Pànxing Pirineus

12, juny del 2024

Search
Close this search box.

12, juny del 2024

Notícies – Cerdanya Pirineus

Arranca el projecte ‘Ocell de Foc’ a l’Alt Pirineu i Aran, un programa per fomentar el benestar dels i les joves

Cerdanya Pirineus
ocell de foc
El programa 'Ocell de Foc' del Departament d'Empresa i Treball uneix sisi entitats a sis comarques per donar resposta a una gran necessitat del jovent.

Les entitats del programa ‘Ocell de Foc’

El nucli de l’Alt Pirineu i Aran està format per una entitat guia, Alba Jussà, que és la representant de l’agrupació i coordina la resta d’entitats sentinella que formen part del nucli, totes elles impulsores del projecte.

Les entitats sentinella, juntament amb Alba Jussà SCCL (Pallars Jussà), són les que executen el projecte i cooperen per l’acompliment dels objectius del programa. Concretament, es tracta d’Aran Salut (Val d’Aran), Associació Reintegra (Pallars Jussà i Sobirà), Fundació Antisida Lleida (Alta Ribagorça), Fundació Privada ADIS (Cerdanya) i Fundació Privada Integra Pirineus (Alt Urgell).

Paral·lelament, també formen part del programa les entitats satèl·lit, que tenen la funció de donar suport al projecte i l’acompanyen per afavorir-ne l’èxit i la viabilitat.

El programa

Està adreçat a joves d’entre 16 i 30 anys que viuen a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran. Es prioritzen aquells que presentin alguna problemàtica de salut mental en el moment actual, o bé que la puguin presentar en un futur pròxim.

L’objectiu final del programa és acompanyar el jovent, oferint les eines i els recursos necessaris per aconseguir la seva inserció laboral o la recuperació del seu itinerari formatiu. Es tracta d’un espai on els i les joves poden fer xarxa amb altres, informar-se dels recursos i oportunitats del territori, exposar les seves idees i crear una comunitat.

Per tan, l’Ocell de Foc pretén donar resposta a les necessitats derivades de l’atur juvenil i de l’abandonament prematur dels estudis, que sovint està associat a un detriment en la salut mental i física d’aquests joves, a probabilitats més grans de patir desocupació de llarga durada, a tenir salaris baixos o condicions de feina precàries, entre altres. Per aquest motiu, s’ofereixen cinc serveis:

  • Servei d’informació de prevenció i de lluita en contra de l’estigma de la salut mental i l’abandonament educatiu a la comunitat propera
  • Servei d’atenció grupal al col·lectiu de joves en general
  • Servei niu de projectes i d’iniciatives juvenils
  • Servei de coaching i assessorament als i les joves
  • Punt de trobada del nucli Ocell de Foc

Per a més informació sobre aquest projecte, podreu adreçar les vostres consultes a ocelldefocaltpirineuiaran@aalba.cat.

Font: Departament de Comunicació d’Ocell de Foc

Si t’ha agradat llegir la notícia Arranca el projecte ‘Ocell de Foc’ a l’Alt Pirineu i Aran, un programa per fomentar el benestar dels i les joves, també et pot interessar llegir Manifest de l’Associació de Dones de Cerdanya.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.