024

Search
Close this search box.

30, maig del 2024

Nens i joves –

Vèncer al monstre

688b5e6b9408830bd4fed495e600cde1.jpg

La por és un monstre que s’alimenta de les nostres renúncies. Els dolors en les articulacions, la pèrdua d’equilibri, la inseguretat en desplaçar-nos… Sovint, normalitzem les nostres pors o sofriments atribuint-los a l’edat, com quelcom inexorable del que no podem fugir.

És innegable que, amb l’avanç de l’edat, l’artritis i l’osteoporosi, entre altres problemes, suposen grans reptes que resten qualitat de vida a les persones grans. La situació, a vegades, s’agreuja amb possibles fractures, pèrdues auditives o visuals, el Parkinson o complicacions vasculars, portant-nos a situacions d’alta vulnerabilitat, en les quals la por s’apodera del nostre dia a dia. 
 
Però no té per què ser així. Podem reduir el dolor, guanyar seguretat, conservar una vida activa i saludable. I envoltar-nos de professionals que ens ajudin a mantenir-nos actius, a guanyar confiança i reduir el dolor pot ser una de les claus per a aconseguir el nostre benestar físic i emocional. 
 
Encara que existeixen molt pocs centres de rehabilitació especialitzats en gent gran, al Maresme en tenim alguns dels millors centres de rehabilitació intensiva per a la tercera edat a Catalunya. Centres amb equips complets de fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, neuropsicòlegs i logopedes. 
 
És evident que, amb l’edat, neixen nous reptes que hem d’afrontar. Negar-los, normalitzar-los o aïllar-nos només fa que el “monstre” de la por creixi, fins a omplir-ho tot. En canvi, fer-los front, de la mà de professionals especialitzats, ens fa més lliures i ens permet continuar desenvolupant els nostres projectes de vida.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.