Pànxing Digital

19, juliol del 2024

Search
Close this search box.

19, juliol del 2024

Notícies –

Beneficis del bicarbonat de sodi en l’entrenament

Close-up of baking soda on spoon against background of glass of water on wooden table. Bicarbonate of soda. Copy space.
Close-up of baking soda on spoon against background of glass of water on wooden table. Bicarbonate of soda. Copy space.

Font: consejosfitness.com / AMIC


Els beneficis del bicarbonat de sodi són poc coneguts per la gent, la qual cosa no és tampoc estrany degut als milers de suplements que hi ha al mercat per a perdre pes, guanyar força, resistència o prevenir l’envelliment.

Quan entrenem, la glucòlisi (necessària per a generar energia) produeix un residu que es coneix com a àcid làctic. Doncs bé, l’acumulació d’aquest àcid fa que disminueixi el pH del múscul (ho fa més àcid), baixant-ho de 7,0 a 6,4. Aquesta baixada del pH inhibeix un enzim (fosfofructoquinasa) produint-se la fatiga. És aquí quan comença aquesta sensació de coïssor muscular, i te n’adones que per molt que vulguis, el múscul ja no et respon com deuria. I aquí és quan entren els beneficis del bicarbonat de sodi en l’entrenament.

EL sodi es tracta d’un potent agent alcalinitzant que, pres abans de l’entrenament, permet elevar el pH de la sang i els músculs. D’aquesta manera el punt de partida de l’entrenament es fa amb un pH lleugerament elevat, evitant que aquest baixi massa durant la sessió. Això contribuiria a mantenir el ritme inicial de l’entrenament durant un període més llarg de temps.

Aquest suplement seria ideal per a activitats de curta durada com les carreres de 400 a 1.500 m, o de 100 a 400 m metres nedant.
La dosi recomanada de bicarbonat de sodi és de 0,2 i 0,3 grams per cada quilo de pes corporal. El millor és dividir-ho en tres o quatre dosis, ingerits de 60 a 90 minuts abans de la teva sessió d’entrenament.

Alternatives a la suplementació

De totes maneres, com sempre que es comença a prendre un suplement, hauries d’anar adaptant la dosi gradualment, ja que pot provocar lleugeres molèsties gastrointestinals. Si és així, n’hi ha prou amb beure abundant aigua per a pal·liar o evitar aquests efectes negatius.

De totes maneres, tot i que no està mai de més avisar, no s’han registrat molts casos d’aquests tipus d’efectes secundaris.
Així que ja sabeu, si voleu rendir a un bon ritme durant més temps, el bicarbonat de sodi pot ser un bon aliat. Encara que recorda també, que hi ha mètodes d’entrenament que t’ajuden a manejar/tolerar l’àcid làctic de manera natural.

Si t’ha agradat llegir l’article Beneficis del bicarbonat de sodi en l’entrenament, també et pot interessar La condromalàcia rotuliana o lesió del corredor.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.