Pànxing Digital

16, juny del 2024

Search
Close this search box.

16, juny del 2024

Notícies –

Els parcs naturals de l’Alt Pirineu i el Cadí-Moixeró ofereixen més d’una quarantena de propostes educatives

taller_fermentacio_621666662

Font: ACN


El programa inclou accions per difondre bones pràctiques entre els visitants

Els parcs naturals de l’Alt Pirineu i el Cadí-Moixeró ofereixen més d’una quarantena de propostes educatives. Estan adreçades a donar a conèixer els valors naturals i culturals d’aquests espais naturals protegits entre diversos col·lectius de manera lúdica i didàctica. El programa inclou accions per donar a conèixer les problemàtiques i els riscos que presenten aquests espais i difondre bones pràctiques entre les persones visitants. Es tracta d’activitats de diferent índole, des d’itineraris interpretatius fins a jocs de simulació, passant per tallers educatius, experiències vivencials, voluntariat o sortides tècniques. S’adreça a grups escolars, i també a altres col·lectius externs a l’educació reglada.

Les activitats són gratuïtes per a la majoria dels col·lectius i, per la resta, s’aplica l’ordre de preus públics vigent. És una proposta oberta i transversal, adaptable als projectes dels centres escolars. També s’adapta a les necessitats del públic en general que visita aquests dos parcs naturals.

A conseqüència de les limitacions derivades de la covid-19, s’han modificat algunes activitats adreçades als centres educatius per poder-les oferir també en format virtual.

 

Taller de fermentació d’aliments dut a terme al Centre del Parc a Bagà – Parc Natural Cadí-Moixeró

 

Programes de redacció cooperativa

El programa pedagògic del Parc Natural de l’Alt Pirineu, que inclou 19 propostes, s’ha redactat amb el suport de les entitats del territori que fan educació ambiental. Entre elles, l’Associació de Guies Intèrprets del Parc, el camp d’aprenentatge de les Valls d’Àneu, els centres de recursos pedagògics del Pallars Sobirà i l’Alt Urgell i els centres educatius del Parc.

Per la seva banda, el programa pedagògic del Parc Natural del Cadí-Moixeró, amb 24 propostes educatives, s’ha elaborat amb la col·laboració de les entitats del territori que fan educació i voluntariat ambiental, l’entorn d’aprenentatge de Tuixent, els centres de recursos pedagògics de l’Alt Urgell i el Berguedà, el Consell Comarcal de la Cerdanya i els centres educatius del parc.

A més, els dos programes s’han treballat en col·laboració amb el Grup de treball d’educació ambiental als espais naturals protegits de la Societat Catalana d’Educació Ambiental.

Si t’ha agradat llegir la notícia Els parcs naturals de l’Alt Pirineu i el Cadí-Moixeró ofereixen més d’una quarantena de propostes educatives, també et pot interessar El bosc i el voluntariat s’imposen al virus.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.