Pànxing Digital

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Notícies –

7 nutrients per a un cervell sa

Healthy brain food to boost brainpower nutrition concept as a group of nutritious nuts fish vegetables and berries rich in omega-3 fatty acids for mind health as a composite image.
Healthy brain food to boost brainpower nutrition concept as a group of nutritious nuts fish vegetables and berries rich in omega-3 fatty acids for mind health as a composite image.

Per: Alimentatubienestar.es / AMIC


La tiamina és essencial en el processament de la glucosa per al funcionament del cervell

L’esport i els exercicis de memòria i concentració ajuden a mantenir el teu cervell actiu i afavoreixen la producció d’algunes de les principals hormones. Però la salut del cervell depèn també en gran manera de la nostra alimentació. T’expliquem quins aliments t’ajuden a cuidar i potenciar el teu cervell de manera natural. A continuació et proposem 7 nutrients per a un cervell sa.

Potassi i magnesi
Aquests dos elements constitueixen el principal combustible del cervell. La seva interacció amb les partícules de sodi, generen el voltatge necessari per a mantenir els estats d’alerta i els estats de repòs. Estan presents en els cítrics, els espinacs, la col, bròcoli, els plàtans i també els alvocats.

L’Omega 3 i 6
Els àcids grassos són essencials per a la producció de les hormones encarregades de regular l’estat d’ànim. La seva deficiència contribueix a l’aparició de trastorns com la depressió o l’ansietat. Els trobem en peixos blaus i alvocat.

Triptòfan, tirosina i pujol
Anomenats la tripleta de la memòria, perquè són els encarregats de l’activació a escala neuronal de les àrees específiques encarregades de la memòria a llarg i mitjà termini. Es troben en la llet, la carabassa i el tofu.

Vitamines

Tiamina o vitamina B1
És l’encarregada del procés regeneratiu de les cèl·lules cerebrals. Tanmateix, és present als cacauets, les nous, el raïm, les passes, el fetge, el llevat de cervesa i en grans com l’arròs.

Niacina o vitamina B3
Important per a l’acció quotidiana del cervell i també perquè s’ha demostrat que és l’única vitamina capaç de regenerar el cervell després d’accidents lleus i moderats. És present en la llet, els pèsols, les llavors de gira-sol, el lli, el llevat de cervesa i també la xia.

Piridoxina o vitamina B6
Essencial en la producció dels neurotransmissors del cervell. Són els encarregats del processament i l’acte reflex de les emocions i els sentiments. Així, es troba present en el fetge, la tonyina i la soja.

Cobalamina o vitamina B12
Aquesta ha estat anomenada la clau del cervell, perquè contribueix en molts factors del funcionament del cervell i del cos. És la vitamina per excel·lència de la regeneració dels teixits gruixuts i també produeix glòbuls blancs que constitueixen la primera línia de defensa immunològica. Es troba en aliments d’origen animal.

Si t’ha agradat llegir 7 nutrients per a un cervell sa, també et pot agradar llegir Sistema immune innat i adaptatiu. 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.