https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

15, juny del 2024

Search
Close this search box.

15, juny del 2024

Notícies – Maresme

La Fira de l’Arbre es transforma enguany en la Setmana de la Natura a Mataró

Maresme
fira_arbre
La Fira de l’Arbre i la Natura, organitzada per l’associació Sempervirens amb el suport de l’Ajuntament de Mataró, no es podrà celebrar enguany en el format habitual al Parc Central. Les restriccions vigents establertes pel PROCICAT no permeten actualment la celebració de fires, però l’associació i el consistori estan treballant en un nou format de celebració de més d’una setmana de durada.

L’any 2020 l’Associació Sempervirens es va fer càrrec de l’organització de la Fira de l’Arbre i la Natura amb els objectius de posar-la al capdavant dels problemes actuals del sector agrícola i de la planta i la flor de la comarca, dotant-la de les eines necessàries per al seu desenvolupament, i també promocionar tota l’activitat dirigida a una més bona gestió del medi ambient i els seus recursos.

Davant les restriccions sanitàries actuals Sempervirens va comunicar a l’Ajuntament que enguany no organitzaria la fira, però es va oferir a organitzar una activitat alternativa per mantenir viva l’essència de la fira. Des de l’Ajuntament es va proposar a l’entitat sumar esforços per a transformar enguany la fira en un model alternatiu, que reculli diverses propostes vinculades al Medi Ambient i a la Natura.

Setmana de la Natura
Edició de la Fira de l’Arbre del 2020. Foto: Ajuntament de Mataró

La crisi sanitària, social i econòmica posa de rellevància la relació directa de la salut de les persones amb el seu entorn. Per això, s’organitzarà la Setmana de la Natura a Mataró de manera transversal i col·laborativa, amb visions des de diferents àmbits (mediambientals, urbanístics, de promoció de ciutat, culturals, educatius …) per fer visible la importància del Medi natural i amb l’objectiu que la ciutadania, les entitats i l’administració s’impliquin al màxim. Diferents departaments de l’Ajuntament de Mataró i entitats locals estan treballant per oferir un ampli ventall d’activitats entorn de la conservació i descoberta de la natura i el medi ambient.

En aquest nou marc, l’associació Sempervirens organitzarà directament una proposta pròpia que s’integrarà en la Setmana de la Natura, i que consistirà en un concurs de jardineria, creant un recorregut per diferents espais, places i edificis emblemàtics de la ciutat. Serà un aparador per promoure l’activitat comercial i empresarial al voltant del sector de la planta i la flor del territori.

Les activitats de la Setmana de la Natura a Mataró se celebraran entre el 22 de maig i el 6 de juny, incloent-hi el 24 de maig, dia europeu dels Parcs Naturals i el 5 de juny, dia mundial del Medi Ambient.

Setmana de la Natura a Mataró, Ajuntament de Mataró

Font: www.mataro.cat

Si t’ha agradat llegir la notícia La Fira de l’Arbre es transforma enguany en la Setmana de la Natura a Mataró, també et pot interessar El Consorci de Promoció Turística edita un mapa turístic del Maresme.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.