https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

24, abril del 2024

Search
Close this search box.

24, abril del 2024

Notícies – Maresme

El càntir d’autor del 2021 és obra original d’Oscar Tusquets Blanca

Maresme
oscar_tusquets
Estigueu atents a les xarxes socials perquè properament desvetllarem com és el càntir de l'any! El càntir es podrà comprar a Argentona els dies 2, 3 i 4 de juliol durant la nova edició de la Fira Argillà i després al Museu del Càntir.

Arquitecte per formació, dissenyador per adaptació, pintor per vocació i escriptor per desig de guanyar amics, Oscar Tusquets Blanca és el prototip de l’artista integral que l’especialització del món modern ha portat progressivament a l’extinció.

Nascut a Barcelona el 1941, es va graduar com a arquitecte a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. Obres significatives són l’ampliació i remodelació de Palau de la Música de Barcelona, ​​l’Auditori Alfredo Kraus a les Palmes de Gran Canària i l’estació Toledo de la Metropolitana de Napoli. El 1975 va realitzar, al costat del seu Mestre i amic Salvador Dalí, la sala Mae West de Teatre-Museu de Figueres.

Amb BD Barcelona Design, productora on és soci fundador, es va iniciar com a dissenyador de mobles i objectes. Ha col·laborat amb prestigioses productores espanyoles, alemanyes i italianes (Alessi, Driade, Zanotta, Leucos, Tonon, La Murrina, Bissazza, Trend i Cleto Munari). Algunes de les seves peces formen part de les col·leccions d’importants museus com el Moma de Nova York o el George Pompidou de París.

Encara que pinta des de fa seixanta anys, fa poc que s’ha concentrat en aquesta activitat. El juny 2017 va participar amb dues obres a la London Art Biennale.

El 1994 es va revelar com a assagista amb “Més que discutible”. Des de llavors ha publicat diversos llibres amb notable èxit de crítica i públic.

cantir Fotografia d'Oscar Tusquets Blanca, arquitecte i dissenyador
Oscar Tusquets Blanca, autor del càntir 2021

Entre altres distincions ha rebut la Medalla d’Or al Mérito en las Bellas Artes, el Premio Nacional de Diseño y la palme de Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres. Ara, el càntir d’autor d’aquest 2021 és obra seva.

Si t’ha agradat llegir la notícia El càntir d’autor del 2021 és obra original d’Oscar Tusquets Blanca, també et pot interessar PIMEComerç donarà suport al comerç de Premià de Dalt.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.