Pànxing Pirineus

20, maig del 2024

Search
Close this search box.

20, maig del 2024

Notícies – Maresme Cerdanya Berguedà Bages Solsonès Pirineus

AMIC-Ficcions aconsegueix una participació històrica amb 5.336 alumnes inscrits

Maresme Cerdanya Berguedà Bages Solsonès Pirineus
amic-ficcions
Amb 843 participants més respecte a l'any anterior, AMIC-Ficcions aconsegueix també el rècord d'escoles participants amb 350 instituts inscrits a la 15a edició.

AMIC-Ficcions està de celebració. El concurs literari “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries” ha arribat en la seva 15a edició al seu rècord de participació amb un total de 5.336 alumnes registrat de 350 centres educatius de Catalunya, Illes Balears, País Valencià, Aragó i Andorra. Amb 843 participants més respecte a l’any passat, la participació ha incrementat un 19%. El col·legi San José Artesano d’Elx és, per primer cop, el centre més participatiu dels territoris de parla catalana amb un total de 274 inscrits.

amic-ficcions

De Catalunya participen a AMIC-Ficcions un total de 3.629 joves, 527 alumnes més que l’any passat. Si ho desglossem per demarcacions; Barcelona, continua sent la zona on més estudiants participen, arribant als 2.388 alumnes; seguit de Tarragona amb 519, Girona amb 452 i Lleida amb 270.

Al País Valencià amb 1.205 estudiants, 412 joves més que en l’edició anterior, destaquen els 680 alumnes que s’han inscrit d’Alacant, 233 de Castelló i 292 de València.

A les Illes Balears, 437 nois i noies s’han inscrit en el concurs. L’illa amb més participació és Mallorca amb 201 alumnes, seguida de Menorca amb 121 i Eivissa amb 115.

També, s’han unit al concurs literari 63 alumnes d’Aragó: 29 estudiants de Terol, 14 d’Osca i la incorporació de 20 estudiants de Saragossa, consolidant la presència d’estudiants d’aquesta comunitat autònoma al concurs. Enguany també s’ha sumat a l’aventura de crear històries un centre d’Andorra amb un total de 2 alumnes inscrits.

Les inscripcions per participar en el certament de creació literària es van activar el passat 3 d’octubre i s’han tancat aquest 31 de gener amb més de 2.500 històries publicades. A través de la pàgina web www.amicficcions.cat qualsevol usuari pot llegir els capítols que van publicant els joves participants.

El funcionament

El concurs “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries” està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin 2n cicle d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius de Grau Mitjà. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa, creada per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), busca impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants. Així com fomentar l’escriptura i la literatura en català.

Prenent cinc inicis de novel·la: Nosaltres a la lluna d’Alice Kellen, Ciutats de Fum de Joana Marcús, Jaufré (anònim), El que penso (sobre tot) de Jordi Serra i Fabra, i Terres mortes de Núria Bendicho Giró. Els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través del web del concurs seguint el calendari d’entrega. Els alumnes podran participar tant individualment com en grup de fins a tres persones.

Jurat, premis i gran final

Un jurat format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació serà l’encarregat d’escollit els guanyadors i es finalistes. Es valorarà la qualitat literària dels textos, la coherència argumental i l’originalitat de les històries. Durant la segona quinzena del mes d’abril es publicaran els noms dels finalistes, i al mes de maig es farà l’entrega de premis i diplomes en diversos actes arreu dels territoris de parla catalana.

Els premis de l’edició d’enguany són: iPhone, PlayStation, iPad, llibre electrònic o Smartwatch i auriculars sense fils. També es premiaran als professors més motivadors dels diferents territoris que més alumnes hagin presentat al concurs i, entre els quals, més relats hagin arribat a la final. Entre els premis al professorat per províncies i illes sortirà el Premi al Professor més motivador de cada territori, el qual estarà guardonat amb una esta per a dues persones de dos dies amb sopar o esmorzar inclòs.

Anteriors edicions

En la darrera edició van participar-hi més de 4.493 estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM de Catalunya, Illes Balears, País Valencià i Catalunya del Nord, provinents de 284 centres educatius diferents.

Organitza AMIC, compromís amb l’educació

L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de cinc-centes publicacions en paper i mitjans digitals fortament arrelades arreu del nostre àmbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen 14.000.000 d’usuaris únics mensuals.

L’Associació vol donar continuïtat i potenciar aquesta iniciativa a la xarxa que compta amb un gran èxit de participació dels joves i que té la voluntat de promoure la creació literària, perquè forma part del seu compromís amb l’educació, la joventut i la creació.

Font: AMIC

Si t’ha agradat llegir la notícia AMIC-Ficcions aconsegueix una participació històrica amb 5.336 alumnes inscrits, també et pot interessar llegir Catalunya presideix l’Euroregió Pirineus Mediterrània pels pròxims dos anys.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.