Pànxing Digital

19, juliol del 2024

Search
Close this search box.

19, juliol del 2024

Notícies –

Exercici per a combatre l’artrosi

Exercici per a combatre l'artrosi
An elderly woman has pain in her hands

Per Consejosfitness.com / AMIC

A mesura que ens fem grans i el pas del temps ens comença pesar a les espatlles, és possible que apareguin patologies relacionades amb l’edat com pot ser l’artrosi. Amb exercici físic regular podem endarrerir aquesta aparició i fins i tot fer que no es produeixi.

Cada cop hi ha més casos d’artrosis, molts d’ells, evitables. Fugir del sedentarisme, portar una dieta equilibrada i l’exercici, és la manera d’evitar aquesta patologia. Entre els exercicis més aconsellables estan el ioga, el ciclisme de sala i els estiraments.
Les postures del ioga aporten beneficis físics i mentals, ja que aquesta disciplina es caracteritza per un cos fort i una ment estable. Enforteix i tonifica el cos, aportant-li resistència i mantenint-lo flexible i ajudant a mantenir la columna alçada i la ment i el cos en equilibri.

D’altra banda i amb un major grau d’intensitat està el ciclisme de sala, que proporciona un augment en la despesa calòrica i pal·lia els dolors i molèsties provocats per l’artrosi. Enforteix la musculatura de les cames reduint molts dolors característics de patologies articulars i augmenta la condició física de manera considerable. Gràcies al treball muscular, els ossos augmenten la seva duresa que, sumat a l’increment de massa muscular, fa que en conjunt es tracti d’una estructura més resistent.

Finalment, els exercicis d’estirament, constitueixen una activitat física de baixa intensitat, que ajuda a relaxar el cos, aconseguint una major sensació de benestar. Es recomana realitzar una rutina d’estirament diària, que vagi acompanyada d’un estil de vida més activa, com pot ser caminar.

Si t’ha agradat llegir Exercici per a combatre l’artrosi, també et pot interessar Els beneficis de la natació.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.