https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

24, juliol del 2024

Search
Close this search box.

24, juliol del 2024

Notícies – Maresme

Les explotacions del Maresme obren portes durant un cap de setmana per la festa de Benvinguts a Pagès

Maresme
Logo_BAP
A la festa de la pagesia catalana també s'hi sumen restaurants, allotjaments i activitats complementàries del Maresme.

El Maresme participa, durant el primer cap de setmana d’octubre, a Benvinguts a Pagès, un esdeveniment en el que les explotacions d’arreu de Catalunya permeten les visites de forma gratuïta i mostren els camps, els ramats, les barques i els obradors. Dos dies per redescobrir on neix tot allò que mengem i conèixer les persones que produeixen els aliments que arriben a casa, amb l’oportunitat de comprar directament als pagesos els productes de km0.

Un projecte que posa en valor la pagesia i que compta amb la col·laboració del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i del Consell Comarcal del Maresme a través de la Xarxa de Productes de la Terra.

A la comarca es poden visitar cinc explotacions: Alta Alella, on es cultiva el raïm que posteriorment es converteix en vi; el celler Quim Batlle, situat a Tiana; dos camps de verdures, hortalisses i bolets, Can Pins d’Argentona, i l’Horta Ecològica Pla de Munt de Palafolls; i Melmelària, productors de melmelades i chutneys, també a Tiana. L’oferta de Benvinguts a Pagès es complementa amb la participació de restaurants que treballen amb productes de proximitat.

Enguany, Benvinguts a Pagès, recupera la presencialitat, però caldrà reservar plaça prèviament per tal de controlar l’aforament. La sisena edició de l’esdeveniment potencia el coneixement del dia a dia del sector primari amb una oferta de més de 150 explotacions arreu de Catalunya, prop de 200 allotjaments i uns 200 restaurants. Els visitants tenen a disposició un ampli ventall de productes d’horta, fruita seca, cereals, carn, peix, làctics, mel i herbes aromàtiques.

Durant tot l’any, el projecte ofereix visites de pagament a les explotacions per apropar el dia a dia de l’activitat agrícola a famílies, escoles i ciutadania en general, fomentant la venda de proximitat i contribuint a la revalorització de la pagesia i el producte local. L’oferta fomenta també els valors de la sostenibilitat, el respecte i l’estima pel producte.

Si t’ha agradat llegir la notícia Les explotacions del Mareseme obren portes durant un cap de setmana per la festa de Benvinguts a Pagès, també et pot interessar llegir Arriba a Cabrera de Mar l’exposició Del Figuratiu a l’Abstracte.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.