Pànxing Digital

16, juny del 2024

Search
Close this search box.

16, juny del 2024

Notícies –

Exercicis que pots fer durant l’embaràs

Close-up of pregnant woman doing exercise with dumbbells at home.
Close-up of pregnant woman doing exercise with dumbbells at home.

Font: estasdemoda.com


Fer activitat física moderada i adaptada a l’embaràs és beneficiós per a la mare

Practicar exercici físic és un hàbit saludable molt important. Aporta molts beneficis a la nostra salut física i mental; i, per descomptat, ens ajuda a veure’ns i sentir-nos millor. No obstant això el període de gestació genera inquietuds i a vegades ens preguntem si és del tot segur. Molts especialistes ho recomanen no sols per a portar l’embaràs millor. També perquè és un gran aliat per a ajudar a que la recuperació postpart física, mental i de la teva figura vagi molt millor. T’expliquem els exercicis que pots fer durant l’embaràs.

L’ideal és fer exercici uns 30 minuts al dia. Si no pots fer-ho cada dia, intenta-ho almenys 20 minuts, 3 o 4 dies a la setmana. Entre els beneficis es troben la reducció de dolors d’esquena i la inflor, evita el restrenyiment i preveu i/o tracta la diabetis gestacional. També augmenta la teva energia, contribueix a millorar la postura i ajuda a dormir millor. Si abans de l’embaràs no feies molta activitat física, la gestació no és el millor moment per a començar. Si en canvi, ja practicaves esport abans, el teu cos estarà acostumat i podràs seguir amb moltes de les activitats disminuint la seva intensitat. Els metges ho recomanen sempre que sigui còmode i no existeixin altres condicions de salut que suggereixin el contrari. Davant qualsevol dubte de quins exercicis realitzar, millor consulta al teu metge.

Exercicis a evitar

Els exercicis que s’hauran d’evitar són aquells en els quals sigui fàcil caure o comportin un gran impacte. També els que requereixin moviments de gir de cintura, els de contacte o aquells que impliquin salts o rebots. Tampoc és recomanable realitzar exercicis en climes càlids ni contenir la respiració per un període prolongat. Els més recomanables en canvi són: caminar, fer esquats de baix impacte, nedar, córrer (quan siguis experimentada i sempre prenent precaucions), spinning, l’el·líptica, aixecament de pesos amb pes moderat, el ioga i el Tai-chi.

Com veus hi ha múltiples alternatives d’exercicis per a l’embaràs que t’ajudaran a mantenir-te activa i saludable; Pren-t’ho amb calma, parla amb el teu metge i gaudeix d’aquestes activitats en aquesta nova etapa de la teva vida.

Si t’ha agradat llegir Exercicis que pots fer durant l’embaràs, també et pot interessar La correcta nutrició esportiva.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.