Pànxing Digital

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Notícies –

Arriba el 12è Congrés Mundial de Turisme de Neu, Muntanya i Benestar, que tindrà lloc els dies 20 i 21 de març a Andorra

CMTNMB2022
«Sostenibilitat i benestar, claus del turisme de muntanya» és el lema de la 12a edició del Congrés

Una trentena de ponents internacionals, professionals de primer nivell i múltiples representants institucionals, entre ells la Secretària d’Estat de Turisme d’Espanya, debatran a partir de demà sobre innovació, sostenibilitat i benestar al sector turístic a la 12a edició del Congrés Mundial de Turisme de Neu, Muntanya i Benestar que tindrà lloc els dies 20 i 21 de març al Centre de Congressos d’Andorra.

Durant els propers dos dies s’espera l’assistència de centenars de professionals de la indústria turística per posar en valor els reptes principals que afronta el sector i compartir coneixements i experiències úniques que s’han implementat a tot el món.

En el transcurs d’aquestes dues jornades, els ponents tractaran qüestions com ara la sostenibilitat com a eix per al desenvolupament del sector, la diversificació turística, els productes emergents que responen a les demandes del nou turista i la formació i la capacitació, entre altres.

La primera sessió, demà

El Congrés començarà demà amb la cerimònia d’inauguració a càrrec de l’Hble. Sra. Laura Mas Barrionuevo, alcaldessa d’Encamp, Natalia Bayona, directora executiva d’ONU Turisme i l’Excm. Sr. Sr. Xavier Espot, cap del Govern d’Andorra.

Tot seguit i emmarcant el context del congrés, tindrà lloc la conferència “Les nostres meravelloses muntanyes: oportunitats i desafiaments” de la mà d’Alice Morrison, aventurera, presentadora de televisió i escriptora. Tot seguit, se celebrarà la taula rodona d’alt nivell amb el Ministre de Turisme i Comerç d’Andorra, Jordi Torres Falcó, la Secretària d’Estat de Turisme d’Espanya, Rosana Morillo Rodríguez, i la Presidenta de l’Ens Nacional de Turisme d’Itàlia, Alessandra Priante, com a protagonistes, que se centrarà a definir les possibles estratègies i polítiques capaces d’afavorir experiències diverses i immersives amb alt valor afegit a les destinacions de muntanya.

En aquest context, ONU Turisme presentarà l’informe desenvolupat juntament amb l’Aliança per a les Muntanyes de la FAO: “Comprendre i quantificar el turisme de muntanya”, enfocat en la importància de les experiències de mesura de dades a l’hora de gestionar les destinacions de muntanya.

La primera sessió del congrés, dedicada al turisme de salut i benestar, comptarà amb intervencions de ponents de referència internacional com, Athina Babakou, directora de planificació estratègica del Ministeri de Turisme de Grècia, Carlos Cendra, director de màrqueting i comunicació de Mabrian, Emma Haefeli, directora de Màrqueting i RRPP, CHENOT GROUP (Suïssa) i David Astrié, director d’Icònic Andorra.

Així mateix, representants de l’European Spas Association, Health Tourism Worldwide i Andorra Health Destination complementaran el llistat de professionals oferint les seves perspectives i experiències a l’àmbit del turisme de salut i el benestar.

Temàtiques que es debatran durant el segon dia

Al segon dia de congrés, que s’obrirà amb la sessió “Compartir és viure” de Sandra Carvao, directora d’intel·ligència de Mercats Turístics i Competitivitat d’ONU Turisme, es desenvoluparan les tres sessions restants.

A la segona, es debatrà sobre l’impuls del creixement del turisme prémium a les zones de muntanya amb Hermann Fercher, director general de Lech Zürs Tourism d’Àustria, Caroline Couret, CEO de la Xarxa de Turisme Creatiu, Daniel Soucaze, director general de Pic du Midi de França i Carme Vidales Molina, consultora d’iniciativa, negoci i gastronomia.

Els nous productes emergents seran el tema central de la tercera sessió en què serem testimonis d’exemples concrets de disseny d’oferta turística creativa i innovadora, com Sammy Salm, director general de Best of the Alps, Domitien Detrie, director general de l ‘Agence des Pyrénées o els de Peter Mall, director i coordinador de St. Anton Village d’Àustria i Jordi Serracanta, conseller de turisme i esports d’Ordino d’Andorra, tots dos reconeguts com a Best Tourism Villages by UN Tourism el 2023.

La formació i capacitació de l’equip humà serà l’eix temàtic que es tractarà a la quarta sessió del congrés, que comptarà amb la presència de David Hailstones, vicepresident sènior i director d’operacions del Bella Vista Institute of Higher Education de Suïssa, María Abellanet, presidenta del CETT de Barcelona i Franklin Carpenter, director d’assessoria turística, Horwath HTL (Espanya).

El compromís amb la sostenibilitat: convertir el congrés en un esdeveniment neutre en carboni

Aquest any, com a novetat i d’acord amb el compromís del turisme amb la sostenibilitat, l’organització calcularà la petjada de carboni de l’esdeveniment, tenint en compte, tant pel que fa a la pròpia organització (càtering, menjars, material,…) com al trasllat de tots els ponents des dels seus punts d’origen, vinculant també totes les activitats que es facin fora del Centre de Congressos.

Amb tota aquesta informació i amb l’objectiu que aquesta petjada de carboni sigui cada cop menor en futures edicions, es realitzarà un informe on s’indicaran les millores a aplicar per aconseguir-ho. L’objectiu primordial és compensar aquesta petjada amb la compra de crèdits de carboni i un cop compensada, el congrés es podrà considerar un esdeveniment neutre en carboni.

Una segona edició, també per streaming

Per tal de posar a l’abast de tots els interessats les ponències de primer nivell que es faran en el marc de l’esdeveniment, el Congrés Mundial de Turisme de Neu, Muntanya i Benestar manté, per segona edició consecutiva, la possibilitat de veure totes les conferències via streaming.

Els interessats poden connectar-se al següent enllaç:

https://zoom.us/j/97606976818?pwd=UGZPWmM5NkhyOWFJT0xYQ3pqa2E5dz09

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.